Jag väljer att vara i rörelse

”Det är söndag morgon. Klockan är 8.57, familjen ligger fortfarande och sover och jag har precis sprungit de mest jävliga 9 km jag kan hitta runt omkring där jag bor. På smal stig utmed Vätterns strandkant, upp och ner för branta raviner och över stock och sten. Morgonens stillhet är bedårande, stigen slingrande och löpningen totalt orytmisk. Kontrasten är både fantastisk och utmanande. Mitt i den vackra omgivningen, helt ensam med soluppgången är det ändå svårt att ta in naturupplevelsen. Den tekniska stigen ger mig inget tillfälle att se mig omkring, njuta, ta in intrycket. Fokus ligger hela tiden på att ta mig upp och ner för branta backar, parera stenar och rötter och hålla koll på puls och andning.

Tanken med dagens pass var att springa snabbt men ändå kontrollerat. Jag skulle inte dra på mig onödig syra utan ville vara ganska fräsch efter passet. Stigen jag sprang är 4,5 km och följer helt och hållet Vätterns västra strand från Habo och rakt norrut. Vändpunkten är nere på stranden och jag stannar upp två minuter, drar fingrarna genom det kalla, friska och klara vattnet i Vättern. Jag sköljer av ansiktet och spanar över till andra sidan mot Huskvarna. Strax därefter vänder jag hemåt…”

Jaha, då var man med egen blogg då och inledningen på det här inlägget är en kort intro till min träning. Jag trivs bäst med att vara i rörelse och helst ute i naturen. Jag tränar ofta ensam men älskar samtidigt att pressa mig tillsammans med andra. Både på träning och tävling. Jag dras till löpningens enkelhet och har ett väldigt okonstlat förhållningssätt till träning. Jag tycker helt enkelt att alla borde träna ofta. Helst varje dag. Vi är utan tvekan skapta för ett liv i rörelse.

Mer om detta en annan dag.

Nu ska jag duscha, äta frukost och njuta av att ha starta dagen på bästa tänkbara vis. Hur gör ni för att starta dagarna på bästa vis?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Upplevelselöpare som snöat in på ultratrail. Springer lika mycket för att uppleva som för att prestera och springer därför gärna i svenska fjäll och Alperna. Min blogg handlar om allt detta samt annat relaterat till min träning.

Född: 1976

Kontakt: [email protected]

Mål: Att genom löpning uppleva nya platser i Sverige och världen, och samtidigt utmana mig själv.

Motto: Ett liv i rörelse.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Senaste blogginläggen

 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vertical K Bo Johansson
  Läs mer
 • Swimrun på hemmaplan Linda Doktar
  Läs mer
 • Inför Idre Fjällmara Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Pryltest - Coros Apex Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X