Sommarlöpning!

Det har blivit sommarvarmt! Det är en spännande årstid i naturen just nu, för några dagar sedan var det ännu inte tryckande hett utan fortfarande en skön svalka, nästan kyligt,...

10 maj, 2018 |
Trollskog

Det har blivit sommarvarmt!

Det är en spännande årstid i naturen just nu, för några dagar sedan var det ännu inte tryckande hett utan fortfarande en skön svalka, nästan kyligt, i skogens skugga. Så härligt att springa med bara ben och armar, gott att känna det blommande blåbärsriset rispa lätt på smalbenen.

Helt plötsligt är det över 25 grader och löpningen blir tyngre och kroppen behöver anpassas till värmen. Jag hade tänkt ett mosslöpningspass häromdagen men fick rätt snart fortsätta på stigarna i skogen istället, solen gassade för starkt rakt över mossen. Fördelen med mosse är dock att fötterna var blöta och svala...

Sommarhetta!

Många löpare håller koll på väderleksapparna inför Göteborgsvarvsloppen nästa vecka och funderar över vätskeintag och klädsel. Nu visar SMHI risk för lätt regn och 14-18 grader under varvsveckan och det låter behagligare än de 27 grader Göteborg har för tillfället.

Nytt för i år är att Team Nordic Trail är samarbetspartner till Trailvarvet och att loppet har en lite ny sträckning. Loppet har fler backar och lite mer stiglöpning, vilket jag tycker låter trevligt eftersom det knappast var ett traillopp utan mer ett terränglopp tidigare. Hoppas att många nya löpare vågar prova de 11,5 km genom Änggårdsbergen och att de upptäcker det fantastiska naturområdet som vi har mitt i centrala Göteborg. Funderar du på energiintag under Göteborgsvavets olika lopp kan du med fördel kika in på Umara och läsa mer om energi och andra förberedelser inför halvmarathondistansen.

Vy från Hermanövarvet Trail. Bild lånad av Hermanövarvet.

Jag måste också tipsa dig om Hermanövarvet som öppnar sin anmälan i morgon 11 maj. Loppet som kallar sig "Västkustens gulligaste lopp" går i Bohusläns största naturreservat den 28 juli. De har i år två distanser att välja på, antingen det 10 km vanliga loppet på kuperade asfalt-och grusvägar längs havet och ängar, eller det nya 15 km långa trailloppet. Jag tycker att deras nysatsning i år är verkar väldigt intressant, Hermanö Trail. Teknisk traillöpning över klippor och berg, genom hagar och stenstränder men hela tiden med havet nära verkar som ett spännande äventyr. Arrangörerna lovar vidunderlig utsikt till Kärringön, Lysekil och Smögen, vid klart väder. I år finns det 50 platser till trailloppet så det gäller att vara ute i god tid. Eftersom Hermanö är en bilfri ö kommer deltagarna med färja till ön och kan även stanna kvar på en mysig After run på Gullholmsbaden. Traillöpning på Bohusläns klippor nära havet en sommardag, för mig låter det som ingredienser till riktigt fin upplevelse!

Länk till inspirationsfilm Hermanö Trail.

Hermanövarvets traillopp. Bild lånad av Hermanövarvet.

Det är bara några varma dagar kvar innan kyligare väder kommer in så det passar fint med långhelg och en lugn långlöpning för att acklimatisera sig till sommartemperaturer. Dricka och mineraler, smörja fötter och keps till huvudet, det är allt som behövs! Ha en fin helg!

 

Blommande slånbärsbuskar och blåmusselskal, det är försommar det!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X