Sommarlöpning!

Trollskog

Det har blivit sommarvarmt!

Det är en spännande årstid i naturen just nu, för några dagar sedan var det ännu inte tryckande hett utan fortfarande en skön svalka, nästan kyligt, i skogens skugga. Så härligt att springa med bara ben och armar, gott att känna det blommande blåbärsriset rispa lätt på smalbenen.

Helt plötsligt är det över 25 grader och löpningen blir tyngre och kroppen behöver anpassas till värmen. Jag hade tänkt ett mosslöpningspass häromdagen men fick rätt snart fortsätta på stigarna i skogen istället, solen gassade för starkt rakt över mossen. Fördelen med mosse är dock att fötterna var blöta och svala…

Sommarhetta!

Många löpare håller koll på väderleksapparna inför Göteborgsvarvsloppen nästa vecka och funderar över vätskeintag och klädsel. Nu visar SMHI risk för lätt regn och 14-18 grader under varvsveckan och det låter behagligare än de 27 grader Göteborg har för tillfället.

Nytt för i år är att Team Nordic Trail är samarbetspartner till Trailvarvet och att loppet har en lite ny sträckning. Loppet har fler backar och lite mer stiglöpning, vilket jag tycker låter trevligt eftersom det knappast var ett traillopp utan mer ett terränglopp tidigare. Hoppas att många nya löpare vågar prova de 11,5 km genom Änggårdsbergen och att de upptäcker det fantastiska naturområdet som vi har mitt i centrala Göteborg. Funderar du på energiintag under Göteborgsvavets olika lopp kan du med fördel kika in på Umara och läsa mer om energi och andra förberedelser inför halvmarathondistansen.

Vy från Hermanövarvet Trail. Bild lånad av Hermanövarvet.

Jag måste också tipsa dig om Hermanövarvet som öppnar sin anmälan i morgon 11 maj. Loppet som kallar sig ”Västkustens gulligaste lopp” går i Bohusläns största naturreservat den 28 juli. De har i år två distanser att välja på, antingen det 10 km vanliga loppet på kuperade asfalt-och grusvägar längs havet och ängar, eller det nya 15 km långa trailloppet. Jag tycker att deras nysatsning i år är verkar väldigt intressant, Hermanö Trail. Teknisk traillöpning över klippor och berg, genom hagar och stenstränder men hela tiden med havet nära verkar som ett spännande äventyr. Arrangörerna lovar vidunderlig utsikt till Kärringön, Lysekil och Smögen, vid klart väder. I år finns det 50 platser till trailloppet så det gäller att vara ute i god tid. Eftersom Hermanö är en bilfri ö kommer deltagarna med färja till ön och kan även stanna kvar på en mysig After run på Gullholmsbaden. Traillöpning på Bohusläns klippor nära havet en sommardag, för mig låter det som ingredienser till riktigt fin upplevelse!

Länk till inspirationsfilm Hermanö Trail.

Hermanövarvets traillopp. Bild lånad av Hermanövarvet.

Det är bara några varma dagar kvar innan kyligare väder kommer in så det passar fint med långhelg och en lugn långlöpning för att acklimatisera sig till sommartemperaturer. Dricka och mineraler, smörja fötter och keps till huvudet, det är allt som behövs! Ha en fin helg!

 

Blommande slånbärsbuskar och blåmusselskal, det är försommar det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • När träningslusten dör Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Upplevelslöpning Linda Doktar
  Läs mer
 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X