353 dagars nedräkning och uppladdning.

Tävlingsanmälan- Check! Ojoj, Idre fjällmara 12km. Kommer jag att klara det? Hur jobbigt är det egentligen? Idag anmälde jag mig till nästa års Idre Fjällmara, om 353 dagar ska jag alltså...

4 september, 2018 |
Tävlingsanmälan- Check!

Ojoj, Idre fjällmara 12km. Kommer jag att klara det? Hur jobbigt är det egentligen?

Idag anmälde jag mig till nästa års Idre Fjällmara, om 353 dagar ska jag alltså klara av det är min tanke. Vilket jag iof egentligen inte tror är några större problem. Just nu känns löpningen kanon, jag är visserligen allt annat än snabb och springer inte särskilt långt än. Men känns som att jag har kunnat slappna av i löpningen och ta det chill.  Så målet den närmsta tiden är att tappa några kilo i vikt och att sakta men säkert bygga upp kroppen så jag kan springa utan att gå sönder. Men jag har kommit till en punkt där det får ta tid, både uppbyggandet av kroppen och tid i spåret.

Idag var jag ut på en tur helt utan klocka, hade ingen aning om km-tider eller distans. Vet på ett ungefär hur länge jag var ute men thats it! Och jäklar vad jag njöt, äntligen höst i luften med dess klara färger och krispigare luft. Som dock idag var lite mindre krispig och lite mera varm.

Promise vart biten av en huggorm härom veckan och har enbart fått gå korta promenader i koppel men idag fick han  klartecken av vetrinären så idag fick han springa lös en bit i skogen. Mycket lycklig jycke. Jag hoppas jag en vacker dag ska kunna köra canicross med honom utan att få ont i benen, vågar dock inte ge mig på något sådant än, utan nu springer han i vanligt koppel som eller allra helst lös om han själv får välja.

Hunden som alltid ser smått galen ut.
Älskar denna tid i skogen.
Ingen hund har samma mål som mig. Den ena springer alltid framför fötterna, den andra springer alltid bakom och vill lukta =D
Fjälltur.

För 2 helger sedan var jag till fjällen med min bror. Det var verkligen njutning för själen. Vandring, mat, mängder av friluftsliv och fiske. Magiska vyer och avslappning för själen. Hade en tanke om att ta med mina Salomons men de fick inte plats i packningen, och lika bra var nog det med tanke på att mina hälsenor fick sig en rejäl överansträngning. Kan ju vara bra att vänja kroppen och fötterna vid kängorna innan man går på tur kanske, om man varit smart. Denna sommar har jag bara gått i sandaler så det vart nog en chock för mina stackars fötter och ben.

Satsfjället, Saxnäs
Med siktet mot satsån.
Kaffe i en fantastisk kåsa i fjällmiljö. Kan man dricka godare kaffe?

Men om 353 dagar är det alltså dags för en fjälltur igen, förhoppningsvis någon till innan dess oxå. Men om inte så ska jag iaf dit då, sedan är det bara att hoppas på det bästa. Blir nog några turer i berg häromkring för att vänja kroppen vid höjder, tur man bor i höga kusten. Rätt gott om kuperad terräng här i krokarna =)

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X