Spring is in the air – men är det vår redan?

Ok, det är lite uttjatat att snacka om vädret. Eller så är det ett tydligt ålderstecken, vad vet jag? Men oavsett vilket – vad ÄR det med det här vädret egentligen? Jag som älskar vinterlöpning och vintersporter i allmänhet jublade för två veckor sedan när det öste ner snö. Det är som att snön bäddar in hela världen i en mjuk, gnistrande famn och det ger mig massor av energi.

Vinterlöpning – L.O.V.E. it!

Snöigt. Fluffigt. Älskvärt!

Men med dagstemperaturer på uppemot 10 grader och nattemperaturer under nollan så blev vinterglädjen kort. Så nu när jag ska gå ut och springa står jag som ett fån och stirrar på mina löparskor. Ska jag välja skor för smutsig modd, grusiga vägar eller isiga stigar? Hrm…

Dubbat eller inte dubbat – det är frågan…

Men ok, skit samma. Det viktiga är att jag springer igen. Eller springer och springer, jag joggar. Kan inte fatta att jag för andra året i rad tragglar med rehab (även det ett ålderstecken kanske?!) Jag har ännu inte ett enda lopp bokat för i år, men tusen önskningar och drömmar. Jag vill verkligen till Italien igen, det är ju så ofattbart vackert. Men jag kommer även på mig själv att snegla på plattare lopp. Jag tänker att jag i vår kanske borde hålla mig på lite mer okomplicerade underlag, och då finns det ju massor och åter massor av olika lopp att springa. Och för mig är det inte loppen som är det primära, utan upplevelsen. Och gemenskapen. Jag älskar att träffa nya och ny-gamla bekanta när jag åker till lopp eller sociala löpevent. Så om ni skulle tipsa mig om ett gemytligt lopp eller event med härlig atmosfär och goa och glada människor, vilket skulle det då vara? Ses vi där?

Det här – gemenskapen och glädjen. Få uppleva något tillsammans. (Foto från favvoloppet Soteleden terrängmaration)

Men innan jag springer första loppet är det dags för oss i Bergslöparna att arrangera den femte upplagan av Trail Och Mustasch. Det är ca 6 veckor kvar till start och vi har såklart massor att göra. Anmälningarna tickar in och jag är så stolt och glad över att se såväl nya som gamla namn i anmälningslistan. För två år sedan var det sol, grönt gräs och varmt. Ifjol lånade vår huvudsponsor Icebug ut dubbade skor till deltagarna så de skulle kunna springa avslappnat på den isiga banan. Hur underlaget kommer att se ut i år känns fortfarande osäkert.

Håleberget TOM17

På väg upp för Håleberget, en vecka innan TOM18

Den ena dagen känns det som vinter. Andra som vår. Hur vädret är varierar, det som består är löpningen. Oavsett vad temperaturen säger så känner jag en enorm längtan efter löpning.

Kort och gott – spring is in the air! Och i benen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Äventyrare och lopparrangör som älskar naturupplevelser i kombination med löpning samt att coacha och inspirera. Skriver om prioriteringar, äventyr samt den gemenskap och glädje löpningen ger.

Född: 1979

Kontakt: [email protected]

Mål: Att inspirera till att välja en aktiv livsstil och att öka antalet tältnätter och bestigna toppar per år.

Motto: Det är träningen som blir av som är den bästa!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X