Vinterns alla löpmöjligheter

Jag har haft  5 olika upplevelser kopplat till löpning under loppet av en dryg vecka. Finns det något du kan bli inspirerad av att testa/våga dig på?

Måndag 26/11 Reflect Run Kullaberg med Trailrunning Sweden och 2XU
Hittade evenemanget av en slump då jag slösurfade på internetz. Eftersom jag går i skolan i Munka-Ljungby och har en klasskompis som bor i närheten av Kullaberg tänkte jag att det är fullt möjligt att hänga på. Kul!

Det här att försöka fånga mörkerlöpning på bild…

Kom till angiven mötesplats i god tid före starttid. Bäcksvart, mitt ute i skogen utan en tillstymmelse till lampa. Jag är ganska så mörkrädd och ville inte bli överraskad av några vampyrer/zombies/varulvar/osv och tänkte att det är bättre att gå ut ur bilen och vänta. … eh. .. :/ .. ehe.. klarade några minuter, men när en extra kraftig vind kom och blåste rasslande löv alldeles för nära fick jag nästan skrämselhicka och satte mig i bilen och körde därifrån. Jag mötte en bil på vägen och kunde vända tillbaka. Helt ologisk mörkerrädsla för vad säger att personer i en bil är ofarliga? Menmen, såg en hel del reflexer på personerna som satt i bilen och tänkte att jag hade hittat löparvänner, vilket visade sig vara helt korrekt.

När vi väl var ute i kolsvart skog och sprang fanns det ingen rädsla kvar utan jag bara njöt av att kunna springa trail kvällstid. En ledare sprang före och visade vägen längs slingriga stigar och gruppen kom med sina pannlampor därefter. Med två ledare var det möjligt för alla närvarande att hitta sitt kompistempo då den lite snabbare gruppen fick springa några extravarv i några backar för att vänta in bakomliggande.

Gänget som sprang, foto av Trailbitches.

Superkul grej att hitta 15 löpglada människor, heja lite på varann innan, dela en mörk kväll i skogen tillsammans, sen säga Haregötthej och åka därifrån. Jag har ingen aning om vilka de andra var och det blir lite mer festligt. Tänk att kunna möta likasinnade och bara springa tillsammans, krävs inte så mycket mer för känsla av samhörighet med totalt främmande människor.

Onsdag 28/11 Mitt första officiella facebook-evenemang som löp-inspiratör.
Jag har stolpat upp att jag vill springa på onsdagar. Det, tillsammans med att jag tycker det är kul att inspirera andra och att jag hör hur människor runt omkring mig inte vågar sig ut i löpspåren vintertid, tänkte jag försöka mig på att agera influencer 😉 Att lägga upp ett evenemang på facebook som alla är välkomna till är en stor grej för mig. Jag vill våga mig på saker som inte är helt genomtänkta, som inte har garanterad succé, som hjälper mig utvecklas. Därför slängde jag ur mig detta evenemang. Första officiella evenemanget kom det två personer på, jag och min man, och det känns fantastiskt! Jag vågade testa, jag har fått input av en som inte vågade komma och jag har ytterligare evenemang ute. Jag lär mig och utvecklas, och jag hade ju ändå planerat att springa onsdagar, så det blir ju inga löpsteg i onödan så att säga 😉

Snabb inspiratör.

Lördag 1/12 Morgonlöpning med min man
Utåt sett skiljer det sig inte särskilt mycket från onsdagens löpning, pga samma personer närvarande, men det här passet var ”bara” ett mysigt pass tillsammans med min bästa löpkompis. Min löpkompis är lite snabbare än mig vilket gör att han hittar vägen och kollar stup om vi springer på klippor, under lördagens pass i tätbebyggt område kollar han istället efter bilar, trycker på övergångsknappar osv, och jag kan bara trampa på i mitt tempo. Fantastiskt lyxigt att jag och min löpkompis också bor tillsammans, det gör planerandet av gemensamma pass mycket lättare!

En kortare runda på ca 30 minuter.

Söndag 2/12 Löpteknik-kurs med Fredrik Zillén.
Min man och jag gick på en 3-timmars kurs hos Fredrik. Jag ville bli inspirerad i min löpning och få tips på att utveckla min löpteknik. Jag blev inte besviken! Jag är mycket imponerad av denna man, vilken kunskap han sitter på! Och med ett lättsamt sätt att lära ut det på gjorde det hela mycket enkelt att förstå. Teoretiskt alltså. Sen när jag skulle få kroppen att göra som hjärnan tyckte var det svårare. Några saker, tex att röra armarna i axelleden, lätt att förstå och kunna applicera (om än svårt att hålla teknikmässigt en längre tid pga ovan). Kajakhöft? Mm, jag fattade grejen men hade helt omöjligt att få till en liten rörelse. Mycket, överdriven rörelse gick bra, men sen var det omöjligt att få till bara lite. Kryss i mössan av signaler från hjärnan som kroppen absolut inte kunde tolka. Men blev superpeppad på vintersäsongens löppass och all teknik jag nu kan fokusera på!

Bild på när min man blir filmad för analys.

Måndag 3/12 Löpgrupp med Friskis&Svettis Ängelholm.
Supersugen på att springa efter söndagens kurs och till min stora lycka hittade jag att det fanns ett löppass på Friskis i perfekt tid för mig efter skolan. Att jag bokade mig till det gjorde att jag visste att jag skulle komma ut och inte avboka från mig själv pga mjuk och skön soffa. Friskis Ängelholms måndagspass är ”Distans, 6min/km fart”. Vi sprang 8km genom Ängelholm och jag blev förvånad över hur mycket vi lyckades springa på grusvägar. Jag har tidigare inte sprungit särskilt mycket i grupp, troligtvis pga rädsla att vara sämst/inte orka med/skämma ut mig/osv, men så trevligt det är! Att göra det tillsammans gör ju också att jag får en extra pepp att genomföra löppasset, inte ge upp halvvägs eller skippa det helt.

Tre glada som vågade sig ut i rusket.

Jag ser fördelar med att få springa själv och få komma in i mitt meditativa tillstånd där jag trampar på i samklang med naturen och andningen, men jag ser också fördelar med att springa i grupp, framförallt nu när det är mörkt! Sällskapet, gemenskapen, glädjen, peppen, tänker att det nog kommer bli lite både och framöver under vintern. Speciellt eftersom jag inte har något specifikt mål i att bli snabbare och måste pressa tider hit och dit, utan jag vill springa för att må bra och känna glädjen det ger att röra på sig.

 

Hur tänker du kring löpning, föredrar du att springa ensam eller i grupp?

2 svar till “Vinterns alla löpmöjligheter”

 1. Paula Billing skriver:

  Hej Jag var med på Reflexrun den 26/11 och kommer från Löparglädje Höganäs och vi var 6st där ifrån 😊 Vi kör varje onsdag kl 18 och samlas vid badhuset i Lerberget 😊 välkommen och testa oss 😊👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Fem viktiga träningstips; #3 Bröderna Backa
  Läs mer
 • Tempoökning i värme Linda Doktar
  Läs mer
 • Race Report - Ragnar Relay Run Lake Mälaren 2019 Cecilia Jagestedt
  Läs mer
 • Vlog v25 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Backträning i midsommar Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Race Report - EcoTrail Stockholm 32 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Runt, runt, runt..... Karin Ådale
  Läs mer
 • Sjöloppet! Vinnare och banrekord! Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

sön07jul10:00Mora Trail8 km, 15 km, 30 kmRegion:Dalarna

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X