Din kropp är fantastisk

warning:strong language can appear )
Jag kan inte låta bli att hela tiden återkomma till den här tokiga hälsovågen som har sköljt över oss de senaste 2-3 (?) åren. Många kan bli provocerade av oss som äter hyffsat hälsosamt och rent. Jag kan bli sjukt jävla irriterad av alla dessa proteinshakes. Det är tydligt att den största delen som surfar på den här hälsovågen gör det för det andra kan se. Nu säger jag inte att man inte känner ett behov av att träna för att må bra innerst inne. MEN om man verkligen var mån om sitt innersta så borde man väl ändå äta lite bättre….? Jag vågar nog påstå att de flesta som använder sig av de här shaksen får i sig för mycket energi. För de flesta av oss har inte en sådan livsstil så att vi behöver dem. När man pratar om idrottsnutrition och timing av din mat så gäller det oftast personer som tränar mer än 1 tim om dagen på gymmet och då även fler än ett pass. Är den där timman den enda tiden som du får upp pulsen/tränar varje dag så kan jag lova dig att du har tillräckligt med energi i din kropp. Och eftersom du inte behöver börja tänka och planera nästa träningspass direkt efteråt så behöver du inte heller det där proteinpulvret. Vad alla dessa produkter gör är att lura oss. De lurar oss att tro att våra kroppar fungerar sämre än vad de gör. Att våra kroppar inte pallar en enda ansträngning utan måste genast fyllas på med massa skit… jag menar energi. Ok, jag ska inte säga att våra kroppar fungerar exakt som de gjorde för 2000 år sedan eftersom vi säkert hunnit ändra om oss lite- men som jag säger ofta; våra kroppar är fantastiskt ihopsatta! Och de går inte att lura. Våra kroppar har en enorm styrka i sig och vet exakt hur de ska dela upp fett och kolhydrater. Vad som bör användas till vad. Hur vi bäst bygger upp muskler och vart vi ska förvara den där överskottsenergin som inte kom till användning nu, men kanske senare.
Nej, ägg och tonfisk är kanske inte lika gott som en dryck som smakar Pina Colada eller Strawberry Swirl, men det är BÄTTRE och det är RENARE och NYTTIGARE för din kropp.
Din kropp är fantastisk!

screen-shot-2016-10-13-at-11-10-46-am

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Stockholmsbaserad, nybliven mamma och backälskare. Tränar för att hålla sig stark och belyser hur en sund och vettig kosthållning påverkar prestationen och hälsan.

Född: 1981

Kontakt: [email protected]

Mål: Känna att jag är stark. Ge en vettig syn på kost och träning samt få folk att förstå hur härligt det är att hålla sig aktiv och känna kroppen jobba.

Motto: Träna för att hålla länge, såväl psykiskt som fysiskt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X