Tävlingspremiär.

…dock på skidor denna gång.

Jag är så grymt nöjd, och mycket tacksam över Ellen och Johnny på pace on earth. Nej jag är inte sponsrad för att prata så gott om dem, men känner att jag verkligen lyckats ändra mitt tänk. Och väldigt mycket med hjälp av coachingprogrammet.

Draghundssport.

Ni som kollat in bloggen tidigare har säkerligen sett att jag har några hundar med mig på passen. Och den lilla svarta vid namn Promise är en draghundsblandning. Det är mitt andra stora intresse här i livet, att åka skidor bakom honom.

I väntan på starten.

Ser ganska snabb ut ändå va =)

Idag var alltså första gången vi vågade oss ut på en tävling. Vi startade i motionsklass, något jag velat göra länge men inte riktigt vågat mig på. Tidigare har det känts så himla stort och jag har haft lite prestationsångest, tyckt att jag måste vara i toppform för att starta.

Men nu har jag fått en himla skön inställning till det här med prestation måste jag säga. Huvudsaken är ju att vi har kul, inte hur fort det gick eller vilken plats vi kom på. Och resultatet då? Jo vi kom sist. Men helt ärligt så gör det ingenting, för vi hade så himla kul. Skidorna gled mycket bättre än vad jag trodde och promise jobbade super fint. Han ville inte köra om ett spann med 2 hundar som vi hamnade bakom. Men vi låg helt enkelt kvar bakom dem och jag var tvärnöjd med att han jobbade på fint så länge vi låg där bakom iaf.

Supertaggad för att köra mer motionsklasser framöver så vi får lite mer vana av tävlingar, synd bara att säsongen är typ slut nu. Lågpuls vart det ju långt ifrån, jag skrattade fint när jag insåg att jag låg i pulszon 5 redan innan start. Tävlingsnerver är inte min starka sida.

Vecka 3 med Coachingprogrammet.

Veckan i övrigt har gått rätt så bra. Lite kämpigt att få till passen när man jobbar och pendlar så man är borta 13 timmar vissa dagar. Har ingen lunch på jobbet heller så jag kan inte få till ett lunchpass. Men har fått till de flesta passen och nuförtiden går jag inte längre med konstant träningsvärk i rumpan, så det känns ju fint. Mitt första dubbelpass sprang jag i måndags på min lediga dag. Och det var helt ljuvligt. Jag ville aldrig sluta springa, och det om något är väl ett kvitto på att man är på rätt spår.

Svårigheten tycker jag ligger i att hålla tiden på passen nere. I måndags tex så skulle jag springa 20 min och 40 min, men det slutade med 25 minuter och 60 minuter. Sjukt nöjd var jag dock.

Ser med skräckblandad förtjusning fram emot kommande vecka. Jobbar 6 dagar av 7 och ska få in både en hög löppass samt lite draghundsträning oxå. Men det ska bli kul, tur man inte är så mycket för soffhäng =)

Må fint alla fina. Hoppas eran söndag varit lika härlig som min.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös norrländsk tös som finner ro i skogen. Före detta otränad latmask som nu funnit lycka i traillöpningen och den fantastiska känslan av att faktiskt klara av det man aldrig trodde man kunde.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Klara av att springa 50k.

Motto: Ingenting är omöjligt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X