Indoor trailrun, kontinuitet och glädje

Det är något som känns fräsch och härligt med ett nytt år. En oskriven kalender redo att fyllas med träningspass och äventyr av olika slag. Var kommer löpningen ta mig under 2018? Vilka stigar blir årets favoriter? Vilka nya vyer kommer jag få se?

Har du satt några mål för 2018? Det har inte jag, eller jo, egentligen har jag det. Jag har slopat alla prestationstankar och har kontinuitet som mål. Jag har fokus på genomförande och glädje. Jag började året med att haka på Pace on Earths #runstreak2018. Jag har länge varit nyfiken på runstreak. Hur känns det i kropp och knopp om man springer varje dag? Och eftersom jag långsamt behöver bygga upp belastningen och distanserna igen så kändes det helt rätt i tiden för mig att hoppa på. Jag undrade om jag skulle se de där korta passen som tvång, att de skulle bygga stress snarare än glädje. Om jag skulle orka springa kort och långsamt, eller om jag skulle ha svårt för att hålla mig från att öka både hastighet och distans. Eller tvärt om – tänk om jag efter frekventa korta rundor inte ids springa distanspass längre?

Jag började min runstreak på nyårsafton. Idag gjorde jag dag 18. Än så länge känns det som att jag gjorde helt rätt i haka på. Jag springer inte fort eller långt, men på en vecka samlar jag ändå fler kilometrar än vad jag skulle gjort utan runstreak. Fler minuter på fötter. Kontinuitet! Ett par dagar har det varit svårt att hitta tiden, men med stor beslutsamhet har jag löst det. En dag var jag inte alls sugen att ge mig ut, men när jag klev innanför dörren igen så hade jag ett stort leende på läpparna. Löpning alltså! Bästa mirakelmedicinen. Och nej, det känns inte som ett tvång, glädjen finns där. Mycket tack vare de drygt 700 löparna i utmaningen som peppar varandra att dagligen att vinna över soffan. Gruppen ger varandra mycket kärlek och inspiration oavsett löpvana eller ambition. Stor kram till alla Er, och ännu större kram till Johnny och Ellen som outtröttligt inspirerar löpare att vidga sina vyer och testa sina gränser. Helt underbart.

Äntligen snöiga stigar på #dag18 – wohoo!

Löpning förenar. Och jag har turen att dela glädjen för löpning med min sambo. Tillsammans med våra vänner Daniel och Annika driver vi föreningen Bergslöparna. Tyvärr bor vi i långt ifrån varandra, och kan inte ses så ofta, men när vi träffas blir det ofta löpning, planering inför något lopp eller löparupplevelse och en massa skratt. Vi firade nyår ihop, och vi pratade löpartrender. Swimrun och OCR har vuxit enormt senaste åren, och nu kan man även köra indoor swimrun. Det ena ledde till det andra, och snart skojade vi om att om man kan köra swimrun inne, borde man väl kunna köra trailrun inne? Eller? Så det gjorde vi. Resultatet kan ni se nedan.

Om vi hade roligt när vi gjorde klippet? Japp! Tror vi att vi startat en ny trend? Nope. Men fick klippet dig att le har vi lyckats. Löpning och glädje hör ihop.

2018 är året som jag ska behålla glädjen och lekfullheten kopplat till löpningen. Jag vet inte hur långt min runstreak tar mig, men oavsett om den slutar nästa vecka eller nästa månad, så kommer jag vara nöjd. Jag känner mig förväntansfull över att ha ett helt nytt år att fylla med upplevelser. Upplevelser jag hoppas dela med härliga människor i min närhet. Människor som lyfter varandra, som inte blivit för gamla för att lekfullt hoppa i vattenpölar (eller för att mata stenar och vedträn på ett löpband). Som kan hitta glädje i de små sakerna runtomkring oss.

Är du en sådan människa – hoppas att vi ses 2018!

4 svar till “Indoor trailrun, kontinuitet och glädje”

 1. Märta skriver:

  Haha underbart klipp 😂

 2. Alex skriver:

  Du inspirerar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Äventyrare och lopparrangör som älskar naturupplevelser i kombination med löpning samt att coacha och inspirera. Skriver om prioriteringar, äventyr samt den gemenskap och glädje löpningen ger.

Född: 1979

Kontakt: [email protected]

Mål: Att inspirera till att välja en aktiv livsstil och att öka antalet tältnätter och bestigna toppar per år.

Motto: Det är träningen som blir av som är den bästa!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X