Års(bild)krönika 2018

Så var det dags att knyta ihop säcken som representerar året 2018. Vi har haft ett fantastiskt år som varit annorlunda på många sätt, och det är härligt att kunna tänka tillbaka på allt vi hunnit med! Vi fick en ny vardag med nya mål och nya utmaningar som har präglat dessa 365 dagar, och så valde vi att starta en blogg och en instagram tillsammans som Bröderna Backa! Det här är ett plock av vårat 2018; 

I mars fick David hänga med som ledare på Team Nordic Trails topptursbestigning av Kebnekaise. Fin skidåkning, varierande väder och god mat på fjällstationen kröntes med en toppbestigning i strålande solsken och helt vindstilla. Helt fantastiskt!

Joel och Daniel började tävlingssäsongen i april med Kungsledenrännet, ett 80 km långt skatelopp på fjällen mellan Hemavan och Ammarnäs. Brutalt jobbigt var betyget från Joel som även var nybörjare på skate, men lika sugen på att åka igen ändå!

I maj började löpsäsongen på riktigt! Vi båda gjorde vår tävlingspremiär på Umåker Trail (16 km, 490 hm) med lite tveksam form. Efter att ha genomfört hela loppet tillsammans kunde Joel dra ifrån på slutet och vi kom på 10 respektive 11 plats.

Joel fortsatte tävlingssäsongen med Blodomloppet senare i maj. Han imponerade och stod för ett nytt personbästa på 10 km (och tvillingbästa) med tiden 36:06. Det ska vi båda försöka slå nästa år!

I början av juni fick David möjligheten att sringa med Glädjeknuff och dess systerorganisation i ett 30 km lopp i Frankrike. Det var en häftig upplevelse när ungdomar med olika funktionssnedsättningar fördes fram i en jöelette, för att de skulle få uppleva glädjen under ett löplopp. En otrolig upplevelse!

Joel och Charlotta åkte i juni på en tågluff i Europa. Första stoppet var Schweiz och Scenic Trail, 54 km långt och över 3000 positiva hm. Den extrema värmen gjorde sitt för Joel som efter 40 km valde att ta det säkra före det osäkra och bryta ett lopp för första gången någonsin. Charlotta gjorde ett starkt lopp och sprang i mål i loppet som var 27 km!

I juli reste vi båda till Björkliden och var guider för Team Nordic Trails resa dit. Vi guidade deltagare runt i dess spekatkulära fjällmiljö och fick några fantastiskt fina dagar med ett härligt gäng!

I augusti kom säsongens första pallplatser! David deltog i ett lokalt terränglopp i Bollnäs och tog hem första platsen, som sedan följdes upp av en andraplats i Hälsingegårdarsstafetten. Tillsammans med vår familj sprang vi 5 olika sträckor, och vi slutade alltså tvåa i mixklassen! Alltid lika roligt och bra arrangemang att delta i.

För fjärde gången sprang David Fjällmaraton Sälen i slutet av augusti. Efter ca. 30 starka kilometrar tog kraften slut, och David föll från en femteplacering till slutliga tionde plats. Ändå ett fall framåt!

Sommarens löparmässiga höjdpunkt kom i början av september och på loppet Höga Kusten Twin Peaks. Efter att ha gått ifrån klungan i första ordentliga stigningen hade vi ledning ända in i mål! Joel drog ifrån David på slutet och vann, men några minuter senare kom David in på en andra plats! Vi kände oss otroligt starka och det var 25 riktigt roliga kilometrar. 

Dagen efter hejade vi fram våra fantasiska tjejer till en otrolig prestation i Höga Kusten Trail 43 km. De sprang tillsammans hela loppet och var oföskämt pigga i mål!

Under hösten var David pappaledig och blandade svampplockning i skogen och löpning i vagn med vila och återhämtning.

Året slutade på detta sätt. Löpning i mörkret medan nya planer för 2019 satts upp!

Det är så roligt att få se tillbaka på 2018, för vi fick med oss många härliga upplevelser! Vi kände att vi utvecklades i vår löpning, utan att för den delen få till träningen optimalt under sommaren. Så med det är vi spända på att se vad som kan hända år 2019! Hoppas även att ni kan se tillbaka på ett fint år för er!

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR BRÖDERNA BACKA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Senaste blogginläggen

 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vertical K Bo Johansson
  Läs mer
 • Swimrun på hemmaplan Linda Doktar
  Läs mer
 • Inför Idre Fjällmara Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Pryltest - Coros Apex Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X