Känn marken under dina fötter

Vår!

I söndags var jag ute i skogen. Jag rörde mig sakta, solen sken på den gröna mossan, fågelsången var intensiv, fjärilar dansade omkring på stigen och vitsipporna gjorde skogen extra vacker. Vilken annan dag som helst skulle just den här inramningen gjort att lycka bubblat runt i bröstet. Men just där och då var känslan en annan.

Jag var inte ute på en vanligt tur, utan var ute och plockade ner snitslarna efter lördagens Trail och Mustasch som för femte gången fyllt skogen med mustaschprydda löpare. TOM arrangeras till minne av Tom Bjernerud som omkom i en lavinolycka 2013. I år skulle Tom fyllt 39 år. Loppet gick bra, vi hade som vanligt helt fantastiska deltagare som tillsammans med våra än mer fantastiska funktionärer gjorde lördagen till en underbar dag. Vi i Bergslöparna kände oss så stolta och glada när vi på lördagen rundade av loppet. Glädje, gemenskap, natur och skratt är det vi tar med oss när vi minns Tom, och det var precis vad vi upplevde tillsammans med löparna i lördags.

Dagen efter loppet innebär en del efterarbete för oss arrangörer. Jag vaknar, slänger fötterna över sängkanten och ser att jag fått ett meddelande. Ett meddelande som jag läste om och om igen. Men det spelade ingen roll hur många gånger jag läste det. Jag förstod det inte. Kunde inte ta in det. Ville inte förstå. Meddelandet visade en bild på dödsannonsen för en fantastik människa som jag haft förmånen att träffa. En människa som inte längre vandrar med oss på denna jord.

Angeliqas och min stig korsades eftersom vi både älskade att vara i naturen. Och att dricka kaffe. Jag slogs av den fantastiska värme hon utstrålade, den drivkraft hon bar. En fantastisk energi som hon så generöst delade med sig av. Så full av liv. Ni vet en sådan där människa som man tycker om från första stund! Och nu finns hon bara i våra minnen. Helt omöjligt att förstå.

Jag rör mig i skogen och kan inte få tankarna att sluta snurra. Livet är så skört. Naturen är läkande, men vissa saker är för stora och för svåra till och med för skogen, fjället, bergen, stjärnorna och havet att hjälpa till med. Det skrämmer mig. Jag ser allt det vackra runtomkring mig, och försöker hämta kraft. Jag saktar medvetet ner på stegen. Tänker att vi stressar för mycket, när det enda vi bör stressa är att skynda oss att leva. För vi får bara en chans, och ingen vet när den tar slut. Och vi måste skynda att älska. Älska mycket och innerligt. Skratta ofta. Och känna marken under våra fötter.

Här och nu.

Jag stannar, vänder ansiktet mot solen, blundar och andas djupt. Ni har säkert som jag, ibland fått svara på frågan ”varför springer du”? Jag brukar svara att löpningen gör mig gott på så många sätt jag inte trodde var möjligt innan jag började springa regelbundet, att den får mig att uppleva naturen genom alla årstider och träffa människor jag kanske aldrig träffat annars. Jag tänker ofta på hur glad jag är att jag har möjlighet att springa, så det korta, raka svaret är ”för att jag kan”. Jag öppnar ögonen. Solen skiner, våren väcker skogen efter vintern. Jag anstränger mig, andas, tar in ljuset, dofterna och ljuden. Springer sedan sakta vidare med tusen och inga tankar. Och jag känner marken under mina fötter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Äventyrare och lopparrangör som älskar naturupplevelser i kombination med löpning samt att coacha och inspirera. Skriver om prioriteringar, äventyr samt den gemenskap och glädje löpningen ger.

Född: 1979

Kontakt: [email protected]

Mål: Att inspirera till att välja en aktiv livsstil och att öka antalet tältnätter och bestigna toppar per år.

Motto: Det är träningen som blir av som är den bästa!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X