Banrekord av Nilsson och Bakkman när de vann i trailtouren

Skatås Ryggar stod som värd för den sjätte deltävlingen av Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR. Både Karin Nilsson och Fredrik Bakkman satte nya banrekord på den tuffa banan i Delsjöområdet utanför Göteborg. 

Karin Nilsson (bilden ovan), Ullevi FK, vann Skatås Ryggar ifjol och kunde upprepa sin seger efter att ha varit i ledning från ca 6 km. Segermarginalen till starka Maja Falk, Ulricehamns OK, blev 20 sekunder. Solvikingarnas Emy Thorén tog tredjeplatsen, 2,22 från segern.
– Jag kände mig pigg och stark idag, det var en riktigt fin och rolig bana. Kände mig lite osäker på om jag skulle ”orka” 21 km, jag har inte sprungit så långt sedan juni förra året på grund av skador. Så jag försökte starta ganska lugnt och låg runt tredje plats i början, Maja var en liten bit före men inom synhåll. Vid 6 km var jag ikapp och gick om rätt omgående, för kände mig som sagt pigg. Efter det försökte jag bara springa på och har inte riktigt haft koll bakåt. Men det var ju rätt tajt, berättar Karin som knep banrekordet med 24 sekunder.

I totalställningen i touren är nu Emy Thorén tillbaks i ledningen, 44 poäng före Amanda Nilsson och med Karin Nilsson på tredje plats.

Överlägsen Bakkman
I herrklassen var det aldrig något snack om saken. Storfavoriten Fredrik Bakkman, Team Icebug/IFK Göteborg Orientering, stack ifrån Robbin Kantarp, Finspångs AIK, efter en kilometer och var sedan själv de resterande två milen. I mål var Fredrik två minuter före Robbin, trean Patrik Lindegårdh, Tolered-Utby OL var distanserad med 9,44. Fredrik satte också nytt banrekord med drygt två minuter.
– Jag gjorde ett bra lopp idag, det var bra tryck i benen från start, jag hade en liten dipp mitt på banan men annars var det en bra och pigg kropp, säger Fredrik som nu tog sin tredje raka seger i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR och befäster sin totalledning i touren. Ny totaltvåa är Robbin Kantarp och trea är Jerry Persson.

Och det blev inte bara två snygga banrekord. 1 145 anmälda innebar också ett fint deltagarrekord för loppet som firade tio år.

Resultat Skatås Ryggar

Ställning Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

Nästa deltävling i touren är ECO-trail Stockholm den 15 juni, då står hela 80 km på programmet för tourlöparna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X