Logistiken runt tävlingar utomlands

Jag älskar verkligen att tävla, även fast jag inte är speciellt högpresterande. Det är bara den där känslan när man står där i startfållan bland människor som skakar lite nervöst och rastlöst, speakern som räknar ner och applåderna och jublet som kommer när starten går. Just trail- och bergsloppen som går utomlands har min erfarenhet varit riktigt roliga. De har bjudit på lite mer publikstöd än tävlingarna här i Sverige. Springer man en tävling i alperna, så står det folk och blåser i horn, slänger med bjällror mm och det är bara en så skön stämning rakt igenom. Dessutom för mig som är naturknarkare så tycker jag det är så kul att få insupa nya miljöer och omgivningar. Varje ny tävling utomlands är för mig ett äventyr.

Det stora dilemmat är dock logistiken. Jag tittar på en tävling i Italien nu som lockar, men där jag har rejäla problem med att få ihop ett vettigt reseupplägg. Den flygplatsen som det verkar vara bäst förbindelser ifrån med tåg/buss/taxi, är det sämst med flygavgångar till. Jag tittar på att åka via Schweiz, Österrike eller direkt in i Italien. Jag tittar på tåg, buss, hyrbil etc. Tyvärr drar kostnaden iväg då jag reser ensam om jag ska ta en taxi t.ex. Att få ihop flyg/buss/tåg är inte heller lätt då jag vill helst avklara hela resan på en och samma dag, hemifrån dörren och fram till hotellet i den lilla alpbyn. Lite oturligt nog så till just denna by så har de en ”shuttlebus”, men de har uppehåll med den nu och börjar köra den först några veckor efter tävlingen.

Här var förra årets tävling i Schweiz riktigt bra (Swiss Alpine K78), då det i tävlingsavgiften ingick gratis tågbiljetter. Tågen gick som tåg ska gå dessutom, så det var riktigt smidigt att flyga till Zürich och sedan några tågbyten senare stå i Davos. Apropå kostnad, så kostar det en förmögenhet för mig att tävla här i Sverige också. Tierra Arctic Ultra som jag körde kostade faktiskt mer än vad tävlingen i Schweiz kostade. Bara flyg upp till Kiruna, boende, tävlingsavgift osv för att springa t.ex. drar lätt iväg även på hemmaplan.

Jag får se vilka tävlingar jag kan köra i sommar, hur jag får ihop logistiken. Det är Livigno Skymarathon jag kikar på närmast, jag är lite sugen på ett återbesök i Schweiz också och likaså revansch i Norge. Sedan hägrar Skyrunning VM i Skottland. Här i Sverige blir det troligtvis Idre Fjällmaraton som får bli det större loppet. Jag hade velat köra Swedish Alpine Ultra också, men anmälde mig för sent och hamnade bara som reserv långt ner på reservlistan.

Det ska bli kul att få ta på sig Sverigetröjjan och få resa ut i Europa och tävla igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Berg- och skogstokig hobbymotionär, traillöpare och äventyrare, som springer för att njuta av naturen och ha roligt, men som också har stora horn i pannan när det vankas tävling.

Född: 1977

Kontakt: [email protected]lpeter.se

Mål: Bli starkare, snabbare och uthålligare

Motto: Alla kan, bara man vill och vågar försöka

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
 • Träning på bortaplan? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Varumärket som tappade bort sin hållbarhet Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Video - En hösttur med hunden Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Förmågan att vara för bra på att vara missnöjd. Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X