Trailresa Tjeckien

17-21 maj 2023

Det här är äventyret för dig som vill springa i spännande och varierande natur. I regionen runt tjeckiska Liberec finns bland annat unika sandstensområden som inte går att hitta någon annanstans i Europa.

Vi springer även i fjälliknande miljö och vi njuter av utsikten i fantastiska nationalparker på gränsen mot Tyskland. Resan erbjuder dagliga upplevelserundor med vår lokala guide. Du kan välja mellan distanser på 10-25 km per dag på härliga stigar.

USWE, som är specialist på löparryggsäckar, är partner på resan och kommer ge alla deltagare ett fint specialerbjudande från sitt sortiment.

Programmet

Dag 1 - Resdag

Din resa till Prag bokar du på egen hand. Det ger dig möjlighet att till exempel ta en extra natt i vackra Prag, och du väljer hur du vill resa: med tåg, buss eller flyg från den destination som passar dig bäst. Vi samlas på flygplatsen i Prag kl 14.00 för gemensam resa mot boendet utanför Liberec.

Dag 1 - Böhmiska Saxen Schweiz

Namnet Böhmiska Saxen Schweiz härstammar från den tyska delen av nationalparken. Här arbetade schweiziska konstnärer med sina mästerverk och naturen påminde dem om deras hemland. Sandstensformationerna i området är väldigt speciella. Var beredd på korta branta stigningar, fantastiska leder i sluttningarna och oemotståndliga utsiktsplatser. Efter passet passerar vi ett ölbryggeri där vi får i oss lite mat och dryck.

Dag 2 - Krkonose

Efter starten i Harrachov tar vi en lång stigning upp på berget Krkonoše. Vi passerar vattenfall och vegetationen växlar från löv till barr för att sedan övergå i ett område med kalfjäll. Myten säger att spökvakten Krakonoš styr fjället och väderförhållandena kan växla snabbt. Uppe på berget tar vi oss till den polska gränsen innan vi stannar för lunchstopp på en av bergets restauranger.

Dag 3 - Hejnice

På berget Jizeras, 700-900 meter över havet, möter vi tvära sluttningar och spektakulära branter. Två helt skilda typer av natur väntar. I den lägre delen står gammal ekskog med enorma trädstammar. Väl uppe på åsen möts vi plötsligt av något som mer liknar svensk urskog med gran och många myrar.

Dag 4 - Hrubá Scalá

Hrubá skála betyder ”branta klippan“ vilket verkligen beskriver vår löprunda. Turen startar vid ett slott byggt 1350 vilket ger en historisk touch till dagens löpning. Vi springer på väl uppmärkta leder i ett landskap där sandstensformationerna reser sig som höga pelare. Ibland rör vi oss som i en labyrint av stenformationer. Vid de många utsiktsplatserna finns all anledning att stanna till och lyfta blicken.

Resefakta

RESA
Din resa till och från Prag ordnar du på egen hand. Vi samlas på Prag flygplats kl 14.00 den 17 maj. Hemresa från Prag tidigast kl 14.30 den 21 maj.

Observera att det även går bra att åka bil ner till Tjeckien. Du åker då direkt till boendet. Är du intresserad av att åka bil ner och vill samåka med andra deltagare - ange detta i resans Facebookgrupp.

Rekommenderade flyg
Stockholm - Prag t.o.r.
17 maj 06.35 - 10.35 (Austrian Airlines med byte i Wien)
21 maj 14.10 - 18.15 (Lufthansa med byte i Frankfurt)

Göteborg - Prag t.o.r.
Vi avvaktar Ryan Airs flygtider som ännu ej är bokningsbara.

VÄDER
I maj kan du förvänta dig en temperatur på ca 20-25 grader i denna del av Tjeckien. Var förberedd på kyligare temperaturer under de pass där vi tar oss upp på högre höjd.

LÖPPASSEN
Resan passar dig som älskar att springa och är nyfiken på nya miljöer och löparupplevelser. Vi kommer inte att springa fort och det kommer gå att korta av turerna. För att få ut det bästa av resan bör du klara av att springa/jogga ca 10 km per dag. För dig som vill springa riktigt långt kan vi erbjuda turer på ca 25-30 km per dag.

BOENDE
Vi kommer att bo på nyrenoverade Chata Tesanka i en rofylld bergsmiljö. På boendet äter vi frukost och middag. Du får dela rum med andra deltagare på resan, det är tyvärr inte möjligt att boka enkelrum på denna resa.

LEDARE
2-3 ledare beroende på deltagarantal, samt vår lokala guide David Prochazka.

DETTA INGÅR

  • Transporter i minibuss/bil till alla träningar och utflyktsmål under resan, samt transfer till och från flygplatsen.
  • Boende i flerbäddsrum 4 nätter på Chata Tesanka (2-, 3- eller 4-bäddsrum).
  • Lunch på restaurang efter upplevelsepassen vid Böhmiska Saxen Schweiz (dag 1) och Krkonose (dag 2)
  • Halvpension på Chata Tesanka (middag exklusive dryck).
  • Välplanerade löprundor med lokal guide.
  • Trailrunning Swedens laserdesignade T-shirt och tube.

KOSTNAD & ANMÄLAN
7950 kr/person. En bokningsavgift på 1500 kr betalas i samband med anmälan. Den 1 april skickas faktura med resterande del av anmälningsavgift ut på faktura.

BOKNINGSVILLKOR
Ladda ner bokningsvillkoren

KONTAKT
David Andersson, [email protected], 073-932 60 75.

Citat från tidigare deltagare

"Helt fantastisk resa med så många upplevelser"

Deltagare 2022

"Fick verkligen mersmak, ser fram emot fler liknande upplevelser med er!"

Deltagare 2022

Värt att veta

Resekalender

17maj(maj 17)14:00Trailresa TjeckienLiberec

24aug(aug 24)07:00Loppresa Salming Idre FjällmaratonLandskap:Dalarna

Nyhetsbrev för resor

Prenumerera

Inspiration från tidigare resor

Meny

X
X