VM-löpare i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

På lördag 18 maj är det dags för fjärde deltävlingen i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR. 21 km i Sundsvall Trail väntar för det högklassiga startfältet med bland andra Lisa Ring, Johanna Bygdell, Fanny Borgström, Roman Ryapolov och Robin Kantarp.
– Det blir 21 km kustlöpning i oexploaterad natur med vitmossa, orörd tallskog, löpning längs havet och en del sten. Två tredjedelar, d v s 14 km, är helt obanat, berättar tävlingsledaren David Holmberg i Sundsvalls OK.

Tre fjärdedelar av damlaget till VM i Ultratrail i juni, Lisa Ring, Fanny Borgström och Johanna Bygdell, kommer till start.
– Johanna, som vann Sundsvall Trail för två år sedan, har ett förflutet som orienterare och kan det här med obanat. Lisa kommer lite från andra hållet, hon har tävlat mycket i marathon och har en fantastisk fart. Det är häftigt att hon är så orädd att testa nya saker. Fanny är en rutinerad världslöpare. Vidare gör skidåkaren Ida Dahl en intressant start, säger David Holmberg.

– Mitt mäl är att lyckas hitta en bra känsla i kroppen, kunna ligga på i bra fart utan att ta slut. Terrängen är superfin med fenomenal havskontakt! Banan är inte så kuperad, men teknisk på så sätt att du måste lyfta på fötterna. Det är blåbärsris och stenbunden terräng, så du kommer att kunna hålla hög fart men får jobba för det, säger Johanna Bygdell.

Roman Ryapolov vann ifjol och kommer tillbaka i år. Han utmanas främst av Robbin Kantarp (som ligger åtta i toursammanställningen) och Andreas Lundblad.

Sundsvall Trail kan räkna in ett nytt deltagarrekord med över 800 anmälda.
– Vi märker att intresset är större i år. Traillöpningen är verkligen stark och levande i den här regionen, säger David.

Banan varvar tekniska med mer lättlöpa partier.
– Det blir en variation mellan olika underlag, det händer saker och löparen får nya utmaningar under loppet. En mix som ställer krav på den tekniska förmågan att kunna springa fort och hitta flytet i löpningen. Jag tänker att olika löpare gynnas på olika delar av banan.  Som banläggare har jag en förkärlek för att dra upp banorna på de högsta punkterna – det är ju där som utsikten är bäst. Annars letar jag fin löpbarhet på banan, jag jävlas inte – jag lovar, ler David.

Läs mer om Sundsvall Trail

Läs mer om Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X