Runstreak – löpning varje dag – det perfekta nyårslöftet!

I morgon startar Pace on earth´s januariutmaning Runstreak och jag tänker vara med. Det hela är väldigt enkelt: spring minst 20 minuter varje dag under hela januari. Läs mer om...

31 december, 2017 |

I morgon startar Pace on earth´s januariutmaning Runstreak och jag tänker vara med. Det hela är väldigt enkelt: spring minst 20 minuter varje dag under hela januari.

Ellen Wessfeldt är uppe i över fyra års runstreak. Det är imponerande. Bilden är lånad från paceonearth.se

Läs mer om upplägget här: https://www.facebook.com/groups/1720854847946265/about/

Runstreak är ett vanligt fenomen i USA och Ellen Westfeldt (en av personerna bakom Pace on earth) är uppe i över fyra år med löpning varje dag. Helt otroligt! Men vad är nyttan med Runstreak? Den största fördelen som jag ser med Runstreak är att det skapar en god vana. Du rör faktiskt på dig varje dag. Att du sedan gör det inom ett koncept/begrepp gör att du blir mer angelägen att fortsätta med det du gör. Ju längre du har hållit i sin Runstreak ju mer angelägen är du att den ska fortsätta. Ju mer rörelse desto bättre. Perfekt för motionären som vill röra på sig varje dag. För oss som redan springer och rör på oss mycket är det ett perfekt sätt att få in mkt löpning under ”viloperioder” där vi vill ta det lite lugnare, utan att vila helt. 20 minuters löpning blir ett perfekt cirkulationspass och du tappar inte känslan för löpningen

Det är precis därför jag hoppar på den här utmaningen. Min tanke under vintern är att lägga mycket tid på rörlighet och styrka, men 20 min löpning varje dag blir ett perfekt sätt att hålla löpningen vid liv. 20 minuter är för mig tillräckligt kort för att jag ganska precis ska komma igång och jag får avbryta när det börjar bli som härligast. Jag kommer längta till nästa pass och jag kommer längta ännu mer till våren där jag ska skifta från styrka/rörlighet till mer och mer löpning.Då kommer jag öka upp veckomängden på ett balanserat sätt och väva in både långpass och intervaller. Runstreak för mig kommer att handla om löparglädje. Både att behålla den och bygga upp den.

Pace on earth´s januari-runstreak startar i morgon och vi är närmare 600 personer som antagit utmaningen. Än finns det tid att gå in och anmäla sig via länken ovan. Snacka om perfekt nyårslöfte!

Läs mer, och inspireras, om Ellens runstreak här: http://www.paceonearth.se/blogg/runstreak

(Bilden är lånad från Ellens inlägg)

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X