353 dagars nedräkning och uppladdning.

Tävlingsanmälan- Check!

Ojoj, Idre fjällmara 12km. Kommer jag att klara det? Hur jobbigt är det egentligen?

Idag anmälde jag mig till nästa års Idre Fjällmara, om 353 dagar ska jag alltså klara av det är min tanke. Vilket jag iof egentligen inte tror är några större problem. Just nu känns löpningen kanon, jag är visserligen allt annat än snabb och springer inte särskilt långt än. Men känns som att jag har kunnat slappna av i löpningen och ta det chill.  Så målet den närmsta tiden är att tappa några kilo i vikt och att sakta men säkert bygga upp kroppen så jag kan springa utan att gå sönder. Men jag har kommit till en punkt där det får ta tid, både uppbyggandet av kroppen och tid i spåret.

Idag var jag ut på en tur helt utan klocka, hade ingen aning om km-tider eller distans. Vet på ett ungefär hur länge jag var ute men thats it! Och jäklar vad jag njöt, äntligen höst i luften med dess klara färger och krispigare luft. Som dock idag var lite mindre krispig och lite mera varm.

Promise vart biten av en huggorm härom veckan och har enbart fått gå korta promenader i koppel men idag fick han  klartecken av vetrinären så idag fick han springa lös en bit i skogen. Mycket lycklig jycke. Jag hoppas jag en vacker dag ska kunna köra canicross med honom utan att få ont i benen, vågar dock inte ge mig på något sådant än, utan nu springer han i vanligt koppel som eller allra helst lös om han själv får välja.

Hunden som alltid ser smått galen ut.

Älskar denna tid i skogen.

Ingen hund har samma mål som mig. Den ena springer alltid framför fötterna, den andra springer alltid bakom och vill lukta =D

Fjälltur.

För 2 helger sedan var jag till fjällen med min bror. Det var verkligen njutning för själen. Vandring, mat, mängder av friluftsliv och fiske. Magiska vyer och avslappning för själen. Hade en tanke om att ta med mina Salomons men de fick inte plats i packningen, och lika bra var nog det med tanke på att mina hälsenor fick sig en rejäl överansträngning. Kan ju vara bra att vänja kroppen och fötterna vid kängorna innan man går på tur kanske, om man varit smart. Denna sommar har jag bara gått i sandaler så det vart nog en chock för mina stackars fötter och ben.

Satsfjället, Saxnäs

Med siktet mot satsån.

Kaffe i en fantastisk kåsa i fjällmiljö. Kan man dricka godare kaffe?

Men om 353 dagar är det alltså dags för en fjälltur igen, förhoppningsvis någon till innan dess oxå. Men om inte så ska jag iaf dit då, sedan är det bara att hoppas på det bästa. Blir nog några turer i berg häromkring för att vänja kroppen vid höjder, tur man bor i höga kusten. Rätt gott om kuperad terräng här i krokarna =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Inför Swedish Alpine Ultra 2019 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Min bästa plats: Tjurpannan Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X