Barfota med strumpor och skor

Blev i veckan återigen påmind om att jag har ett par tåskor liggandes i garderoben. Där gör de ju ingen nytta så de fick följa med ut till stigarna vid stugan i helgen.

Foto Tony Hoffström

Tåskorna är från Vibram, modellen är KSO som är en av deras första FiveFingers, en klassiker i de här sammanhangen. Funkar bra att köra utan strumpor i dem men valde av bekvämlighetsskäl att ”vaddera” upp lite med en tåstrumpa från Injinji.

Foto Tony Hoffström

Att det är Vibram betyder också att skorna har en sula med deras gummiblandning. Det borgar för bra grepp, även på hala spänger.

Foto Tony Hoffström

Foto Tony Hoffström

På mjuka stigar är det grymt skönt att tassa fram som en indian genom skogen med dom på fötterna. Om eller när jag köper nya barfotaskor så skulle jag välja bort just tåmodellen, åtminstone för skogslöpningen. Både en och en annan gång slår man ju i antingen en sten eller en rot med tårna. Då är det lite tryggare när man har tårna tryggt samlade inuti en hel tåbox…

Foto Tony Hoffström

Känns att hösten är väg nu. Älskar färgskiftningarna rött, gult och rostbrunt på träd och ormbunkar, roligare än 50 nyanser av grönt. Luften blir sådär syrerik och tung av jordlukten.

Foto Tony Hoffström

Skogsväg med vassa småstenar var/är nog det värsta för den här skon, åtminstone för mig. Sulan är inte jättetjock och jag har fotsulor som en äkta ömfoting. Använder man dem lite mer frekvent tror jag nog att man blir mer van, precis som barfotabarn.

Finns en del skrivet om fördelarna med att springa med barfotaskor, tänker inte dra dem här. Finns inte överdrivet med forskning och upplevelser är alltid subjektiva. En del gillar det och tycker att det funkar för dem, bra där. Jag ser det som ett komplement och avbrott i den vanliga löpningen (kanske tyvärr därför jag glömmer dem från tillfälle till tillfälle).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Traillöpning och fotografi är två stora och viktiga delar i mitt liv som jag försöker kombinera. Upplevelselöpare där det ena intresset driver det andra.

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Få folk att förstå att stigen behöver inte vara grönare på andra sidan.

Motto: Det viktiga är vad du gör nu, inte vad du har gjort.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X