Guide Löparryggsäckar 2019

Löparryggsäckar

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar är löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi, kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme. Både säkerhet och bekvämlighet med andra ord.

Vilken modell du väljer handlar främst om dina egna behov; hur långt och länge springer du? Det avgör hur mycket utrymme för vätska och packning du behöver. Tänk också igenom vilka krav du själv ställer: Vill du kunna plocka fram mobilen enkelt? Behöver du ha gels lättillgängliga? Vill du kunna fästa stavar fram eller bak? Och så vidare. En oerhört viktig faktor i valet av löparväst är att den är skön, annars kan löpturen bli en plåga. Se alltså till att prova ut din löparryggsäck ordentligt. Ryggan ska sitta skönt, du ska helst inte tänka på att du har den på dig. Det ska gå att justera västen så att den passar just dig. Beroende på hur du är byggd, finns en risk för skav som kan vara olika för olika modeller.

Vi har testat sju modeller av löparvästar, -ryggsäckar och midjebälten utifrån passform, packutrymme, praktiska fickor, ventilationsförmåga, samt hur lätta flaskorna är att dricka ur.

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X