upptäck trailskor från
Merrell
Vår guide hjäper dig till rätt modell!
PlayPause
Slider

Om Merrell

För över tre decennier sedan började Randy Merrell designa och tillverka handgjorda, skräddarsydda kängor för en liten grupp av friluftsentusiaster. Redan på den tiden kallade man dem ”de bästa hikingkängorna som någonsin tillverkats”. Backpacker Magazine utsåg Merrell-kängorna till ”de bekvämaste och funktionellaste kängorna i Nordamerika”. Merrell har kommit en lång väg sedan dess och bidrar idag till att utveckla skor för traillöpare på alla nivåer. I Sverige är varumärket på stark frammarsch inom trailrunning och har allt fler olika modeller för såväl motionär som elit. Till skillnad från många andra varumärken har Merrell även fortsatt att utveckla sin serie av barfotaskor där modellen Trail Glove är en given favorit bland många traillöpare.

 

Merrell MTL Long Sky

Här har vi en stabil, men ändå smidig sko som är lätt att tycka om. En väldämpad sko som passar perfekt som mängdträningssko när kilometrarna ska in. Ovandelen ventilerar bra och skon torkar snabbt. Yttersulan i Vibram Megagrip ger bra grepp.

Merrell Sky Fire

Skyfire är utvecklad för att vara en tävlingssko, i bergslopp, swimrun och OCR. Den sitter bra på foten, behåller inte så mycket vatten när den blir blöt och torkar snabbt. Några millimeter drop gör den bättre på stigen än utanför. Sulan håller emot genomslag bra. Yttersula i Merrells eget mountain-grade Quantum Grip™ gummi.

Merrell Trail Glove 5

Ett par barfotaskor bör finnas i varje traillöpares skohylla. De hjälper oss att stärka muskulaturen i fötterna och jobba med vår ursprungliga hållning och löpteknik. Använd dem på återhämtningsjoggen på mjukt underlag, kör löpskolning, ta promenader i dem och varför inte ha dem på jobbet? Det här är en mjuk och flexibel sko, med fantastisk markkontakt. Ett visst skydd i sulan gör att den funkar bra på snälla stigar. Yttersula i Vibram® TC5+.

Merrell Rubato

Det här är skon vi väljer för de långa turerna. Merrells spännande höstnyhet 2020 har noll drop men maximal dämpning. Skon sitter fint på foten passar såväl nybörjare eller dig som behöver dämpning för att klara av ultradistanser. Sulan i  Vibram® Megagrip gör att du har ett fint grepp och skon har en fin löpkänsla på såväl fasta som tekniska stigar.
Spana in hela
TRAILSKOGUIDEN
ÖVER 30 MODELLER FRÅN DE STÖRSTA VARUMÄRKENA
PlayPause
Slider

Hitta ditt naturliga löpsteg med barfotalöpning

Vi träffar Merrells egen expert på barfotalöpning, Franzisca Fraer från München i Tyskland.

Trailrunning Sweden testar Merrell Skyfire

En marsdag testade vi Merrells nya sko Sky Fire. Elisabeth gav den fina betyg.

Nyheter om Merrell

Vi har testat Merrell Rubato

15 september, 2020 No Comments
I samarbete med Merrell Komfort för långa löpturer, ja det hittar vi i Merrells nya trailsko Rubato. Med noll drop och rejält med dämpning är…

Upptäck andra varumärken

Altra
Arc'teryx
Hoka One One
Icebug
Merrell
NVII
ON
Salming
Salomon
Tecnica
Vibram
Fivefingers
VJ
Slider
X
X