VM-löpare i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

På lördag 18 maj är det dags för fjärde deltävlingen i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR. 21 km i Sundsvall Trail väntar för det högklassiga startfältet med bland andra Lisa Ring, Johanna Bygdell, Fanny Borgström, Roman Ryapolov och Robin Kantarp.
– Det blir 21 km kustlöpning i oexploaterad natur med vitmossa, orörd tallskog, löpning längs havet och en del sten. Två tredjedelar, d v s 14 km, är helt obanat, berättar tävlingsledaren David Holmberg i Sundsvalls OK.

Tre fjärdedelar av damlaget till VM i Ultratrail i juni, Lisa Ring, Fanny Borgström och Johanna Bygdell, kommer till start.
– Johanna, som vann Sundsvall Trail för två år sedan, har ett förflutet som orienterare och kan det här med obanat. Lisa kommer lite från andra hållet, hon har tävlat mycket i marathon och har en fantastisk fart. Det är häftigt att hon är så orädd att testa nya saker. Fanny är en rutinerad världslöpare. Vidare gör skidåkaren Ida Dahl en intressant start, säger David Holmberg.

– Mitt mäl är att lyckas hitta en bra känsla i kroppen, kunna ligga på i bra fart utan att ta slut. Terrängen är superfin med fenomenal havskontakt! Banan är inte så kuperad, men teknisk på så sätt att du måste lyfta på fötterna. Det är blåbärsris och stenbunden terräng, så du kommer att kunna hålla hög fart men får jobba för det, säger Johanna Bygdell.

Roman Ryapolov vann ifjol och kommer tillbaka i år. Han utmanas främst av Robbin Kantarp (som ligger åtta i toursammanställningen) och Andreas Lundblad.

Sundsvall Trail kan räkna in ett nytt deltagarrekord med över 800 anmälda.
– Vi märker att intresset är större i år. Traillöpningen är verkligen stark och levande i den här regionen, säger David.

Banan varvar tekniska med mer lättlöpa partier.
– Det blir en variation mellan olika underlag, det händer saker och löparen får nya utmaningar under loppet. En mix som ställer krav på den tekniska förmågan att kunna springa fort och hitta flytet i löpningen. Jag tänker att olika löpare gynnas på olika delar av banan.  Som banläggare har jag en förkärlek för att dra upp banorna på de högsta punkterna – det är ju där som utsikten är bäst. Annars letar jag fin löpbarhet på banan, jag jävlas inte – jag lovar, ler David.

Läs mer om Sundsvall Trail

Läs mer om Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

Utvalda nyheter

Kungsleden med Emelie Forsberg

15 juni, 2019
Sommaren 2018 sprang Emelie Forsberg den 45 mil långa Kungsleden snabbare än någon annan tidigare. Leden som för en vandrare sällan tar mindre än 15…

Är du Startklar?

29 maj, 2019
I SAMARBETE MED STARTKLAR Försäkringar tillhör för de flesta den där mindre spännande admin-delen av livet. Det är ju så mycket roligare att sticka ut…

Inspiratörer

 • Inför Swedish Alpine Ultra 2019 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Min bästa plats: Tjurpannan Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X