Recension VJ Sarva Xero 5

Skorna sponsrade av VJ för recension Jag har aldrig riktigt förstått det där med att ha rätt utrustning till rätt sport. Använt det som funnits tillhands och skor har jag...

6 februari, 2019 |

"Skorna sponsrade av VJ för recension"
Jag har aldrig riktigt förstått det där med att ha "rätt utrustning till rätt sport". Använt det som funnits tillhands och skor har jag aldrig prioriterat sen jag slutade med fotbollen. Förr om vintrarna har jag sprungit i gamla Nikeskor och förra vintern dubbade jag själv ett par trailskor och var jättenöjd, fram tills nu. VJ Sarva Xero 5 är den bästa skon jag haft! Den visar verkligen sin starka sida på blankis, inte en tillstymmelse till att tappa greppet.
Jag har nu avklarat ca 10 mil i dessa skor, allt från ren asfalt till trail.
Skorna passar bäst på hyfsat jämnt underlag som snöiga, isiga grusvägar och i löparspåret med tilltrampad snö och is vilket är vad jag springer till största delen på när vintern är här.
Dom klarar sig även finfint på fina skogsstigar utan snö och is men är helt klart bäst rätt när vintern kopplat greppet.
Jag är imponerad av dämpningen och har sprungit en något längre sträcka några gånger på ren asfalt och då helt utan känning i min bråkiga höft eller i mina knän, som jag kan känna av i mina Brooks asfaltsskor. Det känns naturligtvis att det är dubbar och det är inte riktigt samma känsla mot underlaget men det har inte stört mig och säkerheten när väl isen infinner sig fläckvis och man kan springa helt avslappnat, utan att springa och spänna sig och tappa greppet hela tiden är så värt det, och min höft är evigt tacksam.
Passformen är utmärkt på mina fötter, dom är lite bredare än VJ Irock 2, inte en enda blåsa har jag fått och min lindriga hallux valgus känns inte alls. Sen är dom ju fantastiskt snygga!

/Fysmorsan

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X