Nilsson tog tredje segern i trailtouren

När Rya Åsar Trail Run idag avgjordes som den trettonde deltävlingen i Trailrunning Sweden Store Trailtour, tog Karin Nilsson sin tredje seger. Erik Wickström gjorde premiär på touren med att vinna direkt.

Karin, som tävlar för Ullevi FK, gjorde ett taktiskt väldisponerat lopp.
– Formen kändes väldigt bra idag. Jag försökte springa fort från start så att jag skulle ha lite marginal inför loppets sista del som är lättlöpt och inte passar mig lika bra. Så jag tog starten och sedan såg jag inte till någon, men jag tittade inte bakåt i början så jag vet inte om någon var nära. Mellanpartiet uppför backen och i skogen flöt på väldigt bra, säger Karin som vann med en marginal på 1.17 till Emy Thorén, Solvikingarna. Trean Johanna Widarsson Norbeck, Forest Femmes, var 1.55 efter i mål.

I herrklassen hade Erik Wickström, Bro till topp, en batalj med Jakob Böhm.
– Det var fantastiskt roligt att få vinna på hemmaplan. Jag var trea båda 2017 och 2018 och hoppades på pallen. När nu favoriten Jakob Böhm inte hade en toppendag, så fick det bli min tur att vinna. Formen känns bättre än på flera år. Jag tränade inför Ultravasan i somras och fick in ett gäng fina långpass. Sedan har det blivit en del intervallträning senaste två månaderna som har givit effekt, säger Erik som är mest känd som duktig längdåkare.

– I början var det avvaktande löpning. Sedan kom Böhm och jag loss efter några kilometer och då gick det lite fortare. Men jag tyckte att farten var ganska komfortabel när Böhm drog, så med 3 km kvar lade jag in en högre växel och kunde sedan solospringa in i mål. Det var ett toppenarrangemang och många hejade längs banan.

Jakob Böhm var till slut 9 sekunder efter i mål, medan trean Patrik Lindegårdh, Hälle IF, var 35 sekunder från segern.

Med endast en deltävling kvar innan finalen på Kullamannen den 2 november, delar nu Karin Nilsson och Maja Falk andraplatsen i touren, 12 poäng efter Amanda Nilsson, och med 12 poäng ner till fyran Emy Thorén.

Patrik Lindegård går nu upp till tredjeplatsen på herrsidan, där leder Fredrik Bakkman fortsatt, följd av Robbin Kantarp.

Nästa deltävling i trailtouren är Night Trail Run i Stockholm den 26 oktober.

Resultat Rya Åsar Trail Run

Totalställning Trailrunning Sweden Store Trailtour

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X