Morgontass

Det här vädret alltså. Solen strålar från en klarblå himmel – dag efter dag. Vindarna är varma, och på eftermiddagspromenaden slänger både jag, och hunden, trånande blickar mot de trädgårdar i området som har pool. På kvällarna ligger grilldoften tung över kvarteret och både frukost och middag intas under parasollet. Semester-feeling, fast vanlig vardag i maj. Helt otroligt!

Sommarens första större utmaning närmar sig med stormsteg. Lite för fort till och med, kan jag tycka. Dagarna och kvällarna räcker inte riktigt till (gör de någonsin det?) och som grädde på moset råkade vi dra igång ett jätteprojekt i trädgården. Ja, och kanske råkade vi börja byta lite panel på huset också. Träningen kläms in lite här och lite där under veckorna utan någon egentlig plan. Men i helgen hade vi bestämt att vi någon dag skulle pausa alla måsten och springa ett längre pass.

Igår kväll kollade vi på vädret, tänkte att vi väljer den dag med lägst temperatur för vårt pass. Den dag med lägst temperatur var idag. Det skulle vara 29 grader. TJUGONIO!

En idé väcktes. Hur vore det om vi steg upp i ottan och sprang innan det hunnit bli så varmt? Sagt och gjort. Vi la oss tidigt. Satte väckarklockan på 05:00. Kaffe och frukostsmoothie i bilen och lätt grusiga ögon. Det ÄR någon speciellt att möta dagen ute i naturen. Att känna daggen i gräset mot benen och det enda som hörs är våra fotsteg och fågelsång. Solen gassade redan, men luften var fortfarande nattsval.

Underbart sätt att starta dagen!

Igår kväll packade vi våra västar med både regnjacka och byxa, laddade med massor av energi och fäste stavarna utanpå västen. Nu fanns det ju absolut ingen risk för regn, vi skulle inte springa så långt att vi behövde en massa energi, och stavar – hahahahah, vi är ju i Västmanland. Vår jordhög i trädgården är snudd på den högsta toppen vi kan stöta på i regionen. Men med två veckor kvar till loppet ville vi testa västarna med all obligatorisk utrustning.

Västmanlands-backe

Det var magiskt i skogen! Vi tog det lugnt och njöt av stillheten. Lyssnade på fågelsången och kände doften av liljekonvaljer. Temperaturen steg snabbt, och när rundade av passet fyra timmar senare hade temperaturen nått 27 grader.

Stillhet – bliss!

Morgonsolen, skogen, sällskapet – hurra!

Ikväll är jag trött, men otroligt nöjd över beslutet att springa tidigt idag. Långpass, yoga, lunch, ljudbok, snack om jakten på den perfekta skon (tar den någonsin slut) och iskaffe. Och ändå var hela eftermiddagen kvar.

Men imorgon – då blir det sovmorgon. Och kanske en sväng upp på jordhögen i trädgården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Äventyrare och lopparrangör som älskar naturupplevelser i kombination med löpning samt att coacha och inspirera. Skriver om prioriteringar, äventyr samt den gemenskap och glädje löpningen ger.

Född: 1979

Kontakt: [email protected]

Mål: Att inspirera till att välja en aktiv livsstil och att öka antalet tältnätter och bestigna toppar per år.

Motto: Det är träningen som blir av som är den bästa!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 2 - Runacademy Mölndal Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X