Mini-Tour på Icebug Xperience West Coast Trail

Foto: Thanner & Elmrin

Nästa år bjuder det vackra tredagars-loppet på Bohuskusten på en nyhet för de snabbaste Trailrunning Sweden Mini-Tour som är deltävling i Trailrunning Sweden Store Trailtour.

Tre dagar på Bohuskusten med löpning över granitklippor och i stenhuggarnas spår. Med base camp på Ramsviks camping, bjuds det på det bästa av Bohuslän med löpning vid orter som Smögen, Bohus-Malmön och Hunnebostrand.

– Vi älskar att hitta på roliga upplevelser i fantastisk miljö! Vi ville skapa en reseanledning och Bohuskusten med sina granitklippor är det mest unika vi har. Dessutom kommer Icebugs suveräna grepp till sin rätt på blöta, hala klippor. Deltagarna ger väldigt positiv feedback, de trivs i den vackra miljön och uppskattar den familjära stämningen, säger Jonas Svengård som är eventansvarig på Icebug.

Nytt för 2020 är att loppet är deltävling i Trailrunning Sweden Store Trailtour. Tourlöparna får en egen minitour som löper över samma distanser 23 km, 29 km och 22 km.
– Det är riktigt roligt att vara med i trailtouren och få bidra till att utveckla svensk traillöpning, säger Jonas.

Planen är att minitouren ska avgöras med en jaktstart som baseras på de två inledande etapperna.
– De som ligger inom 10 minuter efter ledaren i dam- respektive herrklassen, går ut i en jaktstart sista dagen. Först i mål vinner hela minitouren, säger Jonas.

Prispengar på 20 000 kronor fördelas enligt 5 000, 3 000 och 2 000 kronor för pallplatserna i dam- respektive herrklassen.

Upplevelselopp
Icebug Xperience West Coast Trail är upplevelseloppet med vandring, jogging och löpning. 70 procent av deltagarna är kvinnor.
– Tävlingshetsen minskar när de som vill springa fort får en egen start. De startar först, i samband med vandringsstarten. På så sätt får de som vill ta det lite lugnare en skön upplevelse utan hets, säger Jonas.

Icebug Xperience West Coast Trail har totalt 1 000 startplatser, varav 100 på en endagarsultra och 100 på minitouren. Anmälan öppnar idag, 15 december. Mini-Touren är öppen för alla som vill springa fort.

Klimatkompensera
En annan nyhet är att du vid anmälan kan klimatkompensera din resa till loppet. Vi kommer att dubbla det som deltagarna väljer att klimatkompensera, pengarna går till FNs initiativ Climate Neutral Now.

Icebug Xperience West Coast Trail

Läs mer om Trailrunning Sweden Store Trailtour

Foto: Jakob Edholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Senaste podcasts

Inspiratörer

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X