Winter Trail – Upplevelse, dubbelseger och banrekord

Vårt första deltagande i Höga Kusten Winter Trail blev en succé på alla håll och kanter. Arrangemanget var på topp och alla deltagare var lyriska både före, under och efter loppet! Upplevelsen uppfyllde alla förväntingar och det var så roligt att få vara en del av den härliga atmosfär som fanns under dagen, och även hela helgen. Till råga på allt så lyckades vi med en dubbelseger på 25 km med en kross av det tidigare banrekordet. Och, det var snabbare än tiden vi sprang på i somras.

Tillsammans med vår hejaklack (Charlotta, Camilla och Carla) åkte vi till Friluftsbyn från Umeå tidigt lördag morgon. Termometern visade +7 grader, en lite annan temperatur än vi väntat oss (förra året var det nämligen runt -15 grader).Väl på plats bussades vi ganska omgående ut till start och uppladdningen kunde började på riktigt! Det var så härligt att känna förväntan stiga bland alla löpare på den korta promenaden mot starten, och sedan nervositeten och ivern som blandades ju fler minuter som gick. Musik spelades högt, löpare försvann ut i skogen och den sista kontrollen på utrustning och packning gjordes. De vanliga, men obligatoriska, förberedelserna mattades tillslut ut och snart stod vi 260 löpare tillsammans och var redo!

En klockren sammanfattning av vad som väntade oss löpare!

När startskottet ljöd tog Joel kommandot längst fram i startfältet med David bakom, vilket var en liten överenskommelse med de andra som stod längst fram (eftersom de flesta skulle springa 35 eller 50 km). Banan började med en lång uppförsbacke på ett skoterspår som efter ca 2 km gick in i skogen och nationalparken. Förutsättningarna var oerhört bra. Helgen innan gick HK Winter Hike av stapeln och 200 personer trampade då upp ett spår med hjälp av snöskor till oss som vi sprang på. Kalla nätter och varma dagar gjorde spåren hårda och fina, och det gick fantastiskt bra att springa på! Fältet bakom oss spräcktes upp ganska snabbt och det var ett par löpare som gjorde oss sällskap de kommande fyra kilometrarna, när vi började klättringen upp mot Tärnättvattnet, Slåttdalsskrevan och till sist Slåttdalsberget. Stigningen gick förvånandsvärt bra, David fick feeling tidigt på loppet och började livesända på Instagram vilket kan beskriva att vi kände oss starka. Vi kunde småprata med andra löpare, och det visade sig att två av de som hängde på oss skulle springa 50 km och därmed hade börjat i ett rasande tempo! Vyerna var fantastiska och vi njöt till fullo av att få springa i Höga Kusten igen.

Efter en skön utförslöpa till Entré Syd fick vi äta en varm korv och halva loppet var i princip avverkat. Vi skiljdes från våra 50 km vänner och fortsatte vidare med en kille som kommit ikapp oss och tävlade i vår klass. Tillsammans tog vi oss igenom de mentalt jobbiga 9 km som följde innan vi kom fram till den brutala avslutningen, Skuleberget! David hade haft kommandot en längre bit och tog även täten uppför berget, samtidigt som Joel och vår konkurrent hamnade en bit efter. Sista delen är verkligen en skräckblandad förtjusning, då benen skriker av att behöva klättra brant uppför samtidigt som man är så nära målet! David gick fortsatt starkt och kunde börja nedförslöpningen ensam, men plötsligt fick även Joel kraft och tog sig förbi vår konkurrent och ikapp David. Tillslut kunde vi springa in tillsammans till en dubbelseger, och det var så oerhört roligt att få göra det! Det gick alltså snabbare att springa nu på vintern än i somras. Vi kan tacka det hårda och isiga underlaget för det som gömde alla rötter och stenar, och med perfekt grepp kunde vi slappna av och bara låta benen löpa! Även 50 km klassen stod för ett imponerande banrekord, med över timmen bättre än tidigare år och då var det samma Sebastian Pokorny som vann. Respekt!

Det var så otroligt roligt att springa och få träffa många löpare både under och efter loppet. Vi hängde kvar ett tag och hejade på alla hjältar som tog sig i mål! Det är så imponerande att se alla som utmanar sig själva och genomför loppet, för det är inte enkelt. Väl i mål är det helt klart värt allt slit, och alla är så peppade på mer redan efter ett par minuter.. Vi tackar så mycket för en härlig atmosfär och många trevliga möten under dagen, det är ju det som gör det här till en upplevelse utöver det vanliga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X