En anmälan – många tankar

I mitten på januari dök ett inlägg upp om en löparresa i mitt Instagramflöde som Pace on Earth anordnade.

Häftigt tänkte jag och anmälde mig 30 minuter senare. Jag hade i december dragit ner en hel del på träningen då kroppen var aningen sliten. Efter en skidresa mellan jul och nyår började kroppen bli lite piggare och suget efter att börja springa blev större och större. Tanken var att alla pass januari-mars var bonus. Förra året kunde jag nämligen knappt träna alls dessa månader. Planen var sedan att i mitten på april börja samla höjdmeter genom att lägga ett par pass i veckan i någon slalombacke. April kom och livet hade förändrats lite, träningen var inte längre det enda. Plötsligt kändes det helt okej att vila en dag för att vara med Linda och allt omkring. Det blev inte så många backpass, typ noll. Vi hittade ett swimrunlopp i slutet på maj vi anmälde oss till, Ötillö Utö. Jag blev överlycklig att någon ville köra swimrun med mig och plötsligt hamnade fokus mer på det än Spanien och G2haundiak. Efter Utö började det verkligen dra ihop sig och det var hög tid att ge kroppen både höjdmeter och mer mil. Vad är då Ehunmilak och G2haundiak?

När jag anmälde mig visste jag att det var en löparresa och att jag skulle springa 88 km i ett annat land. Efter att jag anmält mig tog jag reda på att resan gick till Spanien och att de 88 km som ska avverkas även bjuder på 6000 höjdmeter.

Vad höjdmeter gör med kroppen är svårt att beskriva, det måste upplevas. Mitt bästa tips om man vill prova på är att hitta en slalombacke, röra sig runt precis hur man vill i den upp och ner under lika lång tid som man kör ett normalt träningspass.

Förberedelserna började mer i slutet av maj istället för i april. Kanske är det lite så jag fungerar, jag kör på med det jag tycker är roligt i träningsväg. Inte med vad jag kanske tänkt eller borde. Men när jag väl drar igång dessa mer intensiva veckor med fokus inför lopp så inspireras jag, driver på mig själv och älskar den trötthet kroppen känner och hur psyket får jobba. Jag börjar måla upp misären under långpassen som jag vet kommer komma på tävlingen.

Dessa pass behlver jag ut och köra själv även om jag och Linda annars kör en hel del av långpassen tillsammans. Vilket såklart har sina fördelar, men just de psykiska förberedelserna behöver jag göra i min ensamhet. Ibland gör jag det under ett långpass, ibland i bilen på vägen till jobbet. Det är svårt att beskriva hur det går till. På något sätt säger kroppen nej när man startar, man får jobba med sig själv och intala sig att det inte gör ont och att musklerna inte är trötta utan att det här är normalt. Lära sig att stänga av allt under vissa pass och bara springa, springa utan att vare sig tänka eller känna. Bara låta benen rulla. En stor fördel under sista månaden är att vi har haft en härlig värme, en värme som förmodligen kommer vara ännu värre under loppet. Under de långpass som avverkat sista veckorna har det blivit en hel del bad både under och efter. Vill vi stanna och bada så gör vi det under våra pass, det finns ingen stress eller jakt under dem. Vill vi sätta oss och njuta en stund så gör vi det. Glöm aldrig att upplevelsen och känslan är viktig, det är så jag hittar glädje och motivation under passen. Många pass har gått längs fantastiska Sörmlandsleden i skogarna runtomkring Harpsund.

För två veckor sedan drog det till i låret, efter två dagar vågade jag mig iväg till naprapaten. Dags att planera om, jag hade planerat två veckor till med volym och höjdmeter. Detta har helt lagts på is och det handlar nu bara om att inte ge kroppen för mycket träning. Ligga på gränsen, lyssna på kroppen, känna efter och vara klok. Om jag kommer klara 88 km och 6000 höjdmeter? Kan man klara 88 km och 6000 höjdmeter utan att vare sig springa intervaller eller köra styrka?

Svaret är att jag inte har en aning om jag klarar det. Det är det som är tjusningen, att sikta högt, att inte veta, att lita på sitt pannband och måla upp målbilden under träningspassen. Jag får ibland höra att man inte kan springa si eller så, man kan inte ditt eller datt om man inte kör styrka och/eller intervaller. Det är något jag är helt övertygad om att man kan, jag kan. Jag är övertygad om att man inte behöver något av det för att ta sig i mål. Det driver mig, det motiverar mig och jag längtar efter att få rusa iväg bland bergen och komma ut på nästa äventyr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ultralöpare, swimrunner och traillöpare som ofta hakar på saker utan större eftertanke med mottot ”allt är möjligt”. Älskar äventyr och att sikta högt. Drivs av att göra allt på mitt eget sätt.

Född: 1980

Kontakt: [email protected]

Mål: Allt är möjligt, bara man har lite pannben och vågar flytta sin comfort zone

Motto: Att hela tiden uppleva nya saker genom äventyr. Årets stora mål om vi pratar lopp är underbara Kullamannen100miles

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Tankar om nya UTMB Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • "Vi lever livet framlänges men förstår det baklänges" Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Höga Kusten Winter Trail Bröderna Backa
  Läs mer
 • Det överprioriterade långpasset Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Hello weekend.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#trailrunning #running #trailrunner #trailrun #run #trail #trailrunninglife #trailrunningviews #runner #instarunners #ultrarunning #trailrunningview #trailrunningaddict #mountainrunning #trailrunningyogi #nature #trailrunningmag #trailrunningshoes #mindfulness #trailrunners #irunwhereyouvacation #trailrunningsweden #mountains #trailrunningpuertorico #runnersofinstagram #runnersworld #trailrunningdenmark #trailrunningpuertorico #puertoricoesbello #runyogameditate
...

Tidig morgonlöpning innan jobb. Underbart vackra 6 km fick det bli idag!
#jagspringer #löpning #löpningärlivet #löpare #runhappy #runner #runners #runnersofinstagram #springa #löparglädje #ilovetorun #runnershigh #runtoinspire #justrun #instarunners #runday #trailrun #trailrunning #trailrunner #trailrunningsweden #ensvenskklassiker #runhbgm #göteborgsvarvet #lidingöloppet #stockholmmarathon2021
...

En vecka kvar till min löpning från Partille till Karlsborg. Egentligen bara en viktig fråga som kvarstår. Icebug eller Icebug....?
#lärare #partille #ebloppet #välgörenhet #löpning #löparglädje #löpningärlivet #älskalöpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #runnersworldswe #ultralöpning #ultralöpare #runfeeling #icebug #aktivitus #mentalhälsa #måbra #utinaturen #skogen #löparskor
...

Vilodag eller?

Köra makadam kanske inte är det bästa sättet att ladda dan innan ett ultralopp, men jobbet måste göras. Och ultralöpare är ju dikesgrävare, eller hur loparlarsson 😅

Hade det varit ett lopp där jag tänkte prestera på max hade jag tagit det lite lugnare, men hårt kroppsarbete bygger en stark och seg kropp som kan springa länge i brant och oländig terräng. Så jag väljer oftast spade och skottkärra framför traktorn.

Och imorgon blir det återbesök på #aktivitustrailrace, denna gång 64km banan. Det ser ut att bli regn hela dan, och jag ser fram emot att få klafsa runt i skogarna. Sen stänger vi det virtuella loppet för i år.

arduua
Specialized in Skyrunning, Trail and Ultra-trail

#Arduua #Arduuaskyrunning #skyrunning #ultrarunning #ultrarunner #ultratrail #Skyrunner #skyrun #skyrunners #trailrunning #trailrunningsweden #trailrunner #trailrunners #traillife #mountainrunning #mountainrunner #mountainrunners
#veganrunner
...

Nice to get out and get the legs moving after working all day! Legs felt a bit heavy but it was worth it ☺️
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#run #runner #running #easyrunning #easyrun #garmin #garminrunning #garminfitness #garminforerunner #forerunner935 #trailrunning #trailrunningsweden #fitness #workout #health #healthylifestyle #workoutmotivation #fitnessmotivation #runnersofinstagram #runhappy #training #slowrunner #löpare #löpning #löpträning #träning #träningsglädje #löpningärlivet #runningismytherapy #runninginspiration
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 day ago

Ska och springa i Ånnaboda utanför Örebro imorgon förmiddag. Någon som har tips på bra trail? Ca 10-15km, så lite grus som möjligt. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om bansträckningen för Kilsbergen Trail finns att hitta någonstans men den banan är 14 km isch.

Och den startar i Ånnaboda

Bergslagsleden är fin där så kan du använda backen som avslut på rundan.

1 day ago

Roskagsleden etapp 1+2. 30km som är i otroligt bra skick just nu trots allt regn senaste dagarna. Bra dag ändå 😎🏃🏻‍♂️ ... Se merSe mindre

Roskagsleden etapp 1+2. 30km som är i otroligt bra skick just nu trots allt regn senaste dagarna. Bra dag ändå 😎🏃🏻‍♂️

Kommentarer på Facebook

Åh, vad härligt! 😍 Älskade Roslagsleden! 🤗

Härligt. Aldrig sprungit där. Men är sugen på 1-4 nästa helg. Är det mycket tekniskt stig eller mer skogsvägar?

3 days ago

Vad tycker ni om Salming Greyhound? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Köpte ett par till frugan i höstas. Hon har gillat dom men efterhand tycker hon nu att de är lite hårda i överdelen framme vid tårna.

Jag har två par. Satte PB på milen i ett av paren för två veckor sen. De beskrivs som asfaltskor men fungerar även på andra underlag dock inte på lite mer avancerad Trail. Stötdämpningen är bra och de är lätta att snöra. Jag tycker de är bra och jag har inte märkt någon onormal förslitning på dem.

Jag är väldigt nöjd med dom. Upplever att det är bra dämpning så känns liknande som Hoka

Jag hade ett par hemma på test härom veckan, eftersom jag har andra Salmingskor som jag gillar. Dämpningen verkade lovande. Men jag tyckte tåboxen var för hög och plösen för tunn och för kort för att få till en pålitligt bra snörning. Jag köpte Saucony Triumph istället, som sitter bättre men inte är lika snygga 😕

3 days ago

I princip helt nya Hoka One One W Speedgoat 4 stl 39 1/3 säljes för 1000kr, (ord.pris ca 1500kr). Skorna är ett halvt nummer för små för mig. Använda totalt 3 mil. Finns i Stockholm, kan skickas. #utrustning ... Se merSe mindre

I princip helt nya Hoka One One W Speedgoat 4 stl 39 1/3 säljes för 1000kr, (ord.pris ca 1500kr). Skorna är ett halvt nummer för små för mig. Använda totalt 3 mil. Finns i Stockholm, kan skickas. #utrustning

1 week ago

Halloj
Jag är precis på väg tillbaka efter en skada, den klassiska hamstringen och en ganska kraftig inflammation i slemsäcken. Jag inser att jag måste bekämpa min lathet och införa styrketräning 2-3 ggr/vecka och söker efter ett vettigt program som på ett enkelt sätt täcker dom viktigaste muskelgrupperna. Några tips?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om det är det bästa för alla men för mig så har klassisk cirkelstyrka hemmavid varit det bästa,och även det enda som det går att få rutin på (jmnf med sporadiska gymbesök). T ex 40/15 * 3 varv: Upphopp Armhävningar Mountainclimber Utfall Ryggres Benböj Tricepspress Jumpin’ Jacks Planka Situps eller deadbug

Jag är drabbad av samma lathet men försöker bättra mig... kör nu 5 min hemma dagligen (oftast på morgonen) med plankan, armhävningar, bulgariska splits etc. Bra komplement till den "riktiga" träningen och tar ingen tid i anspråk... gäller bara att få in rutinen.😎

Jag skulle kontakta fysioterapeut, det är ju viktigt att träna rätt saker och med rätt belastning, allra helst efter/i samband med skada! 🙏🏼❤️

1 week ago

Testar en av garmin löpartränare till en halvmara den kör ett consept Run walk Run. Någon som provat detta eller har. Några tips?
Verkar ganska så bra.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Låter som intervallträning?

Jag gillar run-walk-run, även om jag inte testat Garmins tränare. Jag brukar komma rätt långt, och passar på att äta eller dricka när jag går.

1 week ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X