Vinterns alla löpmöjligheter

Jag har haft  5 olika upplevelser kopplat till löpning under loppet av en dryg vecka. Finns det något du kan bli inspirerad av att testa/våga dig på?

Måndag 26/11 Reflect Run Kullaberg med Trailrunning Sweden och 2XU
Hittade evenemanget av en slump då jag slösurfade på internetz. Eftersom jag går i skolan i Munka-Ljungby och har en klasskompis som bor i närheten av Kullaberg tänkte jag att det är fullt möjligt att hänga på. Kul!

Det här att försöka fånga mörkerlöpning på bild…

Kom till angiven mötesplats i god tid före starttid. Bäcksvart, mitt ute i skogen utan en tillstymmelse till lampa. Jag är ganska så mörkrädd och ville inte bli överraskad av några vampyrer/zombies/varulvar/osv och tänkte att det är bättre att gå ut ur bilen och vänta. … eh. .. :/ .. ehe.. klarade några minuter, men när en extra kraftig vind kom och blåste rasslande löv alldeles för nära fick jag nästan skrämselhicka och satte mig i bilen och körde därifrån. Jag mötte en bil på vägen och kunde vända tillbaka. Helt ologisk mörkerrädsla för vad säger att personer i en bil är ofarliga? Menmen, såg en hel del reflexer på personerna som satt i bilen och tänkte att jag hade hittat löparvänner, vilket visade sig vara helt korrekt.

När vi väl var ute i kolsvart skog och sprang fanns det ingen rädsla kvar utan jag bara njöt av att kunna springa trail kvällstid. En ledare sprang före och visade vägen längs slingriga stigar och gruppen kom med sina pannlampor därefter. Med två ledare var det möjligt för alla närvarande att hitta sitt kompistempo då den lite snabbare gruppen fick springa några extravarv i några backar för att vänta in bakomliggande.

Gänget som sprang, foto av Trailbitches.

Superkul grej att hitta 15 löpglada människor, heja lite på varann innan, dela en mörk kväll i skogen tillsammans, sen säga Haregötthej och åka därifrån. Jag har ingen aning om vilka de andra var och det blir lite mer festligt. Tänk att kunna möta likasinnade och bara springa tillsammans, krävs inte så mycket mer för känsla av samhörighet med totalt främmande människor.

Onsdag 28/11 Mitt första officiella facebook-evenemang som löp-inspiratör.
Jag har stolpat upp att jag vill springa på onsdagar. Det, tillsammans med att jag tycker det är kul att inspirera andra och att jag hör hur människor runt omkring mig inte vågar sig ut i löpspåren vintertid, tänkte jag försöka mig på att agera influencer 😉 Att lägga upp ett evenemang på facebook som alla är välkomna till är en stor grej för mig. Jag vill våga mig på saker som inte är helt genomtänkta, som inte har garanterad succé, som hjälper mig utvecklas. Därför slängde jag ur mig detta evenemang. Första officiella evenemanget kom det två personer på, jag och min man, och det känns fantastiskt! Jag vågade testa, jag har fått input av en som inte vågade komma och jag har ytterligare evenemang ute. Jag lär mig och utvecklas, och jag hade ju ändå planerat att springa onsdagar, så det blir ju inga löpsteg i onödan så att säga 😉

Snabb inspiratör.

Lördag 1/12 Morgonlöpning med min man
Utåt sett skiljer det sig inte särskilt mycket från onsdagens löpning, pga samma personer närvarande, men det här passet var ”bara” ett mysigt pass tillsammans med min bästa löpkompis. Min löpkompis är lite snabbare än mig vilket gör att han hittar vägen och kollar stup om vi springer på klippor, under lördagens pass i tätbebyggt område kollar han istället efter bilar, trycker på övergångsknappar osv, och jag kan bara trampa på i mitt tempo. Fantastiskt lyxigt att jag och min löpkompis också bor tillsammans, det gör planerandet av gemensamma pass mycket lättare!

En kortare runda på ca 30 minuter.

Söndag 2/12 Löpteknik-kurs med Fredrik Zillén.
Min man och jag gick på en 3-timmars kurs hos Fredrik. Jag ville bli inspirerad i min löpning och få tips på att utveckla min löpteknik. Jag blev inte besviken! Jag är mycket imponerad av denna man, vilken kunskap han sitter på! Och med ett lättsamt sätt att lära ut det på gjorde det hela mycket enkelt att förstå. Teoretiskt alltså. Sen när jag skulle få kroppen att göra som hjärnan tyckte var det svårare. Några saker, tex att röra armarna i axelleden, lätt att förstå och kunna applicera (om än svårt att hålla teknikmässigt en längre tid pga ovan). Kajakhöft? Mm, jag fattade grejen men hade helt omöjligt att få till en liten rörelse. Mycket, överdriven rörelse gick bra, men sen var det omöjligt att få till bara lite. Kryss i mössan av signaler från hjärnan som kroppen absolut inte kunde tolka. Men blev superpeppad på vintersäsongens löppass och all teknik jag nu kan fokusera på!

Bild på när min man blir filmad för analys.

Måndag 3/12 Löpgrupp med Friskis&Svettis Ängelholm.
Supersugen på att springa efter söndagens kurs och till min stora lycka hittade jag att det fanns ett löppass på Friskis i perfekt tid för mig efter skolan. Att jag bokade mig till det gjorde att jag visste att jag skulle komma ut och inte avboka från mig själv pga mjuk och skön soffa. Friskis Ängelholms måndagspass är ”Distans, 6min/km fart”. Vi sprang 8km genom Ängelholm och jag blev förvånad över hur mycket vi lyckades springa på grusvägar. Jag har tidigare inte sprungit särskilt mycket i grupp, troligtvis pga rädsla att vara sämst/inte orka med/skämma ut mig/osv, men så trevligt det är! Att göra det tillsammans gör ju också att jag får en extra pepp att genomföra löppasset, inte ge upp halvvägs eller skippa det helt.

Tre glada som vågade sig ut i rusket.

Jag ser fördelar med att få springa själv och få komma in i mitt meditativa tillstånd där jag trampar på i samklang med naturen och andningen, men jag ser också fördelar med att springa i grupp, framförallt nu när det är mörkt! Sällskapet, gemenskapen, glädjen, peppen, tänker att det nog kommer bli lite både och framöver under vintern. Speciellt eftersom jag inte har något specifikt mål i att bli snabbare och måste pressa tider hit och dit, utan jag vill springa för att må bra och känna glädjen det ger att röra på sig.

 

Hur tänker du kring löpning, föredrar du att springa ensam eller i grupp?

2 svar till “Vinterns alla löpmöjligheter”

 1. Paula Billing skriver:

  Hej Jag var med på Reflexrun den 26/11 och kommer från Löparglädje Höganäs och vi var 6st där ifrån 😊 Vi kör varje onsdag kl 18 och samlas vid badhuset i Lerberget 😊 välkommen och testa oss 😊👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Träning har för mig blivit en livsstil, löpningen har blivit meditation. Jag tränar för att må bra, vara stark och för att kunna springa hinderbana som är bland det roligaste jag vet.

Född: 1989

Kontakt: [email protected]

Mål: Kunna springa hinderbana även om 10 år, då tillsammans med syskonbarnen.

Motto: Är träning inte kul under tiden så är det åtminstone gött efteråt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön28feb10:00FeaturedLåtsasloppet Halvan6 km, 14 km, 23 km, 42 kmAnmälan

sön21maralldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27mar10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

sön18apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Långpasset Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Kontinuitet Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Distansutmaning i december och lite kallbad Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Snölöpning i Stockholm Linda Doktar
  Läs mer
 • Bubblig av att traila? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • November testar oss rejält Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vallåsen Everest Challenge Anna Carlsson
  Läs mer
 • I huvudet på en coach för en löpargrupp Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Igår var det vår i luften! Klarblå himmel, fåglarna kvittrade och solen värmde! Härlig dag för en löprunda i skogen. Självklart i klänning!🤩🏃‍♀️💃 Och så praktiskt med fickor på ryggen för mobil och nyckel!👌
#klänning #klänningar #löpning #löpningärlivet #löpningärkul #löparklänning #träningsklänning #gladareiklänning #njutavlivet #levförfan #stoltochstark #yesinadress #springandetjejer #löparglädje #träningsglädje #trailrunningsweden

https://www.stoltochstark.com/sv/
...

Heja foten, du är bäst 😍!
🏃‍♀️🏃‍♂️
Drog igång veckan med 10 km tillsammans med katarinajohn. Så skönt att det är ljust ute lite längre på dagarna och snart kommer det såklart att bli ännu bättre☀️😍!
🏃‍♀️🏃‍♂️
Och min gamla fot som strulat lite hänger med, igår fixade den 5 km i skogen och idag fixade den 10 km på asfalt. Så nu kallar jag den frisk men fortsätter vara försiktig.
🏃‍♀️🏃‍♂️
Ser du också fram emot ljusare kvällar? ☀️
...

Vi tackar @hector_haines för en intressant och lärorik vecka🙌 Och hoppar in i vecka 4 med 4*4 min intervaller i #veckanspass Du hittar det på sajten. #trailrunningsweden #trailrunning #traillöpning #löpning #intervaller @run4heart.lena ...

Morgonens arbetsplats... Mycket behagligt lågtempopass. Nu övriga tjänstegöromål.

#orientering #svenskorientering #träningsglädje #friskvård #familjeaktivitet #skogslöpning #orienteering #usynligo #trailrunningsweden #teknikbanor #suunnistus #kartor #maps #fmfyss #intellektuellidrott #enköping #hittaut #fyspass #försvarsmakten #ledningsregementet
...

Idag var det dags för 5 min intervaller och isiga stigar innebar att det blev en del obanad löpning vid sidan av, Så himla kul! Hur kan en bli så glad av snår och gropar, is i strumporna och grenar som ger ett rapp över kinden??

Justering av kolhydratintaget kan ha gett resultat pronto, för jag sprang fortare än jag trodde jag kunde i den terrängen och det underlaget: 4.42 min/km 🤭🥰 Lovely, prova du med! #idrefjällmaraton #blioslagbar #runnersforsustainability #salmingrunning #trailrunningsweden #nocout
...

Runstreak day 106.

Hemma igen. Vanliga rundan fast nu kan man springa utan dubbskor.
Nu gäller det fortsätta uppladdningen inför våren/sommarens lopp. Vilka har ni tänkt utmana er med?

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#trailrunners #runninginthewoods #swedenrunners #salming #salmingtrail6 #running #runningmotivation #trail6 #salmingrunning #garminvivoactive3 #garmin #trailrunningsweden #craftsportswear #craftsportswearswe #salmingrunning #löparglädje #love2run #silva #silvacrosstrail3 #instarunners #hemmavasan2020 #idrefjällmaraton #hemmavasan45 #hemmavasan #löpninärfrihet #winterrunning #runstreak #runstreak2021 #loverunning #blioslagbar
...

Lunchrasten ägnas åt att göra en "intresselista" över tävlingar i år. Jag tycker mycket fortfarande känns osäkert pga covid19. Vi lämnar strax årets första månad och vaccinationen har knappt börjat och nya nedstängningar pågår, men har intressemarkerat några lopp under våren som jag får bevaka och se om de kan genomföras. Jag tror inte jag törs satsa på någon tävling utomlands i år, men håller lite öppet för att göra något eget träningsläger i Norge i sommar och i något varmare land runt jul. Jag får se lite hur detta går att kombinera med att vara löpcoach för vår lokala grupp med Trailrunningsweden, då vi kör våra pass på måndagar och flera av dessa tävlingar när vi pratar 45 km och uppåt i distans kommer jag omöjligt att kunna springa redan dagen efter igen. Det blir primärt i höst som det kommer att krocka lite, t.ex. efter Idre Fjällmaraton och 84 km, så kommer jag nog inte kunna ens gå som folk på någon dag.

Lite hopp väcks ändå till att världen återgår till "steady state" snart när jag blickar framåt. Minnen från gamla tävlingar poppar upp. Minnen av att hejja på andra löpare som man känner igen sedan innan i startfållan. Minnen av musik och en konferencier som peppar deltagarna och börjar räkna ner till starten. Minnen av klungan som äntligen får börja springa, eller nåja, promenera i början innan alla hittar sina positioner. Minnen av hur man hjälps åt ute på stigarna när någon ramlar och ger lite pepp till någon löpare som är snabbare/duktigare och springer förbi. Minnen av när man får målvittring och plötsligt får energi som man inte haft sedan man var en femåring och där benen plötsligt exploderar fram. Minnen av att passera den där mållinjen, känna att man betat av ännu en utmaning, titta sig omkring och se alla andra som delat samma grej fast på sitt sätt.

Fan vad jag saknar gemenskapen och upplevelserna från tävlingar, men snart så, snart är vi där igen.

#blioslagbar #trailrunning #löpning #löparglädje #trailpeter #ultralöpare #ultratraining #runforfun #ultratrail #rörelseinatur #outdoor #naturelover #trailrunningsweden #instarun #ultrarunner #jagspringer #movementinnature #traillöpning #älskalöpning
...

Day 2 of "All The Streets of Mölndal"

This is how my run from yesterday lools like. I have to admit that my legs felt the beating of those 21k on asphalt and those quick changes of direction can be nasty! 😂😜

I have my rest day today, tomorrow evening I will map another city part. This time a bit hilly. 😁

#springigbg #trailrunningsweden #trailrunning #runtoinspire #ultralopning #wildandhappy #wildandfree #runforlife #positivity #feelgood #goodvibes #runner #trailrunner #loverunning #trailexploring #nevergiveup #neverstopexploring #runfree #loverunning #lonesomerunners  #timetoplay #flatisboring #changeyourattitude #runningtoinspire #everysinglestreet #allthestreetsofmolndal
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

Hej på er.
Har en fråga om löpning och efterdyningarna från Covid.

Har från olika håll hört att folk är påverkade negativt i energi och konditionen efter varit sjuk i Covid.

Jag personligen hade en mild men positiv Corona med nästäppa och infektionskänsla i kroppen. Var hemma ca 3 veckor och har antikroppar.

Har så otroligt tungt i löpningen och konditionsträning nu flera månader efter.

Är det fler som upplever lika?

Håll er friska å spring försiktigt.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Kan tipsa om den här intervjun om löpträning och covid-19 med Katja Mjösund. Finsk landslagsläkare för skidskytte och orientering. www.instagram.com/tv/CKETfHrnPtb/?igshid=dj9bzyjpdvgx

Hade en liknande form som du hade och upplever att jag är mycket mer ojämn i formen efter min Covid-period i Maj. Ena dagen kan vara topp och samma slinga några dagar senare kan det kännas som att jag knappt tar mig hem.

Jag har inte testat för antikroppar men misstänker starkt att jag haft c19. Väldigt dålig kondis. Måste vila efter en timmes promenad. Kan bero på annat men känns misstänkt. Även stort sömnbehov känns "fel".

Jag hade covid efter sportlovet i Italien förra året, lätt feber i 10 dagar, och antikroppar bekräftade i somras. Efter de första rundorna strax efter att jag blev frisk har jag lyckligtvis känt mig precis som vanligt. Hoppas det löser sig framöver!

Jag känner fortfarande av det. Puls rusar om jag försöker ta i lite extra, typ backar. Var bekräftad covidsjuk i 7 v i mars april där andningen var kraftigt ansträngd. Inga antikroppar. Riktigt less på detta!

2 days ago

Hej! Jag är på jakt efter ett par bra trailskor och har verkligen försökt dammsuga internet på information men jag blir mest förvirrad. Skorna ska vara sköna att springa långt i (>25-30 km) samt åt det bredare hållet.

Mina vanliga löpskor är Asics GT-2000 9, dvs pronationsstöd, 10 mm drop och ganska bra dämpning. Har upptäckt att samma modell finns i trailutförande. Är det klokt att gå över på samma modell? Men eftersom mitt löpsteg blir annorlunda i skogen jämfört med på väg så jag kanske kan gå över på en mer neutral sko med lägre dropp ändå? Blir ofta öm och trött i tibialis anterior efter trailpass men det kan gissningsvis bero på ovana också.

Har kikat på mängder av modeller men lutar nu mest åt Nike Wildhorse eller Asics Gel-Fujitrabuco, varav den sista är mer mot ett pronerande löpsteg. Nike och Asics är dom enda märkena på löpskor jag haft så det är nog därför jag kört fast där. Vilka andra modeller bör jag kolla in?
Tack på förhand😊
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Skulle absolut välja en mer neutral sko med lägre drop. Risken är stor att stuka sig annars, är iaf min erfarenhet. I terrängen vill man vara marknära. Och det är mjukare och som du skrev får man ett annat löpsteg. Lycka till!

Merrell har en modell som heter MTL Longsky. Gjord för långa trailpass. Bra grepp (en vibram-sula med bra grävmån 😁) och lite dämpning. Den har drop, osäker på hur mycket men skulle gissa på 7-8mm. Fördelen med den skon enligt mig är att den ändå är ganska tunn i sulan vilket i min värld är ett måste om man ska springa i skogen. En tjock sula tar bort känslan mot underlaget och skapar en slags hävstång för ökad risk för fotledsstukning. Lite som att gå i skogen med ett par Buffalo platåskor. Minsta ojämnhet så blir fotleden en gångjärn åt sidan. Jag springer helst med så tunna skor som möjligt i skogen, men ska jag springa 25-30km behöver man, som du skriver, nog gärna lite mer skydd under foten. Annars gör rötterna för ont efter ett tag.

Jag tycker inte att traiutförandet av GT-2000 är särskilt bra för trail. För klent mönster, så det blir inte så bra grepp ändå tyvärr. Jag gick från dem till Sauconys Peregrine 10 och är väldigt nöjd. De är neutrala, men har funkat bra för mig. Lågt dropp, vilket är skönt på stigarna.

Trabuco är rätt bred i modellen, har bra sula med grepp o dämpning utifall en del av löpningen skulle vara på asfalt.

Icebug Capra är värt ett försök. Svenskt märke också👍

Jag har också kört asics 2000 både som asfaltsko och motsvarande för trail. För några veckor sedan köpte jag ett par Hoka speedgoat och är supernöjd!

Jag har också gt 2000 som mängdträningssko, men kör med Salming Trail 6 för trail. Det funkar bra för mig trots avsaknad av pronationsstöd. Du behöver inte det på samma sätt i skog. Jag tycker att de är väldigt sköna, med viss dämpning och riktigt bra gummisula.

Jag kör med Altra Olympus 4. En underbar väldämpad trailsko med gott om plats för tårna vid långpass.

Det du skriver om trött i tibialis kan du nog åtgärda med att korta ner steget och träna på att öka kadens istället. Springa trail är dessutom mer skonsamt mot slitage

Kör med Merrell MTL Longsky. Otroligt skön sko som även funkar bra på asfalt.

Jag har HOKA EVO Mafete. 4mm drop. Sitter bra på foten. Inte hunnit prova längre distans än milen än. Men grymt grepp. Bra dämpning. Springer i HOKA bondi 6 annars. Har beställt ett par La Sportiva UNIKA. (8 mm drop) Fått tips om att det är riktigt bra på längre distanser. Jag behöver dämpning i mina skor. Återstår att se om de passar mig. 😊

Har sett alla bra svar du fått från flera här ovan. Kan inte hålla med alla... om du vill ha en sko som är skönt bred fram i tåpartiet ( eftersom foten sväller lite vi längre distanser) så är Hoka Challanger ATR en av de bästa på marknaden. Bra grepp och dämpning oxå. Den är lite bredare än Hokas Mafate.

Tycker Salming trail5 verkar sköna. Inte tagit någon runda i dem än men sitter skönt på mina breda Trollhättefabriken med höga veister. Gjorda för att kunna borra i dubbar också. Rea nu på Salming.se. Inte sponsrad men gillar reor.

Inte för att jag springer så långa sträckor, men jag köpte Wildhorse och trivs väldigt bra med dessa.

Samling trail är jag väldigt nöjd med!

VJ Maxx eller Extreme, överlägset bäst grepp och känsla

Altra Lone peak 4.5. Riktigt skön, mellandämpad noll drop sko.

View more comments

2 days ago

Vilken löparklocka tycker ni är bäst? Jag vill använda min till löpning, cykling och simning. 🙂 ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Garmin 936 alt 945. Lätt och bra batteri

Coros Pace (finns en till salu btw😉)

80% i denna gruppen har Ga84

Garming*

Jag har Polar GritX, funkar superbra till löpning och cykling. Simningen däremot vet jag inte. Jag har inte simning på min träningsrepertoar just nu.

Jag vill hitta en klocka som klarar allt. 🙂

Garmin 245 music👍

Garmin fenix 6s sapphire 😁❤️

Garmin 735xt

Jag kör på en Suunto Spartan Sport Wrist HR. Mycket nöjd med den!

Polar Vantage V2. Kort och gott.

Garmin Fenix 6

Jag har Tomtom Adventurer men tror Garmin är bättre.

För simning är det gott att ha en klocka som fixar både att räkna längder i bassängen och som fixar simning utomhus. Vid simning utomhus är det viktigt att klockan har en snabb gps som klarar av att registrera gps position när armen är ovanför vattenytan. Samt att klockan även korrigerar felmätningar. Vad jag vet så fungerar inte gps under vatten så simmar du bröst kommer det inte att fungera. Simning utan våtdräkt kräver också ett pulsbälte som tål klorvatten och inte glidet. För cykel är det bra med ett styrfäste så du kan fästa klockan på styret. Ett tips är att kolla på en klocka för triathlon då de kommer att uppfylla ovanstående. Vid löpning i skog är det bra med en höjdmätare. Att mäta höjd med gps är väldigt inexakt. Oftast i skogen är det ju upp och ner hela tiden och gps är dåliga på att registrera detta Jag har en Garmin 945 med thriatlon bundle som fungerar fint för ovanstående.

Någon som provat Coros Pace 2? Låter väldigt bra, är beredd att lämna en 18 år garmintid för denna 🙂

Jag köpte Garmin Swim 2 och är nöjd! Bra pris och bland de bästa på öppet vatten-simning. Funkar även för löpning och cykling.

Ser ut som de flesta talar för just den ni har investerat i. Mer intressant är att höra vad era klockor varit extra bra på, och inte minst inte varit bra på, när ni nu haft dem ett tag.

Har en Garmin 45. Levererar basfunktioner för löpning, cykel och gång med ok pulsmätning, vilket jag då var ute efter. Är inte bra på höjdmätning, andra märkes instegsklockor (Polar, Suunto) verkar mäta mer exakt (ingen vetenskaplig studie, bara jämförelser vid Kullabergsspring). Har nu börjat simträna på allvar men inte lust att lägga upp 5-7000 för ännu en GPS (är uppe i 4 🙂 ) för simfunktionerna. Sugen på Coros Pace 2 med simfunktioner och barometrisk höjdmätning för drygt 2200 SEK. Dock lite annat gränssnitt, någon som testat? Aktiv Träning var lyriska.

Testade coros apex en kortare period. Och var mycket nöjd med gränssnitt, användarvänligheten och framförallt den otroliga batteritiden. Tyckte om att man styrde allt via en knapp med en snurrfunktion för navigation i menyerna . Fick dock problem med anslutningen till min telefon. Vilket gjorde att jag lämnade tillbaka den. Troligtvis ett måndagsexemplar... Men det blev en garmin 945 istället 🙂

Suunto 9 baro helt klart!

View more comments

3 days ago

Enkla lätta trailskor för under 1500kr? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Ska du springa 10 eller 50 km? 0 eller 10 drop?

Hoka Speedgoat 4 (finns även GTX)

Hoka challenger ATR5

Icebug acceleritas

Kolla in Inov8's sortiment om du vill ha smidigt och lätt. Inte mycket dämpning dock så kanske inget för Ultra trail men annars 😃

Nike Pegasus trail 2 gtx 🙌🏼 (passar breda fötter)Letade länge efter ett par Hoka Challenger atr(kändes kul å testa dem) men tvärslut överallt 😢

Jag kör Salomon sense ride. Älskar dom. Passar för smala fötter. Sitter som en handske på mig🙂

Altrarunning.se så dina tår får röra sig

Här finns vår trailskoguide för 2020. 10% rabatt på alla modeller i Trailrunningstore.se med koden SKOGUIDE20 i kassan💪. trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Tips, skaffa ett par skor som är sköna. Sedan om dom kostar 500 eller 2000 är oviktigt om man har råd dvs. Inget är så dyrt som ett par osköna skor.

Asics har flera nya trailmodeller som är prisvärda!

Icebug acceleritas 7 eller 8 ❤️

Inov8 xtalon 212 på runningshop. Har man smala fötter ger de en underbar säker markkontakt.

Ska du springa mer än 10-15km distanser så akta dig för allt för minimalistiska skor som t ex icebug acceleritas, blir väldigt tufft för vad/fotsula. Men för kortare distanser så funkar det super. Själv kör jag Hoka/Icebug och varierar.

Icebug Mist2 är helt magiska. Tyvärr tillverkas de inte längre. Fantastisk fäste på ex blöta klippor.

View more comments

2 days ago

Någon som springer långdistans i dessa skor och vill reflektera lite runt det? ... Se merSe mindre

Någon som springer långdistans i dessa skor och vill reflektera lite runt det?

Kommentarer på Facebook

Springer 90% om året i dessa, men herrmodellen. Underbara, Håller formen i blöta mossar och sviker aldrig i grepp. Även trygga under stiglöp där mtb-are kört fram rotsystemet från träden.

De är minimalistiska och smala. Superbra grepp och markkontroll. Men snarare tävlingssko än långdistanssko, i alla fall om man inte är en väldigt van traillöpare/orienterare. Icebug har andra, mer uppbyggda dubbskor som lämpar sig bättre för långpass.

Inne på 3e paret, lovely! Greppet på halt underlag är överlägset. Har smal läst. Bättre hållbarhet än Inov men sämre än VJ (irock/bold) upplever jag❤️ När det är torrt väljer jag dock hellre VJ IRock😍

Grymma skor som sitter som klistrat, förblir lätta trots att man vadar/badar med dem och de går genom vilken terräng som helst 🙂 På långa distanser på hårdare underlag föredrar jag lite mer dämpning, men det är mest en komfortfråga. Håller med ovanstående om att de är rätt mycket en lätt race-sko eller för kortare pass obanad terräng. Upplever den som smal och som rätt avsmalnad i tårna, vilket jag förvisso upplevt med fler Icebugs.

3 weeks ago

Hej alla glada,

Behöver tips 🙏

Letar löparskor med extra bred tåbox, bra dämpning och med Pronation.

Har provat Brooks, Hoka One One och Saucony Guide 13 ... lämnat tillbaka alla 3 😕

Hört om Altra Escalante 2,5?

Andra tips 🙏

Må gott
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Även om jag inte tror på pronationsstöd låter det som du letar efter Altra Paradigm.

Absolut Altra, men just Escalante har inte så mycket dämpning. Den är jätteskön, men tror du ska ha någon med tjockare sula om du vill ha dämpning! Torin är en lagom dämpad sko för mig, men Duo eller Paradigm är nog det du ska ha om du verkligen vill ha dämpning! Deras hemsida är rätt bra för att jämföra de olika modellerna!

Pronation är naturligt och inget man ska "justera" om det inte är gigantiskt. Spring med naturliga skor. Altra som Johanna nämnde är perfekt. Duon är enligt mig en mycket bra sko om du behöver mycket dämpning, men köp 1.5 då tyget på första modellen är kasst. Escalanten är magisk men håller med att den passar kortare pass/på bana.

Altra Torin Plush tycker jag funkar fint. Lagom dämpad. Bred tåbox är väl en sak. Fotformad en annan. Altra är fotformad. Visst. Bredden följer med på köpet men enbart bred räcker inte om den är bred på fel ställe.

Altra provision har ett litet stabiliserande pronationsstöd! Kolla in den modellen! Jag älskar altra och har torin, escalante superior och timp😊

Tack alla för tipsen , tror jag är på spåret till nåt bra 🤗 ni är grymma 🙏

Hoka one one speedgoat och altra olympus

Altra Running!

Vad är bra dämpning? Joe Nimble Nimbletoes Trail Addict har 1 cm dämpad sula, bred tåbox, noll drop, Michelinsula. Inget pronationsstöd, men behövs det verkligen i trail? Jag har dessa skor och för mig är de onödigt höga, så om du har låga, platta fötter kanske du inte gillar dem. Jag kan inte uttala mig om dämpningen eftersom jag ogillar dämpning och i vanliga fall använder minimalistiska skor. Jennifer "Jejje" Asp, som har vunnit ett antal traillopp i Sverige har dem... Hon gillar iofs minimalistiskt hon också.

Tänkte bara återkoppla status, fick hem Altra Paradigm, klart bra tåbox och skön sula, dock smal innan utrymmet för tårna börjar 🤔... blev att skicka tillbaka.. Var hos specialist center också, läkare remissat till MR, men gissar på att det är stressfraktur och säger att jag får räkna med 4-5 månader utan löpning och att efter det får vara inställd på inte löpa långdistans 🤦🏽‍♂️ Kör Air bike tills vidare ..

4 days ago

Jag blev sugen på att kolla på skyrunning på youtube och letar bland filmerma men det är ju bara män! Var är kvinnorna?
Kan någon tipsa om vad jag kan söka på för att hitta kvinnor som filmat?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Emelie Forsberg har ju skrivit en bok om just sky running, så kanske hon har något på Youtube med?

Den här är jättebra! youtu.be/wbcijXnFDMs

Jag hittade en spännande tävling med bl.a Tove Alexandersson: "Golden Trail Championchip 2020" 👍

Finns många med amerikanska traillöpare, t.ex. Courtney Dauwalter

Ett starkt porträtt av en stark kvinna. youtu.be/dJAW8STfiko

youtu.be/8rD0DqQ1tBY Kristina Madsen springer the Bob Graham round. Jävligt imponerande. 10 mil och 8000 höjdmeter.

View more comments

4 days ago

Löpvagn, finns det bara såna som är utformade för barn, eller finns det andra modeller ?
Skulle vilja hitta en lämplig för att ta med SUP:en på äventyret.
Gärna en som passar i terrängen 🌲🏊‍♂️🏃‍♀️❣🐕
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Kika på den Rune Larsson använde när han sprang över kontinenten i USA. www.loparlarsson.se/wp-content/uploads/2015/06/I-reservatet.jpg

Kristina Paltén sprang med vagn genom Iran, hon har kanske bra tips!

Kolla Kidrunner. Jag har länge velat köpa en men så sabla dyrt fr USA. Går gärna ihop några och köper en, så kan vi ha rullande schema sas 😁

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Intervju med finska landslagsläkaren Katja Mjösund om Covid-19 och konditionsträning: https://www.instagram.com/tv/CKETfHrnPtb/?igshid=1hkye2o8yblsk

Kul att Stockholm Trail satsar på sprintlopp inför 2021💨. https://trailrunningsweden.se/2021/01/11/stockholm-trail-lagger-till-en-sprint/

Vårens löpargrupp i Göteborg fullbokad.💫

En löparrygga som håller vätskans temperatur i minusgrader. Vi har testat USWE Nordic https://trailrunningsweden.se/2021/01/13/vi-har-testat-uswes-vinterrygga/

Intervju med HOKAS Erik Desmeules. https://trailrunningsweden.se/2020/12/23/de-utskrattade-skorna-som-blev-en-succe/

Toves första pallplats i Skimo-världscupen. https://trailrunningsweden.se/2020/12/20/tove-2a-i-varldscupen-i-skimo/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X