Känn marken under dina fötter

Vår!

I söndags var jag ute i skogen. Jag rörde mig sakta, solen sken på den gröna mossan, fågelsången var intensiv, fjärilar dansade omkring på stigen och vitsipporna gjorde skogen extra vacker. Vilken annan dag som helst skulle just den här inramningen gjort att lycka bubblat runt i bröstet. Men just där och då var känslan en annan.

Jag var inte ute på en vanligt tur, utan var ute och plockade ner snitslarna efter lördagens Trail och Mustasch som för femte gången fyllt skogen med mustaschprydda löpare. TOM arrangeras till minne av Tom Bjernerud som omkom i en lavinolycka 2013. I år skulle Tom fyllt 39 år. Loppet gick bra, vi hade som vanligt helt fantastiska deltagare som tillsammans med våra än mer fantastiska funktionärer gjorde lördagen till en underbar dag. Vi i Bergslöparna kände oss så stolta och glada när vi på lördagen rundade av loppet. Glädje, gemenskap, natur och skratt är det vi tar med oss när vi minns Tom, och det var precis vad vi upplevde tillsammans med löparna i lördags.

Dagen efter loppet innebär en del efterarbete för oss arrangörer. Jag vaknar, slänger fötterna över sängkanten och ser att jag fått ett meddelande. Ett meddelande som jag läste om och om igen. Men det spelade ingen roll hur många gånger jag läste det. Jag förstod det inte. Kunde inte ta in det. Ville inte förstå. Meddelandet visade en bild på dödsannonsen för en fantastik människa som jag haft förmånen att träffa. En människa som inte längre vandrar med oss på denna jord.

Angeliqas och min stig korsades eftersom vi både älskade att vara i naturen. Och att dricka kaffe. Jag slogs av den fantastiska värme hon utstrålade, den drivkraft hon bar. En fantastisk energi som hon så generöst delade med sig av. Så full av liv. Ni vet en sådan där människa som man tycker om från första stund! Och nu finns hon bara i våra minnen. Helt omöjligt att förstå.

Jag rör mig i skogen och kan inte få tankarna att sluta snurra. Livet är så skört. Naturen är läkande, men vissa saker är för stora och för svåra till och med för skogen, fjället, bergen, stjärnorna och havet att hjälpa till med. Det skrämmer mig. Jag ser allt det vackra runtomkring mig, och försöker hämta kraft. Jag saktar medvetet ner på stegen. Tänker att vi stressar för mycket, när det enda vi bör stressa är att skynda oss att leva. För vi får bara en chans, och ingen vet när den tar slut. Och vi måste skynda att älska. Älska mycket och innerligt. Skratta ofta. Och känna marken under våra fötter.

Här och nu.

Jag stannar, vänder ansiktet mot solen, blundar och andas djupt. Ni har säkert som jag, ibland fått svara på frågan ”varför springer du”? Jag brukar svara att löpningen gör mig gott på så många sätt jag inte trodde var möjligt innan jag började springa regelbundet, att den får mig att uppleva naturen genom alla årstider och träffa människor jag kanske aldrig träffat annars. Jag tänker ofta på hur glad jag är att jag har möjlighet att springa, så det korta, raka svaret är ”för att jag kan”. Jag öppnar ögonen. Solen skiner, våren väcker skogen efter vintern. Jag anstränger mig, andas, tar in ljuset, dofterna och ljuden. Springer sedan sakta vidare med tusen och inga tankar. Och jag känner marken under mina fötter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Inför Swedish Alpine Ultra 2019 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Summering Höga Kusten Leden Bröderna Backa
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Min bästa plats: Tjurpannan Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X