Fem viktiga träningstips; #2

Att få till träningen i vardagen är inte alltid helt lätt. Vi har alla olika livssituationer och förutsättningar som styr våra möjligheter till att var aktiv. Oavsett om man...

Att få till träningen i vardagen är inte alltid helt lätt. Vi har alla olika livssituationer och förutsättningar som styr våra möjligheter till att var aktiv. Oavsett om man lever ett familjeliv, samboliv eller singelliv och är anställd, egen företagare eller student så är tidsbrist ett av de vanligaste skälen för utebliven träning. Andra gånger kan det vara annat, eller kanske andra, som ställer till det och på ett eller annat sätt påverkar träningsplanerna. Men det är också det där andra, eller de andra, som kan hjälpa istället för att stjälpa, och ge dig motivation när du inte har det. I vår lilla miniserie berättar vi om fem träningstips runt just detta som kommer att hjälpa dig med din träning i vardagen! (Här kan ni läsa träningstips nummer 1)

2. Variera träningen

Det finns en del myter kring träningen som vi måste börja slå hål på. En av dem är att man måste träna "sin" idrott för att bli bättre. Visst stämmer den, men vi tror att många ofta tar för allvarligt på det och inte tänker utanför boxen vad som faktiskt kan utveckla oss. Istället för att slita ut både kroppen och knoppen så att motivationen tryter kan man hitta andra träningsformer som är utvecklande. Vår träning innehåller bland annat löpning, längdskidåkning, klättring, cykling, hockeymatcher och turskidåkning under ett år. Allt är inte specifik löpträning, men vi blir starkare och vi får framförallt tid till träningen på ett helt annat sätt! Vi kan kombinera utflykter med löpning, vardagspendla med cykel och klättra tillsammans med familj/vänner eller lägga en skidsemester i bergen och få fantastisk träning. Vi ser möjligheterna med det istället för att begränsa oss! Framförallt tror vi även att skaderisken minskar, då vi sällan eller aldrig är skadade. Belastningen på kroppen blir annars väldigt hög vid ensidig och hård träning, och i vår omgivning ser vi många som blir skadade på grund av just detta. Kroppen byggs upp av kontinuitet, oavsett vad aktiviteten är!

Med en vår bakom oss och en sommar framför oss vill många naturligtvis springa så mycket som möjligt. Det är en fantastiskt härlig träningsperiod som kommer nu, och många av er har säkert också en del tävlingar som man vill vara i form till. Vi uppmuntrar såklart till all löpning, men slår samtidigt ett slag för att variera träningen ändå! Under våren och sommaren är det otroligt lätt att bli skadad då belastningen på våra distanser och pass tenderar att öka. För att undvika detta är det bra att ta några pass som avlastar löpningen, men ändå ger samma träningseffekt. Vårat bästa tips för att variera träningen är att gör aktiviteter tillsammans med familj eller vänner. Vandra i skogen och fika tillsammans, promenera om kroppen känns sliten eller cykla någonstans ni aldrig varit förut. Och har man barn kan de följa med på alla ovanstående förslag (med lite fantasi och hjälpmedel)! Här gäller det att se möjligheter istället för begränsningar. Ofta innebär utflykter mer planering, men det går absolut att lösa. Det vi tror att många glömmer är att en utflykt i ett par timmar förmodligen ger lika mycket träning som det där långpasset eller den där timmen i löparskorna. Framförallt så ger vandring i ett par timmar i varierande terräng lika bra träning för kroppen som ett långpass! Våga tänka om och testa! Nu när semestern närmar sig är det extra lätt och roligt att få till varierande aktiviteter. Lycka till och låt oss gärna veta vad ni hittar på i sommar!

Vandring i fjällen..
..eller i skogen är perfekta alternativa träningsformer under sommaren!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X