Lite tankar

Jag fick en gång en förfrågan av en fotbollstränare om jag ville ta ett par pass med hans 14- åriga grabbar. Jaaaa… tänkte jag. Det skulle jag väl. Aldrig tidigare använt min kunskap i det syftet men det kan väl vara en rolig grej att prova på. Att jobba med ungdomar är något jag tänker på då och då. Och löpteknik kan väl vara skitbra för dem också…. De måste ju få snabba fötter, ha koll på benen, vara uppmärksamma och uthålliga. Nu blev det aldrig något- iaf inte den här gången. Men vad jag skulle komma till är något jag börjat tänka mer och mer på när jag kommer till riktigt steniga eller ”rotiga” delar av löpturerna; borde inte sånt vara väldigt bra träning för fotbollsspelare? Du måste vara snabb i fötterna, vara sjukt uppmärksam på vart du sätter fötterna samtidigt som du inte ska förlora alltför mycket fart. Du måste ha koll på marken där du sätter ner foten men du kan inte bara titta där utan måste också ha koll på vad som kommer längre fram. Ett terrängpass innebär ju också en hel del backar, upp o ner. Så inte bara kommer du få jobba på fotnedsättningen utan det blir även ett uthållighetspass innehållande en hel del intervaller. OCH det är sjukt muskulärt.
Så ja? Är det någon som har något att säga i ämnet? 🙂

Screen Shot 2016-07-30 at 8.35.42 PM Screen Shot 2016-07-30 at 8.41.24 PM

2 svar till “Lite tankar”

 1. Kristin skriver:

  Vad roligt att du skriver detta!! Har spelat fotboll i stort sett hela mitt liv upp till 36 års ålder. Har nu strax senare, upptäckt trail och märker att det passar mig bra av just se anledningarna du skriver. Har snabba fötter, behåller farten i trixiga partier och är lite förvånad över att det faller sig så naturligt att springa trail. Men med din text faller bitarna på plats. Tack! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Stockholmsbaserad, nybliven mamma och backälskare. Tränar för att hålla sig stark och belyser hur en sund och vettig kosthållning påverkar prestationen och hälsan.

Född: 1981

Kontakt: [email protected]

Mål: Känna att jag är stark. Ge en vettig syn på kost och träning samt få folk att förstå hur härligt det är att hålla sig aktiv och känna kroppen jobba.

Motto: Träna för att hålla länge, såväl psykiskt som fysiskt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X