Utö swimrun 2017 race report

Efter en tid med en segdragen förkylning tog jag och ett gäng vänner färjan ut till Utö redan på lördagen. Väl på plats mötte vi upp min teamie Johan och en uppsjö av härliga swimrun-vänner. Under dagen hade Utö sprint ägt rum och det låg en förväntan i luften på ön. Middag intogs på värdshuset och jag gjorde mitt yttersta för att få i mig så mycket som möjligt. Hade haft en nervös och lätt illamående känsla under hela dagen och hade svårt att tillgodogöra mig något på grund av bristande aptit.

Min känsla när det drar ihop sig till race är att jag bara vill komma igång. Jag går in i en race-bubbla och känner att jag drar mig inåt mig själv. Misstänker att jag kanske inte är det roligaste sällskapet just där och då, men det ingår i min egen mentala förberedelse. Väl tillbaka i stugan förberedda vi det sista genom att lägga fram all utrustning samt plita ner de olika distanserna på mina paddlar samtidigt som vi tryckte i oss choklad.

Race day

Klockan 7.00 ringer väckarklockan och vi knatar iväg till frukosten. Det ligger en anspänning i luften och det märks att många nerver är som spända fiolsträngar. Det ryktas att det ska bli varmt så alla idéer om att använda heatseeker eller merinoull under våtdräkten skrotas. Att springa 37 km iklädd våtdräkt i gassande sol får ställas mot att simma ca 5 km i kallt vatten. Eftersom simningarna på Utö är relativt korta (ca 400 m) så kommer vi fram till att det är mer sannolikt att vi blir överhettade än nedkylda.

Efter race meeting så hoppar vi i våra superman/superwoman-dräkter och rullar ner till startområdet. Vi tar en lugn jogg bort till målet för att visualisera vår målgång. För siktet är inställt på att ta oss runt, ha kul på vägen och förhoppningsvis göra bättre ifrån oss än året innan (vilket dock kommer vara svårt att mäta eftersom vi står inför en ny bansträckning).

Vi tar oss bort till startfållan och hinner mingla lite innan ett rejält pang signalerar attt loppet är igång. Vi tar det lugnt uppför backen mot värdshuset och försöker hitta in i vårt eget tempo. Jag som ofta blir stressad när folk drar iväg som skjutna ur en kanon lyckas hålla huvudet kallt och känner mig för en gångs skull helt oberörd. Kanske tack vare coach Annas mantra om negativ split. Blickade varken framåt eller bakåt utan höll mig i vår ”Kul på vägen”-bubbla. Första simningen på drygt 400 m rske utan lina eftersom tävlingsledningen insett att det blev alltför trassligt just där året innan. Många lag kommer att vara i vattnet samtidigt så ur ett säkerhetsperspektiv är det nog smart att förbjuda lina just där. Vi håller oss långt till vänster och väl i vattnet försöker jag ta Johans fötter. Lyckas inte men går in i mitt eget tempo och förundras över att det inte är särskilt kallt. Kommer snabbt in i andningen och tuffar på. Johan stannar till halvvägs över och lägger sig bredvid mig istället så att jag kan ligga på vinge. Det är lättare och det känns tryggt att vi kan hålla ihop.

Simningen är över på ett kick och jag är nöjd att jag slapp uppleva den känsla av panik som överrumplade mig i Kroatien.  Jag älskar när vi har tillryggalagt våra första kilometrar och känlsan av att äntligen vara igång infinner sig. Vi är båda på gott humör och jag känner att vi har en fin dag framför oss. Johan tassar på först genom terrängen och jag tassar på efter. Jag dricker ur mina egna medhavda flaskor och Johan bjussar på diverse energi vilket är toppen eftersom jag själv är sjukt osugen på energi men inser att jag måste få i mig om jag ska orka igenom dagen. På energistationerna bjuds det på sportdryck, vatten, bullar, bananer, apelsinklyftor och gelegodis. Jag dricker sportdryck och tuggar i mig ett gäng godisbitar vid varje station. Jag fixar varken bullar eller frukt men Johan tuggar friskt i sig av det som erbjuds. Till och med en varmkorv slinker ner.

På de långa grusvägslöpningarna kroknar jag under värmen och Johan får hjälpa till att cabba ner. Jag gillar inte att bli varm och nu känns det som att jag kokar från topp till tå. Det finns ingen skugga att på de långa löpsträckorna och solen är verkligen hänsynslös när det är vindstilla. Hör hur en tjej i ett annat mixlag beklagar sig över hur långsamt vi springer. Hinner tänka idiot innan jag viftar bort all negativ energi. Johan peppar och visar inte med en min att han skulle vara irriterad över när jag behöver slå av och gå i några uppförsbackarna. Det är det som är fint med vårt lag. Det känns som att vi aktivt lyfter och stöttar varandra. Behöver vi gå lite, då går vi lite även om den andra är stark som en björn just där och då.

Det är otroligt uppfriskande när vi äntligen får simma men i bakhuvudet gnager oron inför den lååånga löpningen tillbaka. Slår undan tanken och tänker att vi tar en sak i taget och att varje steg tar oss framåt och närmare målet. Vissa simningar är kalla men Johan ligger först och navigerar stabilt och ser till att möta strömmar och vågor på ett taktiskt sätt som får oss att passera många lag i vattnet. På land är det vi som blir passerade även om jag märker att terränglöpningen går bra mycket snabbare och bättre än förra året. Framför allt så snor den inte lika mycket energi och jag är tacksam att vi lagt så många långpass just i skogen.

Vi kommer till första cutoffen med gott om tid tillgodo men när vi hoppar i vid båtshaket så är det både kallt och blåsigt. Lagen driver åt höger och Johan håller till vänster. Simningen är rätt tuff trots att den är kort men vi är starka. Jag springer med mina nya Salomon S-lab XA Amphib och jag känner mig inte alls lika säker som med mina Icebug Acceleritas när vi ska upp eller över hala klippor. Johan får dra mig upp vid åtskilliga tillfällen och jag vågar inte springa på över klipporna. I övrigt funkar skorna bra och jag har inga problem trots att jag inte hunnit springa in dem.

På väg mot cut off 2 så känns det som att vi är med i Snillen spekulerar när vi tillsammans försöker räkna ut hur lång tid vi har på oss för att hinna passera cutoffen. Man är inte sitt mest snabbtänkta jag när man varit ute i nästan fem timmar. Vi springer på den evighetslånga grusvägen och knatar i uppförsbackarna. Det har blivit molningare och vinden har börjat ge sig tillkänna. Det är inte alls lika varmt men mina händer har svullnat upp som ballonger av kylan i vattnet. Vi är snabba som tusan i depåerna och plockar tillbaka placeringar som vi förlorat i löpningen. Vi är dessutom galet bra i alla växlingar från löp till sim och från sim till löp. Växlingarna är klockrena och sparar oss tid. Vi sladdar in vid cut off 2 med 38 minuter tillgodo och det bådar gott för att även klara den sista cutoffen, cut off 3.

Vi springer och tar oss ned till den långa simningen om 600 meter. Istigningsplatsen har dock flyttats så simningen är knappt 400 meter och tillhör varken den kallaste eller vågigaste simningen för dagen. Vi tar oss upp och styr kosan mot cut off 3 som dessutom är den sista cut offen för dagen. På vägen får vi syn på Johans uppställda tält som står som en strut i blåsten. Vi hinner fundera på om vi kommer bli diskade om vi tar oss förbi tältet och surrar fast det. Med 45 minuter tillgodo passerar vi cut off 3 och ger oss ut på det vi kallar ärevarvet. Nu är det bara att rulla på hemåt.

Under hela loppet har vi haft team runt oss men nu är det relativt tyst i vår närhet. När vi närmar oss Barnens bad så hör jag fotsteg bakom oss och får för mig att det är samma lag som beklagat sig över hur långsamma vi var tidigare under dagen. Lägger i en ytterligare växel och tänker att de inte ska få passera. Det är nu vi ska visa var skåpet ska stå. Tidigare har vi tagit loppet som det kommer men nu är det outalad tävling. Vi simmar ifrån laget som inte har en chans att komma ikapp. När vi går ner för sista simningen får vi korn på ytterligare ett mixlag som dock hunnit ett fyrtiotal meter ut. Jag märker att Johan tänker samma sak som jag. Att de där ska vi försöka ta oss ikapp. Vi puttrar fram som små motorbåtar och kliver upp strax efter laget som låg före oss. Johan älgar på och jag är inte svårflörtad och hakar genast på. Johan tar sig förbi tjejen i laget men har fortfarande killen framför sig. Jag gör ett ryck förbi och sedan drar jag på full gas. Märker att det andra laget inte är villiga att släppa taget och jag sprintar verkligen allt jag har under de 300 meter som kvarstår. Vi kommer i mål 2 sekunder innan det andra laget och jag hulkar och gör mitt bästa för att inte kräkas.

Det visar sig efteråt att vi mellan tid 4 och mål avancerar 12 placeringar i mixklass och 49 placeringar totalt. Det ger oss plats 26 av 54 startande lag i mixklass och plats 115 av ca 230 startande lag. Det känns som att tänket med negativ split har gjort oss gott och tillåtit oss att spara på krafterna och därmed disponera dem på ett smart sätt. Loppet tog längre tid än föregående år men om man kikar på placering så har vi avancerat rejält i resultatlistan. Jag är sjukt nöjd och stolt över vår insats. Ett stort tack till alla härliga swimrun-kompisar som förgyllde vistelsen och ett extra stort jättetack till Johan som var högst delaktig i att göra det här loppet till en fin upplevelse och ett kanonrace. Nu ska jag fortsätta rida på den här lyckovågen ett tag och vet ni vad det bästa av allt är, vi hade kul på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Swimrunner och löpcoach som älskar äventyr som tar mig ut till nya platser och ger uthållighet. Vill genom bloggen väcka nyfikenhet kring Swimrun, Trailrunning och ultralöpning.

Född: 1979

Kontakt: [email protected]

Mål: Att vara så pass grundtränad att jag aktivt kan söka nya utmaningar och äventyr.

Motto: Jag kan, om jag vill!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön11julalldayFeaturedMora Trail2 km, 4 km, 8 km, 17 km, 30 kmLandskap:Dalarna

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör11sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12km, 25km, 50kmLandskap:Västmanland

lör02oktalldayalldayFeaturedHärnö Trail7 km, 14 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

lör16oktalldayFeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:Västergötland

Senaste blogginläggen

 • Äntligen riktig tävling igen! Racerapport Skatås Ryggar 2021 Peter Lindquist
  Läs mer
 • Pryltest - Salomon ADV Skin Set 12 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • "Vi lever livet framlänges men förstår det baklänges" Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Höga Kusten Winter Trail Bröderna Backa
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Early morning walk done with lovley company emmaryberg97 ☀️stunning mornings now so taking every opportunity to enjoy it all!
This weekend there will be some trail adventure, can’t wait😊
Strength and run later haven’t decided if I’m having a rest day today or tomorrow😅
Have a fantastic day⭐️
#ASICSFrontRunner #ASICSFrontRunnerSweden #ASICS #soundmindsoundbody #poweryourpassion
...

VARFÖR?

Sträckan ut från Landskrona igår var 8km ren tristess innan det blev i alla fall lite närkänning av natur igen de kommande 6km. Industriområde med bolmande skorstenar, dundrande lastbilar, asfaltsrakor och total avsaknad av charm. Jag som vill springa i naturen, uppleva lugnet och se de skånska vidderna - vad hände nu?

För fösta gången fick jag en liten motivationsdipp. Varför gör jag det här? Varför ödslar jag tid på att springa här när jag kan vara hemma med min familj som jag längtar efter? Vad är syftet med detta?

Lika snabbt kom motivationen tillbaka. Av just de frågorna.
✨Jag gör det för att tacksamheten till att jag har en frisk familj att komma hem till är så stor och inte alls så självklar som man lätt tar för givet. 💗
✨Jag gör det för att jag önskar alla barn och föräldrar samma lycka som jag har.
✨ Jag gör det för att visa på lyxen att vi i Sverige har en tillgänglig natur och ett äventyr som väntar runt hörnet som alla kan uppleva utan kostnad när som helst🌳🌊
✨ Jag gör det för att testa mina gränser fysiskt och mentalt och inse hur mycket mer jag klarar av än jag tror.

Kraften av mental träning när den är som bäst. 🙏🏻 Nu kör vi vidare ett par dagar till innan jag äntligen får krama mina 💗
✨✨
#Teambjäreborn springer skaneleden till förmån för barncancerfonden
✨✨

#teambjäreborn #teambjärebornskåneleden #mentalträningbybjäreborn #mentalträning #mentaltraining #mentalstyrka #mentalstrength #reflektion #insikt #insikter#varför #springa #ultralöpning #running #trailrunning #trailrunningsweden #skåne #skåneleden #äventyr #adventure
...

Runstreak day 248.

Tredje dagen återhämtning. Skönt att ta det riktigt lugnt ibland. Känner av hur kroppen mår.

Använde min älskade gamla samming trail 5, utan vara sponsrad säga att jag tycker den är bäst av alla skor jag testat

Tänkt på avstånd, tänk på varandra!

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#trailrunners #runninginthewoods #swedenrunners #salming #running #runningmotivation #trail6 #salmingrunning #garmin #trailrunningsweden #craftsportswear #craftsportswearswe #salmingrunning #löparglädje #love2run #instarunners #idrefjällmaraton #löpninärfrihet #summerrunnig #runstreak #runstreak2021 #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2021 #runstreak2021 #älskarlöpning #instarunnerteam
...

Så roligt att uppleva djur och natur.
#lärare #måbra #hälsa #mentalhälsa #orientering #hittaut #löpning #älskalöpning #löpningärlivet #traillöpning #trailrunningsweden #terränglöpning #skogen #utinaturen #runnersworldswe #springigbg #aktivitus #icebug #solvikingarna #partille #rörelsevarjedag
...

Äntligen! Gotlands första förening med fokus på ultralöpning och traillöpning (terränglöpning på svenska). Föreningen kommer vara en del av Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet, vilket gör att du som medlem kommer kunna representera föreningen på lopp som har SM, RM och DM-status. Mer information om medlemskap och aktiviteter kommer när all administration är på plats! #wisbyultralöparförening #trailrunninggotland #gotlandtrailrun #trailrunningsweden #wulf ...

Äntligen! Gotlands första förening med fokus på ultralöpning och traillöpning (terränglöpning på svenska). Föreningen kommer vara en del av Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet, vilket gör att du som medlem kommer kunna representera föreningen på lopp som har SM, RM och DM-status. Mer information om medlemskap och aktiviteter kommer när all administration är på plats! #wisbyultralöparförening #trailrunninggotland #gotlandtrailrun #trailrunningsweden #wulf ...

Känns som värsta lyxen att kunna åka hit för ett dopp efter svettiga backintervaller💦 🏃‍♀️ och bara stå och glo på allt fint efteråt, medan man torkar i solen..och inga skrikiga skolklasser i dag😏👌🏻
Min lilla sjö ändå😍


#crazylakelady #sjömagi #lakemagic #badaåretrunt #swimallyear #löpning #älskalöpning #löpare #instarunners #runner #runnersofinstagram #run #traillove #traillöpning #trailrunner #trailrunning #trailrunningsweden #shinrinyoku #skogsbad #forestbathing #laufen #laufenmachtglücklich #laufenlaufenlaufen #pickesjön #borås #sweden #summertime #summer
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

Hjälp... Jag vill ha allt av en sko! Dämpning, högre skaft och kanske helst inte en "vattentät" sko. Men har insett att jag nog måste släppa på något.
Har du löparupplevelser av: Altra Olympus, Altra lonepeak mid, Hoka speedgoat mid?
Någon som sprungit låångt och med lite mer packning med en låg sko. Hur känns stödet efter x antal mil? 😁 Kanske kan kompletteras med kompressionsstrumpa? (aldrig provat det)
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har varit väldigt nöjd med speedgoat mid under vinterhalvåret. Bra stöd för foten och skönt med skaftet för att skydda vristen i stökig/snöig terräng. Däremot upplever jag att de är lite tunga och jag blir sliten i benen.

Ps. Du kan inte få "allt" av en sko... 😆 Mitt tips är att hitta två som funkar bra, en för asfalt/grus och en för ren trail.

Jag har Lone peak mid och är inte helnöjd. Bra fäste, skönt med 0 drop men på min fot sitter de inte bra. Framförallt blir det trångt vid snörningen vilket gjort att jag får hoppa över hål i den.

Olympus är mitt val när jag ska springa långt. Bra grepp på våt sten och lera. Funkar bra om det kommer partier med väg också. Sulan är liksom bredare än foten, som en plattform man liksom är nedsänkt i… så väldigt stabil trots all dämpning. Inte så lekfull, men känns inte så klumpig som den ser ut 😂 Har sprungit med några kg men ingen jättepackning, och som längst 8mil… då var de fortfarande sköna 🤷‍♀️

Olympus är mina absoluta favoriter! De satt på mina fötter i 8 mil utan att jag behövde fundera på att byta ut dem! Fantastiska! Dock ingen packning. Jag älskar även mina Lone Peak, men har inte sprungit långt i dem. Skulle jag göra det skulle jag nog sejfa upp med att smyga med mig olympusen att byta till om det blev kris 😜

Olympos är min favoritsko. Använder dessa nästan uteslutande på långpass. Sprang 130 km i dessa på Vinninge ultra trail med runt tre kg packning. Varken blånagel, blåsor eller skav trots alla dessa mil. Att de sedan har hållt över 100 mil är rekord för min del. Springer ju mycket teknisk trail och även en hel del obanat.

2 days ago

Trailrun i Sörmlands skogarna.Fantastisk rundslinga. Se startpunkt. På lördag blir det Harsjöhult och söderut.🏃‍♂️🏃‍♀️ ... Se merSe mindre

Trailrun i Sörmlands skogarna.Fantastisk rundslinga. Se startpunkt. På lördag blir det Harsjöhult och söderut.🏃‍♂️🏃‍♀️

Kommentarer på Facebook

Hur lång var slingan? Har den ett namn och är uppmärkt?

6 days ago

För någon som mest springer på relativt plan mark, mycket asfalt och lättare trail, hur realistiskt är det att genomföra någon av de kortare distanserna i Kullamannen? Antingen svart bana eller 22km? Springer en halvmara på under två timmar i lätt terräng och har mer att ge efter det. Grymt sugen på att testa! Ni som är mer hemma i trailspåret, vad säger ni? Tacksam för input 🙏 ... Se merSe mindre

För någon som mest springer på relativt plan mark, mycket asfalt och lättare trail, hur realistiskt är det att genomföra någon av de kortare distanserna i Kullamannen? Antingen svart bana eller 22km? Springer en halvmara på under två timmar i lätt terräng och har mer att ge efter det. Grymt sugen på att testa! Ni som är mer hemma i trailspåret, vad säger ni? Tacksam för input 🙏

Kommentarer på Facebook

Nu vet jag inte hur långt du springer som längst men klarar du en halvmara på asfalt så klarar du det i Trail, det tar bara längre tid och du får gå i backar som du kanske inte är van vid

Allt går om man vill 💪❤

Jag skulle vilja säg att det är en annan typ av löpning och man kan inte jämföra sina tider på något sätt, det tar längre tid och är du inte van vid backar så kan det bli kämpigt men du kommer att klara det men troligen med rejäl träningsvärk framsida och baksida lår. Har tränat en del på 22 km på Kullen och det brukar vara nedför som blir jobbigast om man är otränad och då är det viktigt att ha koll på fötterna då det kan vara ganska tekniskt på många ställen. Skor med bra grepp är att föredra annars kan det bli halt i löven upp till Håkull. Men det är väldigt vackert att spring på Kullen.

Det klarar du säkert galant. Är du inte van att springa i de mer tekniska delarna eller branta backarna så är det bara att promenera. Du kommer inte ångra dig 😃

Det går bra! Träna på att springa nerför! Första gången jag sprang Dödens så hade jag sjuk träningsvärk i framsida lår i 4 dagar så man kved när man gick nedför😂😂 men underbart lopp!

Ja, jag klarade det och var betydligt sämre tränad än du! Enda fällan är att springa på som du är van och ta knäcken på dig i första backen, var andra som var vältränade (på plant) som gjorde det misstaget när jag deltog.

Sprang kullamannen dödenzon för en månad sedan, riktigt jävla jobbig. Ingen vila.... Bara jobba😎men testa, kul att göra

Du fixar det utan problem om du är så snabb på halvmaran. Ta med stavar om du vill för uppför, då det ju kan va lite lerigt.

Sen kan du gå vidare med 27k om du får blodad tand.

Jag är typ asfaltsknarkare och "sprang" Dark trail 100 miles i höstas och klarade det så jag ser inte varför du inte skulle klara dom sträckorna som du siktar på. Och sedan så är det ju så att om man inte testat så vet man inte. 😅

Det klara du 👍 är du sugen så kör. Finns väl inget att förlora bara allt att vinna. Om inte,så en erfarenhet rikare 😊.

Jag har inte sprungit så långt i terräng förut men anmälde mig till 22 km. Det går nog om man vill 😅

Det klarar du! 💪🏼 Fundera på skoval och att springa in skor om du väljer att köpa trailskor! Om du inte redan har lämpliga skor! Det är såååå mycket roligare med trailskor och risken att vricka/stuka fötterna minskar om du köper låga och platta skor! 🙏🏼❤️

Det är 2 backar i dödens zon som är ordentligt branta och långa men ta det lugnt så går det bra. Resten är hyfsat enkelt. Du fixar det såklart, men kör några pass på kuperad stig inför loppet så får du en fin resa. Som Jenny skrev så bör du absolut springa i trailskor, speciellt för greppet. Stigarna kan vara ordentligt hala om det regnar.

Klart du skall springa! Det är ett roligt utmanande och vackert lopp! Som tidigare inlägg påpekat är ett par trailskor med bra grepp ett måste. En löparväst så du kan få med dig vätska (ofta väldigt få vätskekontroller), energi och möjlighet att förvara förstäkningsplagg kan vara bra - iaf om du satsar på 22km el längre.

Absolut. Fantastisk upplevelse. Har sprungit i strålande sol - underbart. Nästa år i regn o lera. Ett steg fram o två tillbaka. Men klart värt totalutmattning. Bara ett måste att göra 🥳💫🇸🇪🤩

View more comments

5 days ago

Hej! Jag Ska dra ut o springa söder (sydväst dvs inte nacka) om Stockholm idag. Trött på gömmaren. Har ni något tips? Flottsbro bra? Mvh erik ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Sörmlandsleden etapp 3 & 5 är fina

Paradiset, Ågesta eller Rudan kanske? Inte sprungit vid Flottbro så inget inspel om det.

Huddingeleden öster om flemmingsberg

Huddingeleden från Gladökvarn binds ihop med Stenbergsleden till rundslinga (12km) kan också förlängas om du viker av och tar hela gröna Skogsmilen i Flemingsbergsskogen.

Ågesta har fina spår. Rudan i Haninge. Kul att springa på nya platser så det rekommenderas.

Ågesta skogsspår e bra!

Tack för alla tips! Chansade och sprang stigarna i flottsbro. Asmaxade. Kändes precis som första säsongen av true detectives när jag kom till en duvfarm i skogen. Samt en bock i trä mitt ute i ingenstans

2 weeks ago

Hej (igen)! Skofundringar (igen) Jag trivs kanonbra med mina Altra Lone Peak Jag behöver dock ett par andra dojor när jag springer på lite hårdare underlag. Dessutom så vill jag ha ett par svalare skor då. Vilken modell från Altra skulle ni säga motsvarar Lone Peak? Jag vill helst inte ha en sko med jättetjock sula. Tack på förhand 🙂 ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vill du ha Altra med mindre dämpning är nästa sko Superior. Den här sidan brukar jag hålla koll på: outdoorcrunch.com/altra-timp-vs-lone-peak/

Torin eller Escalante (ännu tunnare) skulle jag säga. Lone peak är "klumpiga" jmf med dessa💕

Tänk på att de är helt olika i sko! Har ett par Torin som känns jätte taighta och tjocka om man jämför med Lone Peak, eller Timp. Får ha mina som inneskor och följer för behöver också ett par till asfalt eftersom jag inte riktigt var glad för Torin.

Sen Altra one utgick ur sortimentet har jag kört mina superior även på asfalt. Tycker det funkar bra.

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Fem tjejer tycker till om nya MOAB FLIGHT från Merrell. https://trailrunningsweden.se/2021/06/10/moab-flight/

Intervju med Sebastian Ljungdahl. https://trailrunningsweden.se/2021/06/04/fran-oldrickare-till-skyrunner/

Jämn kamp mellan Fredrik Bakkman och Sebastian Ljungdahl i @skatasryggar . Karin Nilsson vann damklassen.

Efter positiva besked kring höstens motionslopp har det lagts till många spännande lopp i Trailkalendern. https://trailrunningsweden.se/trailkalendern

Jonatan Fridolfsson gjorde 13:53 på 5000 m i veckan. På lördag blir han en spännande utmanare till segern i Trailtourpremiären på @skatasryggar

Årets Trailtour består av 7 deltävlingar där man i slutändan räknar de fyra bästa resultaten plus finalen vid Rya Åsar Trail den 16 oktober.

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X