Trailrunning Swedens egen trailkock Billy White har skapat en härlig bok. Kärleken till mat och till löpning flödar över sidorna i ÄT, SPRING, NJUT – Traillöpning och riktigt god mat.
Billy White är erfaren fine diningkock och har jobbat på topprestauranger som Fäviken, Mathias Dahlgren/Matsalen och St John i London. Britten har bott i Sverige i tio år och basar nu i köket på Rosendals trädgård i Stockholm. Mat är en passion. Men han har en till, traillöpning. För åtta år sedan upptäckte Billy löpningen och insåg snabbt att det är på skogsstigarna han vill vara. Han har genomfört lopp som Lakeland 100 och Eco Trail 80 km. Nu närmast väntar Kullamannen 100 miles.
Billys filosofi är att mat ska vara läcker och näringsrik.
– Inget överdrivet komplicerat och med fokus på grönsaker och mat som lagas från grunden, utan att utesluta något. Jag lagar inte så mycket processade kolhydrater, men ibland är en skål pasta svårslagen! Mat ska vara roligt och relativt stressfri. Ju mer du uppskattar att laga mat, desto godare blir den.
I boken slår han ihop sina två passioner god mat och traillöpning. Recepten är inspirerade av hans tid på lyxkrogar, men är anpassade för att lagas som vardagsmat hemma.
Vi får följa med när Billy springer och lagar mat med stjärnor som Courtney Dauwalter, Zach Miller och Ricky Lightfoot på deras hemmaplan. Han pratar också mat med våra svenska trailstars Emelie Forsberg, Ida Nilsson och Mimmi Kotka över en frukost.
– Jag hoppas att boken ska ge dig inspiration till att både laga god och sund mat och till att ge dig ut och springa i naturen. Jag har dessutom haft förmånen att träffa några av världens främsta trail- och bergslöpare som berättar om sin syn på kost och näring och hur man blir en bättre löpare.
Utöver recept för frukost, lunch och middag, får vi tips på hur man lägger upp sin matdag som löpare och recept på kloka mellanmål.
Det här är inspirerande, både för det egna matlagandet och för den egna löpningen!
Som Trailrunning Sweden läsare får du nu 25% rabatt på ÄT, SPRING, NJUT – Traillöpning och riktigt god mat. Beställ ditt ex på https://gawellforlag.com/product/eatrunenjoy
Använd rabattkoden: runforfun
I Trailrunning Swedens Trailkök hittar du fler recept från Billy.
Är du sugen på bokreleasemingel så kan du bege dig till Rosendal Trädgård på Djurgården i Stockholm den 7 oktober. Från kl 17 blir det författarintervju och signering. Anmälan: https://dinkurs.se/63164

Alla bilder är tagna av Patrik Engström.