Orkar, orkar inte

Efter lördagens misärpass i snöslaskmodd och på blankis vaknade jag på söndagen och kände – hell no att jag springer långpass med de där förutsättningarna. Kroppen och huvudet skrek av motstånd och förlamande trötthet och ångest över tanken på att behöva släpa mig runt två och en halvtimme.

Så jag borrade ner huvudet i kudden och sa åt Patrik att han fick springa utan mig. Förnuftig som han är valde han att inte argumentera med mig utan snörde på sig skorna och begav sig ut. Nu råkar det sig dock så att herr Söderqvist känner mig rätt bra vid det här laget och vet att jag behöver rastas (nästan) varje dag. Han lämnade således en fin lapp på bordet som öppnade upp för att jag kunde höra av mig om jag ville springa en sväng när jag väl vaknade.

När jag väl vaknade hade jag inom loppet av en förmiddag gått från no way José till hell yeah. Jag var plötsligt aspepp på att springa. Patrik vände snällt tillbaka och hämtade upp mig för en löptur som var tänkt att ta ca 60 min. Väl ute rullade vi på som aldrig förr (vilket kan ha berott på att vi bojkottade skogen och sprang landsväg). Lite som att svära i kyrkan i det här forumet men efter att ha tragglat tung blötsnö dagen innan så var landsvägen att betrakta som prima vara.

Under löpturen så fick jag för första gången den här vintern reglera värmen genom att plocka av mig både buff och vantar. Det var som att min önskan om vårens ankomst faktiskt slagit in. Nåväl, vår kanske är att dra det väl långt men det var iaf trevande och värmande solstrålar som letade sig fram.

Faktum är att känslan var ett sådant uppsving att det tilltänkta passet á 60 min förvandlades till ett regelrätt långpass á 135 min. Från orkar inte till orkar och dunderstark på en och samma dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swimrunner och löpcoach som älskar äventyr som tar mig ut till nya platser och ger uthållighet. Vill genom bloggen väcka nyfikenhet kring Swimrun, Trailrunning och ultralöpning.

Född: 1979

Kontakt: [email protected]

Mål: Att vara så pass grundtränad att jag aktivt kan söka nya utmaningar och äventyr.

Motto: Jag kan, om jag vill!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Vinterpepp och Icebug fotografering Bröderna Backa
  Läs mer
 • Sörmlandsleden mellan jul och nyår Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X