Löpargrupp Göteborg-Härryda

Löpargrupp Göteborg/Härryda

Välkommen till Trailrunning Swedens löpargrupp i Göteborg/Härryda! Vi älskar att springa i skogen och upptäcka nya stigar och skogar att utforska. Spring med oss i olika fartgrupper för att vidga dina vyer i löpningen, känna gemenskap med andra löpintresserade och få tips om utrustning och traillopp. Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet. Våra löppass kommer att pågå i 60-75 minuter på olika platser i vår närmiljö. Löpargruppen erbjuder 3-4 olika fartgrupper så att du kan hålla det tempo du föredrar. Observera att du behöver klara av 8 km trail på under 90 minuter för att vara med på måndagarna.

Slow trail

Liksom tidigare erbjuder vi på tisdagar en grupp för dig som vill träna i ett lugnare tempo och växla jogging med promenad.

Träningstider

Trail - måndagar 18.00 - 70 platser

Slow trail - tisdagar 18.00 - 30 platser.

Om

Trailrunning Swedens löpargruppen ska göra det enklare att komma ut på nya löprundor och lämna din "vanliga" slinga, då vi tillsammans upptäcker närregionens stigar och leder. Som medlem i Trailrunning Swedens löpargrupper kan du även delta vid löpargruppens pass på andra orter när du är på resande fot.

Välkomna!

Här springer vi

Det handlar om nya stigar, upplevelser och gemenskap.

Precis det. Att upptäcka nya stigar, skogar och fjäll. Att upptäcka Sverige och inte minst den omgivning du har hemmavid. För många av oss blir det lätt samma stigar och motionsspår. Kanske för att det är bekvämt, att man vet vad som väntar eller för att enkelt hitta hem. Genom Trailrunning Swedens löpargrupper vill vi att du ska få upptäcka nya stigar och naturområden i närheten av din hemort. Våra guider är experter på traillöpning och att hitta nya rundor. Under en termin med oss ska du få upptäcka nya stigar - varje gång!

Kostnad och villkor

Anmälan gäller för höstterminen 2023. Priset är 995 kr (inkl moms) och kan användas för friskvårdsbidrag. Hanterar din arbetsgivare friskvårdsbidrag genom tjänsterna Epassi eller Wellnet så anmäler du dig till löpargruppen direkt via deras portal. Skicka sedan kvittens på din betalning till [email protected] Anmälan är definitiv och ej återbetalningsbar. Läs bokningsvillkoren här.

Följande ingår:

- 12 stycken välplanerade träningstillfällen
- Trailrunning Sweden tube (värde 150 kr)
- 10% rabatter på Trailrunning Swedens lopp.
- 15% rabatt på löparryggsäckar från USWE.
- 20% rabatt på trailutrustning hos Outnorth.

Varmt välkommen till Trailrunning Swedens löpargrupper.

Vi är ledare i Göteborg/Härryda

Gunilla

Jag älskar att springa i naturen och uppleva olika årstider och väder, det ger mig glädje, lugn och ny energi. Jag tycker även mycket om att åka skidor, simma, träna crossfit och en ny favorit - triathlon! Jag springer gärna lugnt och ultralångt men visst kan det vara jättekul att springa fort i blöta myrar och mossiga backar när lusten faller på! Jag bor i Mölnlycke med man och tonåringar och är lärare till yrket men arbetar nu administrativt samt med olika uppdrag inom löpning. Jag delar med mig av min träning och försöker inspirera till ett aktivt liv genom bloggen på Trailrunning Sweden och Instagramkontot @trailbykidmark.

Lotta

Älskar all form av "snorsport". Framförallt löpning, orientering, cykling och längdskidåkning. Håller också i TRX pass 1-2 gånger i veckan. Ett prefekt komplement till övrig träning! Bor på landet i östra delarna av Härryda kommun tillsammans med min man Torbjörn och våra tonårsdöttrar. Tillsammans har vi utmanat oss på divese äventyr, numera delar vi även äventyret som TRS coacher.

Louise Wetterlundh

Jag är en före detta asfaltslöpare som sprang lite lopp och fick ont i knäna. Jag la ner löpningen men saknade det. Jag hittade tillbaka till löpningen genom korta turer i skogen när det var ljust. Genom Trailrunning Swedens löpargrupp har jag funnit ännu mer glädje i att springa i skogen och har utmanat mig själv på längre och mörkare turer på egen hand och i gemenskapen med andra i löpgruppen och i lopp. Löpningen är avkoppling för mig, det får ta den tid det tar och man kan ta med den vart man är och samtidigt se saker man inte sett om man inte sprungit en runda. Mitt mål med löpningen är att ta mig runt men jag har alltid tid att stanna när jag ser något vackert, ta en bild eller plocka en svamp därför är min Instagram full av naturbilder från turer jag gjort. Häng med oss och spring, kuta, gå på din nivå.

Sara

Terränglöpning är det bästa som finns för mig och jag blir lika glad av att springa i hemmaskogen runt Delsjön eller i ett nytt spännande område. Jag har även testat ultralöpning och blev helt förälskad i det och den härliga familj-känsla som jag hittade där. Antigen det eller så var det för att man får gå i alla uppförsbackar och får fika under löpturen. Jag tycker om att planera egna äventyr, gärna flera dagar, både med löparskor på eller på cykeln. Dessa gör jag alltid med min man Johan - som gissa vad? - också är löparledare i denna TRS grupp. Jag är uppväxt i Portugal och har bott i fem olika länder, så många att en gång i tiden var jag rädd för att aldrig hitta hem igen, men det gjorde jag här i Sverige. Förutom i skogen kan du även hitta mig på TRS bloggen och instagram konto @ultra_newbie_sara

Johan

Jag har alltid varit nyfiken på det mesta. Detta har bland annat lett till att jag har bott i fem olika länder (delvis samma som Sara) och utforskat mycket. Idrott har också alltid varit en stor del av mig, som tex fotboll, hockey, innebandy, peteca och självklart löpning. Terränglöpning passar dessutom perfekt för nyfikna och är klart bäst i naturen. Även om löpning i grunden kanske är en individuell idrott så är gemenskapen i grupplöpning på stigar och i ultralopp svårslagen. Hoppas att du får samma känsla när du springer med oss!

Nyheter om löpargrupperna

Partners till löpargrupperna

Filmklipp om löpargrupperna

#trslöpargrupper

Nu drar höstens löpargrupper igång. 12 tillfällen med upplevelselöpning. 

Vi finns här:
BILLINGEN
BÅSTAD 
GÖTEBORG - HÄRRYDA
KUNGSBACKA
LINKÖPING - VRETA KLOSTER
NORRKÖPING
UDDEVALLA-LJUNGSKILE
TROLLHÄTTAN
STOCKHOLM SYD
STOCKHOLM NORD

#trslöpargrupper #trailrunningsweden #uswe @uswesports

Nu drar höstens löpargrupper igång. 12 tillfällen med upplevelselöpning.

Vi finns här:
BILLINGEN
BÅSTAD
GÖTEBORG - HÄRRYDA
KUNGSBACKA
LINKÖPING - VRETA KLOSTER
NORRKÖPING
UDDEVALLA-LJUNGSKILE
TROLLHÄTTAN
STOCKHOLM SYD
STOCKHOLM NORD

#trslöpargrupper #trailrunningsweden #uswe @uswesports
...

115 0
Den här vyn kommer deltagarna i Trailrunning Swedens nystartade löpargrupp möta hösten 2023. Så frågan i ämnet geografi lyder - var i landet befinner vi oss?🇸🇪🤔 #trslöpargrupper #trailrunningsweden

Den här vyn kommer deltagarna i Trailrunning Swedens nystartade löpargrupp möta hösten 2023. Så frågan i ämnet geografi lyder - var i landet befinner vi oss?🇸🇪🤔 #trslöpargrupper #trailrunningsweden ...

77 2
Med mysigt åskmuller över våra huvuden och på slutet lite lätt underbart sommarregn, så rekade Lotta och jag en runda för vår löpargrupp i eftermiddag. Lotta fick dock dra en seg farbror på stigarna, alltså jag presterar SÅ dåligt i värme. Jag flåsade som en stork och jag blir typ kolatrög i hjärnan när det är 30 grader. De där nanosekundsnabba besluten för fotisättning gick i slowmotion. 

Dagens runda innehöll även ett par tuffare partier som jag har sprungit innan med både löpargruppen och med vänner i lössnö på Idre Fjällmaras låtsaslopp i vintras och många har kommenterat att det var rätt jobbiga partier här. Det är en liten stig, som för inte länge sedan var helt obanad terräng, och som är rätt teknisk med mycket rötter mm. Sedan går det verkligen upp, ner, höger, vänster konstant, så man jobbar med hela kroppen på ett annat sätt mot för t.ex. en bred, barrpackad mountainbikestig där man avslappnat kan "rulla fram". 

Jag blev därför inte förvånad att just de partierna skickade upp min puls idag i värmen. 190 slag efter 5 km och vid 6 km sa jag till Lotta att jag inte var så social längre. 😄 Vid 7 km hade jag planer på att bli kriminell och råna första bästa glassbil på hemvägen för att lägga mig i frysskåpet. 😆🤷‍♂️ 

Sedan kom det dock två lättare skurar med fint sommarregn och det räckte för att kyla ner kroppen lite och vips blev jag piggare. Jag hade mer spring i benen efter 9 km kontra 5 km. Så go ljuvlig luft på slutet av rundan med efter regnet, underbart! 🥰

#trailrunningsweden #trslöpargrupper #trsgöteborghärryda

Med mysigt åskmuller över våra huvuden och på slutet lite lätt underbart sommarregn, så rekade Lotta och jag en runda för vår löpargrupp i eftermiddag. Lotta fick dock dra en seg farbror på stigarna, alltså jag presterar SÅ dåligt i värme. Jag flåsade som en stork och jag blir typ kolatrög i hjärnan när det är 30 grader. De där nanosekundsnabba besluten för fotisättning gick i slowmotion.Dagens runda innehöll även ett par tuffare partier som jag har sprungit innan med både löpargruppen och med vänner i lössnö på Idre Fjällmaras låtsaslopp i vintras och många har kommenterat att det var rätt jobbiga partier här. Det är en liten stig, som för inte länge sedan var helt obanad terräng, och som är rätt teknisk med mycket rötter mm. Sedan går det verkligen upp, ner, höger, vänster konstant, så man jobbar med hela kroppen på ett annat sätt mot för t.ex. en bred, barrpackad mountainbikestig där man avslappnat kan "rulla fram".Jag blev därför inte förvånad att just de partierna skickade upp min puls idag i värmen. 190 slag efter 5 km och vid 6 km sa jag till Lotta att jag inte var så social längre. 😄 Vid 7 km hade jag planer på att bli kriminell och råna första bästa glassbil på hemvägen för att lägga mig i frysskåpet. 😆🤷‍♂️Sedan kom det dock två lättare skurar med fint sommarregn och det räckte för att kyla ner kroppen lite och vips blev jag piggare. Jag hade mer spring i benen efter 9 km kontra 5 km. Så go ljuvlig luft på slutet av rundan med efter regnet, underbart! 🥰#trailrunningsweden #trslöpargrupper #trsgöteborghärryda
...

40 6
Sista passet för måndagsgruppen denna säsong och imorgon är det avslut för tisdagsgruppen. Känns som att det inte är alls länge sedan vi bara var halvvägs in på säsongen och vips så var den plötsligt över. Ikväll blev det ett litet annorlunda pass, där vi kombinerade upplevelselöpning på magiska stigar som vanligt, men hade några extra inslag bland annat på en mosse/myr som nog kommer att kännas i ben och rumpa på några deltagare. Det var nog ingen som var besviken på att man inte fick upp flåset ikväll iaf.

Blev drygt 10 km inkl mosslöpning för min del idag efter några rekarrundor innan vi startade. 

Vill rikta ett tack, främst till alla deltagare som har sprungit med oss både måndagar och tisdagar i vår och som har spridit så mycket positiv energi! Jag har haft måndagar/tisdagar där jag kanske haft en dålig dag på jobbet och bara känt mig urlakad, men efter rundan med löpargruppen har jag kommit hem sprallig och energisk igen tack vare alla er. Så många goa skratt och leenden. Tack också till Åsa, Lotta och Gunilla! Utan er som löparcoacher hade jag aldrig fått uppleva detta. 

[fotocred: annakarinlemon_training ]

#trailrunningsweden #trslöpargrupper #trsgöteborghärryda #uswe

Sista passet för måndagsgruppen denna säsong och imorgon är det avslut för tisdagsgruppen. Känns som att det inte är alls länge sedan vi bara var halvvägs in på säsongen och vips så var den plötsligt över. Ikväll blev det ett litet annorlunda pass, där vi kombinerade upplevelselöpning på magiska stigar som vanligt, men hade några extra inslag bland annat på en mosse/myr som nog kommer att kännas i ben och rumpa på några deltagare. Det var nog ingen som var besviken på att man inte fick upp flåset ikväll iaf.Blev drygt 10 km inkl mosslöpning för min del idag efter några rekarrundor innan vi startade.Vill rikta ett tack, främst till alla deltagare som har sprungit med oss både måndagar och tisdagar i vår och som har spridit så mycket positiv energi! Jag har haft måndagar/tisdagar där jag kanske haft en dålig dag på jobbet och bara känt mig urlakad, men efter rundan med löpargruppen har jag kommit hem sprallig och energisk igen tack vare alla er. Så många goa skratt och leenden. Tack också till Åsa, Lotta och Gunilla! Utan er som löparcoacher hade jag aldrig fått uppleva detta.[fotocred: annakarinlemon_training ]


#trailrunningsweden #trslöpargrupper #trsgöteborghärryda #uswe
...

72 4
X
X