Beteendeförändring – hitta glädjen igen

Träning skall vara glädje men det är inte så hela tiden… När jag snörade på mig löparskorna på fredagkvällen kändes det tydligt att de varit inklämda i cykelskorna mycket det senaste. Jättestela och det knäppte o knastrade några meter. Måste påminna mig själv att börja lugnt och röra på lederna innan jag springer iväg.

Benen var tunga, hela jag var tung. Det tog mycket kraft att ta sig ut. Stress påverkar människor olika och jag märker att jag nuförtiden har en tendens att bli passiv. Jag är stressad över framtiden, vad skall jag göra, hur kommer det att gå, kommer jag lyckas och vad kommer det kosta? Huvudet säger att det finns hundra saker jag måste ta tag i, men där sitter jag på stolen o stirrar på skärmen och får ingenting gjort. Inte kommer jag ut o springer eller någonting annat heller för det är så mycket att göra! Det är kanske bäst att jag sätter mig på soffan och tar det lugnt istället och inte skapar inre panik… 

Trollskog!

Idag, måndag, är det första dagen med nya ögon. Under hösten kommer jag läsa två distansutbildningar kopplade till hälsa. Jag har redan dykt ner i en av kursböckerna (Fysisk aktivitet och folkhälsa av Johan Faskunger) och det var tack vare ett kapitel om beteendeförändring jag kom ut på fredagkvällen. Här beskrevs en persons olika förändringsstadier och förändringsprocesser. Smärtsamt känner jag igen mig i texten på olika plan och kan inte med rent samvete inte ta mig ut efter att ha suttit still en hel dag. Mycket sitter i huvudet, ursäkterna är många och stundvis faller jag för det enkla valet att göra det bekväma.

Upptäcka ny terräng hjälper mig hitta tillbaka till det roliga

Men ut kom jag, och ute har jag varit i tre dagar i rad. Jag försöker strunta i klockan även om den är med. Jag tänker att jag skall skynda långsamt mot målen. Måste hitta tillbaka till glädjen, hitta det lätta igen, få inspiration och bygga upp min stackars kropp. Jag hittade lite feeling och drog till med en anmälan till Idre Fjällmara 2019. Why not?! Oavsett hur det blir med övriga tänkta lopp så har jag nu faktiskt ett konkret mål. Målet med utbildningarna och vad jag hoppas på i vinter håller jag lite för mig själv en stund till. Vill inte ta ut någonting i förskott…men heja mig, jag vann mot latmasken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Sommar på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X