Mora trail – 30 km, en fantastisk start på semestern! ☀️

Helt otippat, så blev det en 1:a plats i dam-klassen och 3:e plats totalt bland både herrar & damer. Målet var att fira, ”springa” in semestern, få uppleva ny terräng och verkligen njuta av löpningen. 

Jag hade inga prestationskrav och kände mig inte alls nervös innan start. Det var en supertrevlig stämning i startområdet och man småsnackade lite med vemsomhelst. Här nedan några bilder från start/målområdet. Tagna precis då jag kommit i mål, så de flesta löparna är ute på banan.

Moras svar på ”bajja-Maja” (tält-toa) ?


Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag älskar att springa terräng! Vi bor tack och lov nära flera fina skogsområden, sörmlandsleden, samt branta backar (att springa intervaller i). Att upptäcka nya terrängmiljöer är min favorit och jag tar gärna bilen några mil för att få möta nya utmaningar! ?  I fredags bar det av till Mora och en spontananmälan till Mora trail 30 km. Jag har som längst sprungit 21 km terräng de senaste 7 åren, sedan jag sprang lidingöloppet år 2010 om man nu ska kalla det terräng? Inte i jämförelse med Mora trail, som jag anser var ett mycket mer tekniskt lopp med kraftiga stigningar där du fick klättra uppför (jag använde både händer o fötter för att ta mig upp) och branta utförslöpor som verkligen satte prov på fotstabilitet, balans och muskelkraft i ben & core för att orka stå emot lutningen. Det gick upp och ned och upp och ned och upp och ned….jag älskart! Man känner sig  sååååå levande av att bara få hänga med i terrängen! Mora trail består av en 15 km- varvbana som du väljer att springa 15, 30 eller 45 km. Det innebar 2 varv för mig. Jag kände faktiskt mig i fantastiskt fin form under tävlingen, så att jag troligtvis hade fixat ytterligare ett varv och totalt sprungit 45 km, men jag sparar den godbiten till nästa gång ?. Mitt första varv hade jag en ”rygg” framför att följa, samt sällskap av en herre med samma tempo som jag, så vi småsnackade lite under vägen, vilket alltid är trevligt. Efter varvning (1,12) och första stigningen på 2:a varvet mellan 15 till cirka 18 km var det lite segt och min tidigare löparvän från första varvet försvann bakom mig. 

Varvning 15 km

 

Jag var nu ensam i terrängen, ingen bakom mig och ingen framför mig. Plötsligt hände något, kroppen tände till och hade fattat galoppen! Autopiloten ställdes in på 30 km och jag bestämde mig för att verkligen trycka på ordentligt i utförslöporna, där jag upplever mig själv väldigt stark. Jag hamnade i ett härligt ”Runners high” -tempo, med känslan av att jag kan springa hur länge som helst. Det är så häftigt det där med längre distanser, hur hjärnan liksom ställer om. Sista 10 km på en 30 km-sträcka känns inte längre långt, näe då är känslan att man snart är i mål, i jämförelse med om man är ute och springer och själva målet är 10 km. Andra varvet kändes också annorlunda just för att man hade sprungit ett varv och ”kände terrängen”, då hann jag vart fall lyfta blicken flera gånger och verkligen njuta av alla vackra vyer på toppen av stigningarna. Vid sista 5 kilometrarna korsade man Österdalälven och var tvungen att springa över för att komma vidare. Första varvets vattenpassage kändes tuffare, då skorna blev tyngre att springa med, men andra varvet kände jag att jag var så nära mål och hade då ett helt annat fokus, så hörde bara dem plaskande stegen, utan att riktigt reflektera över tyngden i skorna.Gillar ändå grejen att det ingick som en extra krydda! ? 

Mora trail var en riktigt härlig upplevelse, bra organiserat och väldigt genuin och trevlig stämning bland såväl arrangörer som deltagare. Jag sprang med ett leende på läpparna och njöt av löpningen. Speakern vid intervjun efter loppet, tyckte att jag såg förvånansvärt pigg ut när jag kom i mål och helt ärligt, så kändes det också så. Jag hade en positiv mental inställning både före start och under själva loppet. Att springa för att jag tycker att det är roligt. Att utmana mig med okända terränger triggar mig och jag gillar utmaningar! Pallplats är en bonus, men ni som känner mig vet att löpning är som att borsta tänderna för mig. Självklart! Jag springer oavsett jag är anmäld till lopp(spontanar ju dock oftast) eller inte. Det är inte därför jag springer. Jag har funnit en träningsform som jag gillar. Det ger mig kraft. motivation och glädje i min vardag! 

Precis efter målgång! Lycklig! ?

2 svar till “Mora trail – 30 km, en fantastisk start på semestern! ☀️”

 1. Magdalena Gryvil skriver:

  Härlig läsning. En underbar bana som jag har turen att ha nära till från vår stuga. Tuff ja men den så varierande terrängen och härligt fina vyer gör att det är en fröjd att vara där. Tyvärr sjuk i år så jag fick inte medverka men nästa år hoppas jag att jag oxå står där på startlinjen. Ha en trevlig semester och hoppas du får många mil i terrängen

  • Therese Wanehed skriver:

   Vilken lyx att du har så nära till banan!!! Synd att du var sjuk i år, men du hinner ju många varv på banan innan det är dags för nästa lopp år 2018:) Trevlig sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Inför Swedish Alpine Ultra 2019 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Min bästa plats: Tjurpannan Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X