Recension VJ Sarva Xero 5

”Skorna sponsrade av VJ för recension”
Jag har aldrig riktigt förstått det där med att ha ”rätt utrustning till rätt sport”. Använt det som funnits tillhands och skor har jag aldrig prioriterat sen jag slutade med fotbollen. Förr om vintrarna har jag sprungit i gamla Nikeskor och förra vintern dubbade jag själv ett par trailskor och var jättenöjd, fram tills nu. VJ Sarva Xero 5 är den bästa skon jag haft! Den visar verkligen sin starka sida på blankis, inte en tillstymmelse till att tappa greppet.
Jag har nu avklarat ca 10 mil i dessa skor, allt från ren asfalt till trail.
Skorna passar bäst på hyfsat jämnt underlag som snöiga, isiga grusvägar och i löparspåret med tilltrampad snö och is vilket är vad jag springer till största delen på när vintern är här.
Dom klarar sig även finfint på fina skogsstigar utan snö och is men är helt klart bäst rätt när vintern kopplat greppet.
Jag är imponerad av dämpningen och har sprungit en något längre sträcka några gånger på ren asfalt och då helt utan känning i min bråkiga höft eller i mina knän, som jag kan känna av i mina Brooks asfaltsskor. Det känns naturligtvis att det är dubbar och det är inte riktigt samma känsla mot underlaget men det har inte stört mig och säkerheten när väl isen infinner sig fläckvis och man kan springa helt avslappnat, utan att springa och spänna sig och tappa greppet hela tiden är så värt det, och min höft är evigt tacksam.
Passformen är utmärkt på mina fötter, dom är lite bredare än VJ Irock 2, inte en enda blåsa har jag fått och min lindriga hallux valgus känns inte alls. Sen är dom ju fantastiskt snygga!

/Fysmorsan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi heter Jörgen Stagreus och Marie Kinnander och kallas Fysparet. Vi älskar träning i alla dess former men brinner mest för trailrunning och att stå på händer lite varstans.

Född: 1969 (Jörgen), 1973 (Marie)

Kontakt: [email protected]

Mål: Åldersnormer ska inte vara ett hinder att våga testa nya saker.

Motto: Att hålla oss friska både fysiskt och psykiskt genom träning och att orka med vardagen med arbete, 4 barn och särbolivets flängande mellan Borlänge och Vallentuna.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X