Underbar höstlöpning och snart 2XU Reflect Run!

Vilken höst vi har! Här i Göteborg har vi haft nästan sommarvärme och skogen är gul och vacker. Som så ofta tänker jag att nu, just nu är traillöpningen...

12 oktober, 2018 |
Som en sommardag, fast lite krispigare luft.

Vilken höst vi har! Här i Göteborg har vi haft nästan sommarvärme och skogen är gul och vacker. Som så ofta tänker jag att nu, just nu är traillöpningen som bäst! Fast jag vet att jag tänker likadant när den första snön kommer, och när vårljuset silas mellan boklöven och även under sommarens svettiga löpningar när jag söker skugga i skogen. I alla årstider finns något speciellt som lockar ut mig till naturen.

Tidiga morgnar stiger dimman från sjöar och vattendrag, solljuset glittrar i daggen på löv och kvistar. Det är en skön årstid för nya löpare att börja springa i skogen eller för att starta om efter sommarens semester. Lätt att klä sig lagom varmt, inga tjocka kläder eller vantar behövs ännu där jag bor, fast jag ser på bilder att ni har snö i fjällen. Armvärmare är ett jättebra komplement i löpklädseln när det känns kyligt i början men man vet att det blir varmt allt eftersom. Tunna långa tights eller shorts med höga strumpor/calves på de riktigt fina höstdagarna.

Jag besökte min barndomsstad häromdagen. Min äldste son har flyttat dit för att kombinera kurser på högskolan med hockeyspelandet, lite lustigt faktiskt att det var just där han hamnade. Jag flyttade därifrån direkt efter studenten, han flyttar dit efter sin student. Det är en stad med väldigt vackra trailomgivningar och min man och jag åkte upp till närliggande Hunneberg för att springa. Vi hade inte förberett någon rutt eller kollat så mycket på kartan, utan tänkte bara parkera bilen och testa första bästa stig. Camelbaken packad med vatten och mackor, mobilen laddad och utan tid att passa, det är tre fina förutsättningar för att få en skön löptur!

Första lilla sjön vi kom till var så rofylld. Vattnet låg alldeles stilla. Den där känslan av lugn infinner sig och benen är lätta, tripp tripp över hala rötter.

Rofyllt

Vi sprang längs mtb-stigar och grusvägar, hittade ett gammalt torp och kantareller. Vi tog vägen nedför berget till de gamla gruvorna som man bröt kalksten i på 1800-talet och vågade gå in en bit. Spännande! Jag är väldigt förtjust i att kombinera löpningen med stopp för historiska eller geologiska sevärdheter, när löpningen blir ett naturligt sätt att transportera sig, ingen tanke på hastigheter eller distanser.

Hunnebergs kalkstensgruvor.

Vad blir det för roliga lopp under hösten? Den 21 oktober springer vi Icebug Backyard Trail, loppet Icebug arrangerar vid sitt kontor i Jonsered. Det ska bli roligt! Den skogen är omtalat vacker och lerig, dessutom får löparna möjlighet att testspringa i Icebugs skor.

Helgen 2-3 november åker vi till Kullaberg i Skåne för att springa Kullamannen Trail, den lite lagom jobbiga distansen 24 km Dödens Zon men som med sin tekniska terräng och 1000 höjdmeter kommer att bli en spännande utmaning! Jag ska skriva en artikel om helgen för magasin Spring så är du där och vill berätta om dina upplevelser från loppen får du gärna hugga tag i mig! Jag ser särskilt framemot att följa löparna på 100 miles distansen Himmel, hav och helvete, förra året bröt 72% av deltagarna, många säkert pga det extra bistra vädret och leriga underlaget. Hur kommer det att gå i år?

Under november anordnar min kompis Anna och jag 2XU Reflect Run fyra tisdagskvällar i Mölnlycke. Vi markerar upp en ny reflexbana på ca 5 km som slingrar sig upp och ner längs ett berg och med vacker utsikt från högsta toppen, ja så mycket man nu ser av den i mörkret! Jag gillar verkligen temat med dessa event, att det är gemenskap och glädje i fokus, att vi vill inspirera och locka fler löpare att testa pannlampslöpning och att ALLA är välkomna! De som vill springa fort gör det och de som vill ta det lugnt kommer Anna och jag att springa med. Det ser jag verkligen fram emot. Anmälan görs via en hemsida här på Trailrunning Sweden. Välkomna!

Utsikt från Råberget.

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Att komma dit man är Malin Tidqvist
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

 • x
X
X