Nilsson och Kantarp vinnare i 2XU Idre Fjällmaraton

Karin Nilsson och Robbin Kantarp heter segrarna på 45 km i årets 2XU Idre Fjällmaraton. Med liknande lopp, där de båda kunde gå ifrån i första stigningen, säkrade de sina fullpoängare i Trailrunning Sweden Store Trailtour.

Robbin Kantarp, Finspångs AIK, tog ledningen nästan direkt från starten och när det började gå uppför mot första fjället kunde han glida ifrån konkurrenterna.
– In till första vätskan efter 8 km var vi nästan tio löpare samlade. Jag kände att när vi skulle börja klättra, så ville jag kunna styra och springa i min fart. Sedan droppade folk av.

Vid Nipfjället efter 23 km hade Robbin en ledning med nästan fem minuter.
– Jag fick veta det, och kunde då se till att inte pressa för hårt utan vara säker på att hålla in i mål. Men nedför Städjan var det jobbigt, det är tuff löpning där och benen började bli riktigt trötta, säger en glad Robbin Kantarp som tog sin första delseger i Trailrunning Sweden Store Trailtour efter att ha tagit tre andraplatser tidigare i år.

Ledningen växte successivt och i mål var Robbin 9.34 före tvåan Jonas Djurback, Hoka One One. Trean Jonathan Kandelin, Örebro AIK, var 18.31 efter.

I damklassen blev scenariot ett liknande. Karin Nilsson, Ullevi FK, fick en lucka när det började gå uppför.
– Jag tyckte att det var lika bra att trycka på där jag är stark, när det är lite svårt och uppför. Två rejäla svackor fick jag, en vid 20 km och en vid 40 km. Men det var väldigt kul att det räckte till seger.

Tvåan Johanna Bygdell, Öbacka LK, var 4.22 efter i mål efter en stark avslutning. Johanna Widarsson Norbeck, Forest Femmes, tog tredjeplatsen, 7.54 efter.

Resultat 2XU Idre Fjällmaraton

I och med segern tar Robbin Kantarp nu över totalledningen i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR från Fredrik Bakkman. På damsidan leder Amanda Nilsson fortsatt i kraft av fyra segrar. Nästa deltävling är Ängsö Trailrun den 14 september.

Totalställning Trailrunning Sweden Store Trailtour

Foto Nisse Schmidt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • När traillöpning möter bergsbestigning Peter Lindquist
  Läs mer
 • Kullamannen Trail - Gary Cantrell, lera och start i Dubbeldöden! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X