18-22 april 2019
Tjeckien
fullbokad 2019
NYHET! Våren 2019 blir det premiär för Påsktrail i Tjeckien! Resan bjuder på flera spännande och varierande naturområden. Här finns unika sandstensområden som inte går att hitta någon annanstans i Europa. Du får även springa i fjällmiljö, på gränsen till Polen och njuta av utsikten i fantastiska nationalparker på gränsen mot Tyskland.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
PlayPause
Slider

Reservlista Tjeckien och intresseanmälan 2020.

  • Ange dit namn
  • Ange din e-postadress
  • Ange ditt telefonnummer.

Film från rekarresa maj 2018

Program

Resdag - Skärtorsdag

Din resa till Prag bokar du på egen hand. Det ger dig möjlighet att till exempel ta en extra natt i vackra Prag, och du väljer hur du vill resa: med tåg, buss eller flyg från den destination som passar dig bäst. Vi samlas på flygplatsen i Prag kl 14.00 för gemensam resa mot boendet utanför Liberec.

Långfredag – Czech Sachsen Switzerlan

Namnet härstammar från den tyska delen av nationalparken. Här arbetade schweiziska konstnärer med sina mästerverk och naturen påminde dem om deras hemland. Sandstensformationerna i området är väldigt speciella. Var beredd på korta branta stigningar, fantastiska leder i sluttningarna och oemotståndliga utsiktsplatser där vi tar ett lunchstopp deluxe.

Påskafton – Frýdlantské cimbuří trail

På berget Jizeras, 700-900 meter över havet, möter vi tvära sluttningar och spektakulära branter. Två helt skilda typer av natur väntar. I den lägre delen står gammal ekskog med enorma trädstammar. Väl uppe på åsen möts vi plötsligt av något som mer liknar svensk urskog med gran och många myrar.

Påskdagen – Krakonoš trail

Efter starten i Harrachov tar vi en lång stigning upp på berget Krkonoše. Vi passerar vattenfall och vegetationen växlar från löv till barr för att sedan övergå i ett område med kalfjäll. Myten säger att spökvakten Krakonoš styr fjället och väderförhållandena kan växla snabbt. Uppe på berget tar vi oss till den polska gränsen innan vi stannar för lunchstopp på en av bergets restauranger.

Annandag Påsk – Hrubá skála

Hrubá skála betyder ”branta klippan“ vilket verkligen beskriver vår löprunda. Turen startar vid ett slott byggt 1350 vilket ger en historisk touch till dagens löpning. Vi springer på väl uppmärkta leder i ett landskap där sandstensformationerna reser sig som höga pelare. Ibland rör vi oss som i en labyrint av stenformationer. Vid de många utsiktsplatserna finns all anledning att stanna till och lyfta blicken.

Resefakta

RESA
Din resa till och från Prag ordnar du på egen hand. Vi samlas på Prag flygplats kl 14.00 den 18 april (Skärtorsdagen). Hemresa från Prag tidigast kl 14.55 den 22 april (Annandag Påsk). Vi rekommenderar följande flyg med SAS:

Utresa 18 april
Arlanda – Prag
11.40-13.30

Göteborg – Prag
9.35-12.55

Köpenhamn – Prag
11.40 – 12.55

Hemresa 22 april
Prag – Arlanda
14.55 – 16.50

Prag – Göteborg
14.55 – 18.50

Prag – Köpenhamn
14.55 – 19.20

VÄDER
I april kan du förvänta dig en temperatur på ca 15-20 grader Celsius i denna del av Tjeckien. Var förberedd på kyligare temperaturer under de pass där vi tar oss upp på högre höjd.

LÖPPASSEN
Resan passar dig som älskar att springa och är nyfiken på nya miljöer och löparupplevelser. Vi kommer inte att springa fort och det kommer gå att korta av turerna. För att få ut det bästa av resan bör du klara av att springa/jogga ca 15 km per dag. För dig som vill springa långt kan vi erbjuda turer på ca 25-30 km per dag.

BOENDE
Vi kommer att bo på nyrenoverade Chata Tesanka i en rofylld bergsmiljö. Du får dela rum med andra deltagare på resan, det är inte möjligt att boka enkelrum.

LEDARE
Vi kommer att ha med 2-3 ledare beroende på deltagarantal samt vår lokala guide David Prochazka. Läs mer om våra ledare här.

DETTA INGÅR

  • Transporter i minibuss/bil till alla träningar och utflyktsmål under resan, samt transfer till och från flygplatsen.
  • Boende i flerbäddsrum 4 nätter på Chata Tesanka (2-, 3- eller 4-bäddsrum).
  • Halvpension på Chata Tesanka (middag exklusive dryck).
  • Välplanerade löprundor med lokal guide.

KOSTNAD & ANMÄLAN
6 995 SEK/person. Anmälan är bindande.

BOKNINGSVILLKOR
Ladda ner bokningsvillkoren

KONTAKT
Linda Tersing, Epost: [email protected], mobil: 070-9145304.

 

Prenumerera på vårt särskilda nyhetsbrev för löparresor

X
X