Längd

9,4 km, förkortningar och olika varianter är möjliga.
Löpturen går också att bygga ut med en anslutning till Snapparp och trailrundan där

Start & Mål

Parkeringen vid Hökafältets motionscentral.

Beskrivning

Det populära naturreservatet Hökafältet sträcker sig mellan havet och Lagan. Slingorna här utsågs faktiskt för några år sedan till ett av Sveriges tio bästa motionsspår.

Löpningen i strandskogen är mjuk och enkel, delvis följer vi det stora motionsspåret men vi sticker av på en förlängning där stigen blir mindre. Det är flackt och enda motståndet är egentligen den öppna sanden som vi springer över vid några tillfällen.

Hökafältet ligger i ett av Sveriges största sammanhängande flygsandfält. Här har vidtagits omfattande åtgärder för att binda sanden, som plantering av dyngräs, tall och bergtall. Sedan några år tillbaka har öppna sandmarker tagits fram igen, detta för att gynna växt- och djurarter som lever i sandiga miljöer.

Detta har gett en mer varierad terräng som växlar mellan täta bergtallssnår, öppen tallskog och sandfält. Plus då den bit som går ute sanddynerna precis vid havet. Vi rekommenderar en avstickare ner på stranden för att njuta av havet och de vida vyerna över Laholmsbukten! Och kanske ett härligt bad som avslutning?

Bo, äta & göra

Bästa tipsen hittar du hos Visit Laholm

Rundan på kartan

Kolla in våra senaste videos från TRS Trails

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X