Icebug Xperience West Coast Trail…

… eller hur ett lopp symboliserar äktenskapet.

Vi gifte oss på klipporna i Bohuslän i slutet av augusti 2015 och i år ville vi fira och göra något kul tillsammans. Redan i november anmälde K oss båda till Icebug Xperience vilket vi tyckte verkade superfint. OBS, spoiler, Jag blev inte besviken!

Vi har haft inställningen att det här är något vi gör tillsammans, ingen hets eller press utan vacker, njutningsfull löpning. Loppet var uppdelat i tre etapper, dryga 22 km på fredagen, 29 km på lördagen och avslutades med 22 km på söndagen varav alla gick runt omkring på klipporna och i skogarna vid Hunnebostrand, Smögen, Bohus-Malmön, Kungshamn. Mitt längsta spring innan helgen var Göteborgsvarvet förra året, så jag hade inga förväntningar alls på hur det skulle gå mer än att jag hoppades på vackra vyer och trevligt sällskap.

Jag fick allt och lite till; balansera på stenar längs med vattnet, bryggor, stigar, skogsvägar, uppför och nedför, rötter och lerigt, klippigt och snustorrt. Och hela tiden närheten till havet, skimrande blått med ljusgrå öar och kobbar, så magiskt vackert.

I detaljer är loppet inte intressant, allt som malde i mitt huvud var ”ett steg till, ett steg till”. Min taktik var att springa så mycket som möjligt och när jag började bli trött skulle jag korta ner stegen.  I huvudet gick det ”du kan alltid ta kortare steg, bara fortsätt mata på”. Det gjorde att jag sprang sjukt mycket eftersom jag alltid kunde ta kortare steg. Ibland orkade jag med att även öka stegfrekvensen, ibland inte. Fredagens mulna väder var perfekt för löpning, medan lördagen och söndagens sol var lite varm, men ur njutningssynpunkt helt fantastiskt. Att kämpa sig upp för ett berg, känna hur pulsen bultar i kroppen, tyngden i benen och sen lyfta huvudet och se havet breda ut sig. Det var så oerhört vackert!

Jag sprang i mina Vivobarefoot Ötillö och K i ett par Altra King och sepåfan, ingen av oss fick några större skador eller skavankar. Såklart trötta och stela leder på mornarna innan flödet kom igång, men inte något som behövde tejpas/stöttas/lindras (förutom getingsticket jag fick i bakhuvudet dag 3 km 6! Va fan…). Fantastiskt vad kroppen klarar av!

För det mesta sprang K en bit framför mig. Han är mer löpvan och springer lite snabbare. Ibland låg han bakom mig och försökte komma med råd, men då var jag snabb med att säga att ”nej, spring före du”. Eller när han bad om att få dricka ur min energi-flaska och sen väntade på att jag skulle komma ikapp. Så då sprang jag med flaskan i handen och hann bli skitsur innan han tillslut stannade (eftersom jag aldrig kom ikapp) och han kunde dricka. Sen sprang han iväg med orden ”du kanske ska ta en gel” och jag muttrade några svärord till svar. Efter att jag tagit en gel och åter hade lite energi i kroppen så kunde jag le åt hur äktenskapet är gnissel och gnäll, dålig kommunikation och någon som springer ena hållet och den andra kämpar på efter för att sedan bli glada skratt, uppmuntrande ord, stötta varandra och vackra vyer upplevda tillsammans.

Jag är oerhört glad och tacksam över att vi har det här intresset tillsammans, över att vi vill spendera en hel helg på klipporna i Bohuslän i varandras sällskap. Nästa års bröllopsdag är precis bokad, Idre Fjällmaraton. Vi byter klipporna mot fjällen, men planerar fortfarande att göra det tillsammans. Ses vi där?

2 svar till “Icebug Xperience West Coast Trail…”

 1. […] om att kunna knipa en EM-kvalplats. Med tanke på vilken prestation jag gjorde förra helgen (med Icebug Xperience) så var jag rätt trött i kroppen och insåg att jag måste leverera 110% om kvalplatsen skulle […]

 2. Björn Engqvist skriver:

  Vad kul att få läsa om din upplevelse. Det var ett mycket fint lopp, och själv hade jag turen att undvika getingsticket. Jag sprang tillsammans med en grupp och helt plötsligt möter vi en löpare i full fart, som springer tillbaka, från getingarna.

  Där och då tror jag faktiskt att jag förtjänade något typ av spurtpris när jag i snabbt tempo rusade genom getingsvärmen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Fem viktiga träningstips; #3 Bröderna Backa
  Läs mer
 • Tempoökning i värme Linda Doktar
  Läs mer
 • Race Report - Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019 Cecilia Jagestedt
  Läs mer
 • Vlog v25 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Backträning i midsommar Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Race Report - EcoTrail Stockholm 32 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Runt, runt, runt..... Karin Ådale
  Läs mer
 • Sjöloppet! Vinnare och banrekord! Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

sön07jul10:00Mora Trail8 km, 15 km, 30 kmRegion:Dalarna

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X