Karin Nilsson starkast av alla i Städjan 1131

Midsommaraftons utmaning Städjan 1131 blev en svettig historia för de allra flesta deltagare runt om i landet. Vinnaren av Trailrunning Sweden Store Trailtour 2019, Karin Nilsson, tog en efterlängtad...

Midsommaraftons utmaning Städjan 1131 blev en svettig historia för de allra flesta deltagare runt om i landet. Vinnaren av Trailrunning Sweden Store Trailtour 2019, Karin Nilsson, tog en efterlängtad seger i TRS Virtual Series igår. Tvåa och herrvinnare blev Joar Palm som betvingade Hammarbybacken 14 gånger.

– Jag såg det här som min stora chans att vinna ett av era virtuella lopp, då min styrka som löpare ligger i att springa snabbt på tekniska jobbiga banor, inte på lätta trailstigar som man gynnas av i virtuella lopp. Så jag åkte till Bollebygd och sprang i slalombacken där. Och valde den brantaste effektivaste delen för att samla höjdmeter snabbt, dels för att loppet skulle gå snabbt men även för att hinna tillbaka till övriga midsommarplaner med familjen. Var så klart varmt och väldigt jobbigt, men bra träning. Många av vändorna sprang jag med stavar, gammal skidåkare som jag är, det är effektivt när benen blir trötta. Idag har jag träningsvärk, säger Karin som betvingat Städjan även på riktigt då hon vann Idre Fjällmaraton i somras .

Tvåa och snabbaste kille var Joar Palm (bilden nedan), som hade en svettig förmiddag i Hammarbybacken.
– Det blev drygt 14 varv upp och ner i liftspåret. Jag startade precis innan kl 11 och det fanns inte mycket skugga att tala om, varför det blev rätt varmt. Kände mig dock ovanligt pigg i benen första timmen. ”Snabb” hajk upp och lätt jogg ner. Efter hand drev pulsen iväg. Hastigheten uppför blev lidande, och jag försökte kompensera med ökat tempot nedför. Det gick ju vägen! Och det är riktigt roligt att få mäta sig med andra hurtbullar runt om i Sverige, säger Joar.

Följande löpare har vunnit stughelger på Idre Fjäll, ni blir kontaktade på mejl!
Carl-Johan Sörman
Sofie Strömberg
Peter Östlin Brismark
Jessica Bjernerud
Marie-Louise Johansson

Resultat

Nästa lördag, 27 juni, blir det säsongsfinal med lagtävlingen Tecnica Team Trail 50.

Mer info & anmälan

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X