2 veckor till start

För snart ett år sedan så gick jag  i mål på kullamannen 2016 och fick höra att dom 2017 skulle göra om ultradistansen från ca 60 km till 100...

20 oktober, 2017 |

För snart ett år sedan så gick jag  i mål på kullamannen 2016 och fick höra att dom 2017 skulle göra om ultradistansen från ca 60 km till 100 miles = 160,9344 km. Direkt när jag fick höra det så bestämde jag mig för att jag skulle springa och att det skulle bli mitt stora mål 2017. 

100 miles är långt, längre än vad jag någonsin har sprungit förut. Jag är van vid att tävla länge då jag har gjort många adventurerace genom åren. Så tiden på banan oroar mig inte. Hur benen kommer reagera på den långa distansen vet jag däremot inte men jag känner att jag har förberett mig bra och ser verkligen fram mot starten.

 

 

Så vad väntar:

100 miles där dom första ca 10 milen går på skåneleden. Vi kommer att följa kusten hela vägen från Båstad till Mölle hamn. En sträcka som ska vara relativt lättlöpt utan några större höjdskillnader. Detta är en del av banan som inte är min specialitet men eftersom vi ska springa långt så hoppas jag på att tempot inte blir så högt så det ska nog gå bra. 

Banan avslutas med att man springer 3 varv på en varvbana på kullaberg. Här har jag  tävlat mycket förut och gillar verkligen banan. Teknisk löpning och av dom totala 4.400 höjdmetrarna så tar man nästan alla på dom sista 3 varven på kullaberg. Normalt sett så passar den sista delen på mig bra men nu kommer jag ju ha 10 mil i benen när jag kommer dit så vi får se hur det går. 

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X