sandstone camp
tjeckien - 20-24 maj 2020
PlayPause
Slider

USWE sandstone Camp

USWE Sandstone Camp är äventyret för traillöparen som vill uppleva spännande och varierande natur. I regionen runt tjeckiska Liberec finns bland annat unika sandstensområden som inte går att hitta någon annanstans i Europa. Du får även springa i fjällmiljö, på gränsen till Polen, och njuta av utsikten i fantastiska nationalparker på gränsen mot Tyskland. Resan erbjuder dagliga upplevelserundor där du väljer mellan distanser på ca 10-25 km per dag, och ca 3-4 timmar på stigarna, med lokal guide.

Priset: 6995 kr exkl resa till Tjeckien. Vi samordnar vi intresse transport från södra Sverige i minibuss till självkostnadspris.

Program

Onsdag 20 maj - Resdag

Din resa till Prag bokar du på egen hand. Det ger dig möjlighet att till exempel ta en extra natt i vackra Prag, och du väljer hur du vill resa: med tåg, buss eller flyg från den destination som passar dig bäst. Vi samlas på flygplatsen i Prag kl 14.00 för gemensam resa mot boendet utanför Liberec.

Torsdag 21 maj – Böhmiska Saxen Schweiz

Namnet härstammar från den tyska delen av nationalparken. Här arbetade schweiziska konstnärer med sina mästerverk och naturen påminde dem om deras hemland. Sandstensformationerna i området är väldigt speciella. Var beredd på korta branta stigningar, fantastiska leder i sluttningarna och oemotståndliga utsiktsplatser där vi tar ett lunchstopp deluxe.

Fredag 22 maj – Jizerka

På berget Jizeras, 700-900 meter över havet, möter vi tvära sluttningar och spektakulära branter. Två helt skilda typer av natur väntar. I den lägre delen står gammal ekskog med enorma trädstammar. Väl uppe på åsen möts vi plötsligt av något som mer liknar svensk urskog med gran och många myrar.

Lördag 23 maj – Krakonoš trail

Efter starten i Harrachov tar vi en lång stigning upp på berget Krkonoše. Vi passerar vattenfall och vegetationen växlar från löv till barr för att sedan övergå i ett område med kalfjäll. Myten säger att spökvakten Krakonoš styr fjället och väderförhållandena kan växla snabbt. Uppe på berget tar vi oss till den polska gränsen innan vi stannar för lunchstopp på en av bergets restauranger.

Söndag 24 maj – Hrubá skála

Hrubá skála betyder ”branta klippan“ vilket verkligen beskriver vår löprunda. Turen startar vid ett slott byggt 1350 vilket ger en historisk touch till dagens löpning. Vi springer på väl uppmärkta leder i ett landskap där sandstensformationerna reser sig som höga pelare. Ibland rör vi oss som i en labyrint av stenformationer. Vid de många utsiktsplatserna finns all anledning att stanna till och lyfta blicken.

Resefakta

RESA
Din resa till och från Prag ordnar du på egen hand. Vi samlas på Prag flygplats kl 14.00 den 20 maj. Hemresa från Prag tidigast kl 14.55 den 24 maj. Vi rekommenderar följande flyg:

Utresa 20 maj
Arlanda – Prag
11.35 - 13.25 (SAS)

Göteborg – Prag
09.45 - 13.25 (SAS)

Köpenhamn – Prag
9.00 - 13.25 (SAS)

Hemresa 24 maj
Prag – Arlanda
15.45 - 17.40 (SAS)

Prag – Göteborg
14.45 - 18.00 (SAS)

Prag – Köpenhamn
14.45 - 16.00 (SAS)

MINIBUSS
Vid intresse kan vi även samordna en transport i minibuss/-ar från södra Sverige. Ange intresse i samband med anmälan. Då sker avresa på tisdag 19 maj från Malmö Centralstation och hemkomst måndag 25 maj. Resan sker till självkostnadspris beroende på antalet intresserade deltagare.

VÄDER
I maj kan du förvänta dig en temperatur på ca 20-25 grader Celsius i denna del av Tjeckien. Var förberedd på kyligare temperaturer under de pass där vi tar oss upp på högre höjd.

LÖPPASSEN
Resan passar dig som älskar att springa och är nyfiken på nya miljöer och löparupplevelser. Vi kommer inte att springa fort och det kommer gå att korta av turerna. För att få ut det bästa av resan bör du klara av att springa/jogga ca 10 km per dag. För dig som vill springa riktigt långt kan vi erbjuda turer på ca 25-30 km per dag.

BOENDE
Vi kommer att bo på nyrenoverade Chata Tesanka i en rofylld bergsmiljö. På boendet äter vi frukost och middag och du har även möjlighet att nyttja Du får dela rum med andra deltagare på resan, det är tyvärr inte möjligt att boka enkelrum på denna resa.

LEDARE
Vi kommer att ha med 2-3 ledare beroende på deltagarantal samt vår lokala guide David Prochazka. Läs mer om våra ledare här.

DETTA INGÅR

  • Transporter i minibuss/bil till alla träningar och utflyktsmål under resan, samt transfer till och från flygplatsen.
  • Boende i flerbäddsrum 4 nätter på Chata Tesanka (2-, 3- eller 4-bäddsrum).
  • Halvpension på Chata Tesanka (middag exklusive dryck).
  • Välplanerade löprundor med lokal guide.

KOSTNAD & ANMÄLAN
6 995 SEK/person, varav en bokningsavgift på 1500 kr. Anmälan är bindande. Länk till anmälan.

BOKNINGSVILLKOR
Ladda ner bokningsvillkoren

KONTAKT
Linda Tersing, Epost: [email protected], mobil: 070-9145304.

 

Filmer från 2019

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för löparresor

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider
X
X