Ledlöpning

I helgen fick jag chansen att göra en löpning längs en del av Upplandsleden jag tidigare varit nyfiken på. Det är sträckorna Etapp 21 Siggeforasjön–Tenasjön på 17,5 km och Etapp 22 Tenasjön–Skattmansöådalen på 9,5 km fast i omvänd riktning. Det är en punkt A till B sträcka där det saknas möjlighet att att komma till någon startpunkt med hjälp av kollektivtrafik.

Foto Tony Hoffström
Mulet med regn i luften, perfekt väder för en sväng i skogen tycker jag. Mitt enda aber var om vattnet med mig skulle räcka 30 km, en flaska per 15 km var det tänkt.

Foto Tony Hoffström

Under sommaren har jag sprungit delar av sträckan, från A till B och från andra hållet dvs. från B till A i rekogniseringssyfte. Allt där emellan var dock en vit fläck på min ”karta”.

Foto Tony Hoffström

Foto Tony Hoffström

Vindskydden längs leden är smidiga ställen att stanna till på för att fylla på med energi och vätska men också att ta till sig av miljön.

Foto Tony Hoffström

Höstkänslorna såhär på första dagen i September stärktes av naturen. Gillar hösten då det är svalare att springa och paletten där ute innehåller fler nyanser än grön. Favoriten är dock våren.

Foto Tony Hoffström

Några delar av leden går ofrånkomligen på rena asfalterade bilvägar men de var lyckligtvis få. Några fler vägar längre fram men de var mindre till både storlek och trafik.

Foto Tony Hoffström

Slingrande mjuka stigar kantade av mustiga svampar med solbläck mellan träden från en sjö, skriver inte mer än så.

Foto Tony Hoffström

20 km traillöpning gör det här naturligtvis till en Aidstation i mina ögon när jag passerar.

Foto Tony Hoffström

Foto Tony Hoffström

Fick frågan om jag lyssnar på något när jag springer. Här ser vi ett ypperligt tillfälle att slå på en podcast eller t.ex. dra igång den där spellistan med Avicii. Ute i skogen fördrar jag att lyssna på naturen eller mig själv men på rena transportsträckor, motionsspår eller om jag bara är ute längs någon cykelbana lyssnar jag nog nästan alltid på något.

Foto Tony Hoffström

Inte säker på var jag plockade upp den här löparkompisen men det blev en bra övning hemma att få bort den.

Jag kan inte riktigt godkänna löpningen som jag tänkt. Dels var min startpunkt uppe i skidbacken istället för nedanför och ungefär 1 km längre bort i dalen. Sedan vek jag av från leden innan jag kommit fram till den egentliga slutpunkten. Eftersom jag insett att startpunkten inte var ”korrekt” kunde jag avika även på det, så resonerade min hjärna, även om den biten jag ändå sprang kan jämföras med den sträckan.

Det här lämnar ju utrymme för att göra om det och göra det rätt nästa gång. Har inga som helst problem med det, var kanske tom. ett (o)medvetet fel för att få springa om igen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Traillöpning och fotografi är två stora och viktiga delar i mitt liv som jag försöker kombinera. Upplevelselöpare där det ena intresset driver det andra.

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Få folk att förstå att stigen behöver inte vara grönare på andra sidan.

Motto: Det viktiga är vad du gör nu, inte vad du har gjort.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X