Impingement i höften.

Det har varit dåligt med uppdateringar här över sommaren, mycket beror på att Marie drabbats av impingement i höften och att hon inte kan springa i den utsträckning som...

12 september, 2018 |
Vålådalen
Från sommarens löpäventyr i Vålådalen

Det har varit dåligt med uppdateringar här över sommaren, mycket beror på att Marie drabbats av impingement i höften och att hon inte kan springa i den utsträckning som hon gjort tidigare, eller springa alls egentligen, men envis som hon är händer det att hon tar en kortrunda bara för att...., vi försöker dock kompensera med alternativ träning men när man är en löparälskare är det svårt både fysiskt och psykiskt att göra något annat.

Jag lider med henne och ser hur dåligt hon mår när jag sticker ut och springer och hon slits mellan sin vilja att hänga med och läkarens och sjukgymnastens förmanande om löpförbud.

Just nu har Marie fått olika övningar hon ska utföra för att stärka upp muskler kring höften, tidigare var det vanligt med en quick-fix genom en titthålsoperation, men enligt läkaren så drabbades många av dessa av komplikationer så nu satsar man mer på andra alternativ.

Om ca 8 veckor ska hon träffa läkare igen för att se hur dom ska gå vidare. Löpningen är viktig för Marie av flera anledningar, bl.a. har hon haft ganska jobbig astma i hela sitt liv som sedan hon började springa har blivit mycket bättre, hon fick lunginflammation ganska ofta tidigare men löpningen har nästan helt gjort att hon sluppit detta, nu börjar hon känna av dessa problem igen så man förstår verkligen hur knäckande detta löpförbud är.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X