ÖtillÖ World Championship - del 1

Kl 03.30 ringer väckarklockan på Djurönäset. Det är den första måndagen i september och sömnen har varit orolig och flyktig pga anspänningen i det som ligger framför...

9 september, 2021 |

Kl 03.30 ringer väckarklockan på Djurönäset. Det är den första måndagen i september och sömnen har varit orolig och flyktig pga anspänningen i det som ligger framför oss.

Nedräkningen till starten för ÖtillÖ kl 06 på Sandhamn har startat och vi skyndar bort till frukosten tillsammans med övriga 159 lag. Frukosten är uppdukad på långa bord där tanken är att man plockar med sig det man vill äta. Det råder ett mindre kaos när över 300 pers ska försöka ta för sig och gröt, ost och bröd tar slut alldeles för fort.

Kort provsim av nya varma dräkten

Vi plockar på oss en smörgås, juice, några ägg och en kaffe. Äggen är underkokta och bästa sättet att få i sig dem är att hälla upp i ett glas och dricka dem råa. Det är inte riktigt den frukost jag själv hade valt inför ett heldagsrace men det finns inte tid att göra annat än att gilla läget.

Väl tillbaka på rummet hoppar vi i utrustningen som vi preppat och lagt fram kvällen innan. Det har varit många diskussioner kring hur kallt det är i vattnet och att flera lag blivit nedkylda under det kortare sprintloppet som gick lördagen innan.

De handmålade ÖtillÖ skorna är med

Jag vet att jag är varm av mig och lätt blir överhettad på löpen. Detta i kombination med att jag sällan fryser i vattnet brukar få mig att känna mig säker i mitt val av våtdräkt. Denna gång låter jag surret runt omkring leta sig in i mig och jag tvekar plötsligt kring val av dräkt.

Väljer slutligen att ta den varmare och helt nya dräkten innan vi beger oss till färjan som ska ta oss och övriga lag från Djurönäset till Sandhamn.

Jag kollar in vad övriga har valt för dräkter och ser att det trots allt finns en del som går på den tunnare varianten. Gah, jag vill verkligen inte ha dessa valmöjligheter och fortsätter att överlägga med mig själv under båtturen.

10 minuter innan vi är framme är jag på väg att svettas ihjäl i min varma dräkt och jag bestämmer mig för att byta. Så fort jag får på mig min lätta och svala dräkt infinner sig ett lugn. Jag vet att det kommer att vara rätt val.

Vi kliver av båten och preppar det sista. Går på toaletten, packar på oss extra energi och smörjer med vaselin för att motverka skav på halsen. Nu är det snart nedräkning på riktigt och när klockan närmar sig 05.50 är det dags att kliva in i startfållan.

Prick 06.00 går startskottet och vi är iväg.

ÖtillÖ World championship del 2

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X