Underbar höstlöpning och snart 2XU Reflect Run!

Som en sommardag, fast lite krispigare luft.

Vilken höst vi har! Här i Göteborg har vi haft nästan sommarvärme och skogen är gul och vacker. Som så ofta tänker jag att nu, just nu är traillöpningen som bäst! Fast jag vet att jag tänker likadant när den första snön kommer, och när vårljuset silas mellan boklöven och även under sommarens svettiga löpningar när jag söker skugga i skogen. I alla årstider finns något speciellt som lockar ut mig till naturen.

Tidiga morgnar stiger dimman från sjöar och vattendrag, solljuset glittrar i daggen på löv och kvistar. Det är en skön årstid för nya löpare att börja springa i skogen eller för att starta om efter sommarens semester. Lätt att klä sig lagom varmt, inga tjocka kläder eller vantar behövs ännu där jag bor, fast jag ser på bilder att ni har snö i fjällen. Armvärmare är ett jättebra komplement i löpklädseln när det känns kyligt i början men man vet att det blir varmt allt eftersom. Tunna långa tights eller shorts med höga strumpor/calves på de riktigt fina höstdagarna.

Jag besökte min barndomsstad häromdagen. Min äldste son har flyttat dit för att kombinera kurser på högskolan med hockeyspelandet, lite lustigt faktiskt att det var just där han hamnade. Jag flyttade därifrån direkt efter studenten, han flyttar dit efter sin student. Det är en stad med väldigt vackra trailomgivningar och min man och jag åkte upp till närliggande Hunneberg för att springa. Vi hade inte förberett någon rutt eller kollat så mycket på kartan, utan tänkte bara parkera bilen och testa första bästa stig. Camelbaken packad med vatten och mackor, mobilen laddad och utan tid att passa, det är tre fina förutsättningar för att få en skön löptur!

Första lilla sjön vi kom till var så rofylld. Vattnet låg alldeles stilla. Den där känslan av lugn infinner sig och benen är lätta, tripp tripp över hala rötter.

Rofyllt

Vi sprang längs mtb-stigar och grusvägar, hittade ett gammalt torp och kantareller. Vi tog vägen nedför berget till de gamla gruvorna som man bröt kalksten i på 1800-talet och vågade gå in en bit. Spännande! Jag är väldigt förtjust i att kombinera löpningen med stopp för historiska eller geologiska sevärdheter, när löpningen blir ett naturligt sätt att transportera sig, ingen tanke på hastigheter eller distanser.

Hunnebergs kalkstensgruvor.

Vad blir det för roliga lopp under hösten? Den 21 oktober springer vi Icebug Backyard Trail, loppet Icebug arrangerar vid sitt kontor i Jonsered. Det ska bli roligt! Den skogen är omtalat vacker och lerig, dessutom får löparna möjlighet att testspringa i Icebugs skor.

Helgen 2-3 november åker vi till Kullaberg i Skåne för att springa Kullamannen Trail, den lite lagom jobbiga distansen 24 km Dödens Zon men som med sin tekniska terräng och 1000 höjdmeter kommer att bli en spännande utmaning! Jag ska skriva en artikel om helgen för magasin Spring så är du där och vill berätta om dina upplevelser från loppen får du gärna hugga tag i mig! Jag ser särskilt framemot att följa löparna på 100 miles distansen Himmel, hav och helvete, förra året bröt 72% av deltagarna, många säkert pga det extra bistra vädret och leriga underlaget. Hur kommer det att gå i år?

Under november anordnar min kompis Anna och jag 2XU Reflect Run fyra tisdagskvällar i Mölnlycke. Vi markerar upp en ny reflexbana på ca 5 km som slingrar sig upp och ner längs ett berg och med vacker utsikt från högsta toppen, ja så mycket man nu ser av den i mörkret! Jag gillar verkligen temat med dessa event, att det är gemenskap och glädje i fokus, att vi vill inspirera och locka fler löpare att testa pannlampslöpning och att ALLA är välkomna! De som vill springa fort gör det och de som vill ta det lugnt kommer Anna och jag att springa med. Det ser jag verkligen fram emot. Anmälan görs via en hemsida här på Trailrunning Sweden. Välkomna!

Utsikt från Råberget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X