Volymen börjar kännas

Lågpulsträningen är ingen dans på rosor alla dagar. Volymveckorna börjar kännas allt oftare och ibland funderar man på om fötterna kan väga olika mycket från dag till dag. Helgen bjöd på en sväng till landet och tänkta pass på Sörmlandsleden. Sörmlamdsleden levererade.

2.5 dm slush! Jag brukar älska när det är snö på leden. Men det här var något annat. Pulsen drog iväg och det var helt olöpbart. Man halkade runt, ramlade, slirade, noll fäste, blytungt och lite halvdassigt väder på det. Efter att vi lyckats ta oss 2.6 km vek vi ut från leden och hittade aningen bättre dåligt plogade och isiga grusvägar. Men vi lyckades ändå till sist riva av hela passet.

Söndag och ett längre pass stod på schemat. Linda var inte alls i form så hon skickade iväg mig för att själv samla lite kraft och ta ett kortare pass senare. Innan jag stack ut skrev jag en lapp till henne. ”Hör av dig om du vill ha sällskap! Love you ♡” Sen drog jag iväg. Hur tänkte jag? Hör av dig om du vill ha sällskap? Känslan blev snart bättre hos Linda och min telefon ringde. Hon ville ha sällskap. Jag var 30 min bort. Det är alltid roligare när Team Pannband tränar tillsammans tänkte jag och vände hem för att hämta Linda. Som uttryckte att hon var sugen på 60-90 minuters löp.

Ganska snart kom vi till bommen på bilden. Jag slänger mig under, kanske inte så graciöst. Smack och en nerv i ryggen som spökar bestämde sig för att bråka än mer. Efter lite häng så gav det med sig och vi kunde rulla vidare. Vi hittade någon kortare slinga på leden men fokus låg helt klart på att rulla på. Vi har nog aldrig tagit så få bilder under två pass som dessa dagar. Jag börjar ju här inse att det nog inte alls handlar om några 60-90 minuter vi kommer landa på. Plus mina 60 jag gjorde själv.

Superfotografen får med det mesta. Nerven var inte helt där de skulle i alla lägen. Men snart var vi hemma igen.

Idag var kanske jag den aningen slitnare halvan.

Men det är en okej känsla efter ett över tre timmar långt pass. Och den känslan hänger i. All volym gör sig påmind allt oftare och nu börjar jag faktiskt längta till veckorna som snart kommer med lite mindre volym och mera fart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ultralöpare, swimrunner och traillöpare som ofta hakar på saker utan större eftertanke med mottot ”allt är möjligt”. Älskar äventyr och att sikta högt. Drivs av att göra allt på mitt eget sätt.

Född: 1980

Kontakt: [email protected]

Mål: Allt är möjligt, bara man har lite pannben och vågar flytta sin comfort zone

Motto: Att hela tiden uppleva nya saker genom äventyr. Årets stora mål om vi pratar lopp är underbara Kullamannen100miles

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X