Vinterns alla löpmöjligheter

Jag har haft  5 olika upplevelser kopplat till löpning under loppet av en dryg vecka. Finns det något du kan bli inspirerad av att testa/våga dig på?

Måndag 26/11 Reflect Run Kullaberg med Trailrunning Sweden och 2XU
Hittade evenemanget av en slump då jag slösurfade på internetz. Eftersom jag går i skolan i Munka-Ljungby och har en klasskompis som bor i närheten av Kullaberg tänkte jag att det är fullt möjligt att hänga på. Kul!

Det här att försöka fånga mörkerlöpning på bild…

Kom till angiven mötesplats i god tid före starttid. Bäcksvart, mitt ute i skogen utan en tillstymmelse till lampa. Jag är ganska så mörkrädd och ville inte bli överraskad av några vampyrer/zombies/varulvar/osv och tänkte att det är bättre att gå ut ur bilen och vänta. … eh. .. :/ .. ehe.. klarade några minuter, men när en extra kraftig vind kom och blåste rasslande löv alldeles för nära fick jag nästan skrämselhicka och satte mig i bilen och körde därifrån. Jag mötte en bil på vägen och kunde vända tillbaka. Helt ologisk mörkerrädsla för vad säger att personer i en bil är ofarliga? Menmen, såg en hel del reflexer på personerna som satt i bilen och tänkte att jag hade hittat löparvänner, vilket visade sig vara helt korrekt.

När vi väl var ute i kolsvart skog och sprang fanns det ingen rädsla kvar utan jag bara njöt av att kunna springa trail kvällstid. En ledare sprang före och visade vägen längs slingriga stigar och gruppen kom med sina pannlampor därefter. Med två ledare var det möjligt för alla närvarande att hitta sitt kompistempo då den lite snabbare gruppen fick springa några extravarv i några backar för att vänta in bakomliggande.

Gänget som sprang, foto av Trailbitches.

Superkul grej att hitta 15 löpglada människor, heja lite på varann innan, dela en mörk kväll i skogen tillsammans, sen säga Haregötthej och åka därifrån. Jag har ingen aning om vilka de andra var och det blir lite mer festligt. Tänk att kunna möta likasinnade och bara springa tillsammans, krävs inte så mycket mer för känsla av samhörighet med totalt främmande människor.

Onsdag 28/11 Mitt första officiella facebook-evenemang som löp-inspiratör.
Jag har stolpat upp att jag vill springa på onsdagar. Det, tillsammans med att jag tycker det är kul att inspirera andra och att jag hör hur människor runt omkring mig inte vågar sig ut i löpspåren vintertid, tänkte jag försöka mig på att agera influencer 😉 Att lägga upp ett evenemang på facebook som alla är välkomna till är en stor grej för mig. Jag vill våga mig på saker som inte är helt genomtänkta, som inte har garanterad succé, som hjälper mig utvecklas. Därför slängde jag ur mig detta evenemang. Första officiella evenemanget kom det två personer på, jag och min man, och det känns fantastiskt! Jag vågade testa, jag har fått input av en som inte vågade komma och jag har ytterligare evenemang ute. Jag lär mig och utvecklas, och jag hade ju ändå planerat att springa onsdagar, så det blir ju inga löpsteg i onödan så att säga 😉

Snabb inspiratör.

Lördag 1/12 Morgonlöpning med min man
Utåt sett skiljer det sig inte särskilt mycket från onsdagens löpning, pga samma personer närvarande, men det här passet var ”bara” ett mysigt pass tillsammans med min bästa löpkompis. Min löpkompis är lite snabbare än mig vilket gör att han hittar vägen och kollar stup om vi springer på klippor, under lördagens pass i tätbebyggt område kollar han istället efter bilar, trycker på övergångsknappar osv, och jag kan bara trampa på i mitt tempo. Fantastiskt lyxigt att jag och min löpkompis också bor tillsammans, det gör planerandet av gemensamma pass mycket lättare!

En kortare runda på ca 30 minuter.

Söndag 2/12 Löpteknik-kurs med Fredrik Zillén.
Min man och jag gick på en 3-timmars kurs hos Fredrik. Jag ville bli inspirerad i min löpning och få tips på att utveckla min löpteknik. Jag blev inte besviken! Jag är mycket imponerad av denna man, vilken kunskap han sitter på! Och med ett lättsamt sätt att lära ut det på gjorde det hela mycket enkelt att förstå. Teoretiskt alltså. Sen när jag skulle få kroppen att göra som hjärnan tyckte var det svårare. Några saker, tex att röra armarna i axelleden, lätt att förstå och kunna applicera (om än svårt att hålla teknikmässigt en längre tid pga ovan). Kajakhöft? Mm, jag fattade grejen men hade helt omöjligt att få till en liten rörelse. Mycket, överdriven rörelse gick bra, men sen var det omöjligt att få till bara lite. Kryss i mössan av signaler från hjärnan som kroppen absolut inte kunde tolka. Men blev superpeppad på vintersäsongens löppass och all teknik jag nu kan fokusera på!

Bild på när min man blir filmad för analys.

Måndag 3/12 Löpgrupp med Friskis&Svettis Ängelholm.
Supersugen på att springa efter söndagens kurs och till min stora lycka hittade jag att det fanns ett löppass på Friskis i perfekt tid för mig efter skolan. Att jag bokade mig till det gjorde att jag visste att jag skulle komma ut och inte avboka från mig själv pga mjuk och skön soffa. Friskis Ängelholms måndagspass är ”Distans, 6min/km fart”. Vi sprang 8km genom Ängelholm och jag blev förvånad över hur mycket vi lyckades springa på grusvägar. Jag har tidigare inte sprungit särskilt mycket i grupp, troligtvis pga rädsla att vara sämst/inte orka med/skämma ut mig/osv, men så trevligt det är! Att göra det tillsammans gör ju också att jag får en extra pepp att genomföra löppasset, inte ge upp halvvägs eller skippa det helt.

Tre glada som vågade sig ut i rusket.

Jag ser fördelar med att få springa själv och få komma in i mitt meditativa tillstånd där jag trampar på i samklang med naturen och andningen, men jag ser också fördelar med att springa i grupp, framförallt nu när det är mörkt! Sällskapet, gemenskapen, glädjen, peppen, tänker att det nog kommer bli lite både och framöver under vintern. Speciellt eftersom jag inte har något specifikt mål i att bli snabbare och måste pressa tider hit och dit, utan jag vill springa för att må bra och känna glädjen det ger att röra på sig.

 

Hur tänker du kring löpning, föredrar du att springa ensam eller i grupp?

2 svar till “Vinterns alla löpmöjligheter”

 1. Paula Billing skriver:

  Hej Jag var med på Reflexrun den 26/11 och kommer från Löparglädje Höganäs och vi var 6st där ifrån 😊 Vi kör varje onsdag kl 18 och samlas vid badhuset i Lerberget 😊 välkommen och testa oss 😊👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten.

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Träning har för mig blivit en livsstil, löpningen har blivit meditation. Jag tränar för att må bra, vara stark och för att kunna springa hinderbana som är bland det roligaste jag vet.

Född: 1989

Kontakt: [email protected]

Mål: Kunna springa hinderbana även om 10 år, då tillsammans med syskonbarnen.

Motto: Är träning inte kul under tiden så är det åtminstone gött efteråt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör03oktalldayalldayFeaturedHärnö Trail7 km, 14 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör10oktalldayFeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:Västergötland

sön18oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Fall Edition8 km, 16 kmLandskap:Göteborg

sön21maralldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Nike Wildhorse 6 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Långpass på höstfjäll Anna Carlsson
  Läs mer
 • Årets bästa månad Bröderna Backa
  Läs mer
 • Icebug Xperience - West Coast Trail "Wood and Island" Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Kan en skada inspirera? Peter Lindquist
  Läs mer
 • Etapp 24:3 på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
 • Salig på Kyrkstigen Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil Fysparet
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
HERRGÅRDSWEEKEND
DALSLAND
2-4 OKTOBER 2020

I samarbete med

TRAILRESA
TJECKIEN
12-16 MAJ 2021

I samarbete med

LÖPARWEEKEND
SÄLENFJÄLLEN
1-4 JULI 2021

I samarbete med

BUSS & BOENDE
SALMING IDRE FJÄLLMARATON
27-29 AUGUSTI 2021

I samarbete med

Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X