Beteendeförändring – hitta glädjen igen

Träning skall vara glädje men det är inte så hela tiden… När jag snörade på mig löparskorna på fredagkvällen kändes det tydligt att de varit inklämda i cykelskorna mycket det senaste. Jättestela och det knäppte o knastrade några meter. Måste påminna mig själv att börja lugnt och röra på lederna innan jag springer iväg.

Benen var tunga, hela jag var tung. Det tog mycket kraft att ta sig ut. Stress påverkar människor olika och jag märker att jag nuförtiden har en tendens att bli passiv. Jag är stressad över framtiden, vad skall jag göra, hur kommer det att gå, kommer jag lyckas och vad kommer det kosta? Huvudet säger att det finns hundra saker jag måste ta tag i, men där sitter jag på stolen o stirrar på skärmen och får ingenting gjort. Inte kommer jag ut o springer eller någonting annat heller för det är så mycket att göra! Det är kanske bäst att jag sätter mig på soffan och tar det lugnt istället och inte skapar inre panik… 

Trollskog!

Idag, måndag, är det första dagen med nya ögon. Under hösten kommer jag läsa två distansutbildningar kopplade till hälsa. Jag har redan dykt ner i en av kursböckerna (Fysisk aktivitet och folkhälsa av Johan Faskunger) och det var tack vare ett kapitel om beteendeförändring jag kom ut på fredagkvällen. Här beskrevs en persons olika förändringsstadier och förändringsprocesser. Smärtsamt känner jag igen mig i texten på olika plan och kan inte med rent samvete inte ta mig ut efter att ha suttit still en hel dag. Mycket sitter i huvudet, ursäkterna är många och stundvis faller jag för det enkla valet att göra det bekväma.

Upptäcka ny terräng hjälper mig hitta tillbaka till det roliga

Men ut kom jag, och ute har jag varit i tre dagar i rad. Jag försöker strunta i klockan även om den är med. Jag tänker att jag skall skynda långsamt mot målen. Måste hitta tillbaka till glädjen, hitta det lätta igen, få inspiration och bygga upp min stackars kropp. Jag hittade lite feeling och drog till med en anmälan till Idre Fjällmara 2019. Why not?! Oavsett hur det blir med övriga tänkta lopp så har jag nu faktiskt ett konkret mål. Målet med utbildningarna och vad jag hoppas på i vinter håller jag lite för mig själv en stund till. Vill inte ta ut någonting i förskott…men heja mig, jag vann mot latmasken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mitt mål är att finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Om allt det fungerar så hoppas jag stå på startlinjen till Åre Extreme 2019 och ta revansch på Eiger Ultra 51km

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Att få uppleva nya stigar ger mig energi och inspiration. Största målet 2019 kommer vara 2XU Idre Fjällmarathon!

Motto: Kliv, kliv överlev!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X