Att coacha sig själv

OCR-säsongen är i gång så att det ryker om det! I år satsar jag mindre på loppen och mer på skolan, utan att tappa för mycket styrka/snabbhet. Det är en...

12 maj, 2019 |

OCR-säsongen är i gång så att det ryker om det!

"Ser jag stark ut eller?"

I år satsar jag mindre på loppen och mer på skolan, utan att tappa för mycket styrka/snabbhet. Det är en svår kombination, men väldigt intressant. Hur lite kan jag träna och fortfarande prestera bra? Min energi ska räcka till att göra skolarbete, öva på min framtida yrkesroll (PT/massör/kostrådgivare) och ha lite över till man, vänner och mig själv. Bra grej då att jag går i skolan och utbildar mig till PT, för vem är bättre att testa på än sig själv?

Inte sprungit många mil här inte.

Jag kunde konstatera att jag inte kunde hålla uppe träningsvolymen om jag skulle orka med skolan och det är skolan jag vill prioritera. Fokus under vintern har varit 30 minuters vardagsmotion varje dag, oftast promenad på lunchen och promenad hemma (eller som visat i tidigare inlägg, skidåkning, pulka, Friskispass osv.). Men jag kände att jag vill ändå försöka bibehålla styrka, så vad kan jag få ut mest av?

Min man filmade mig när jag sprang och genom att titta på filmen kunde jag konstatera att bål, säte och höft behövde prioriteras. Fokus-övningar för bål och höft tillsammans med tunga marklyft och knäböj, inga krångligheter utan jag har kört tungt och jobbigt. Fanns tiden efter klienter till både mark och knäböj körde jag båda annars det ena. Löpningen har blivit åsidosatt, men jag har ändå sprungit varje vecka om än bara en kortare runda. Mängdträning har det blivit genom att jag har sprungit mina långsamma pass under tiden med klienter och sedan använt min egna löpning till att trycka på och få fart.

Prima löppass tillsammans med vänner. Umgänge och träning på samma gång!

Också smart gjort av mig att använda träningspassen i skolan. Istället för att köra full kareta och bli allmänt trött har jag kört tungt på övningarna jag ville fokusera på och hållit igen lite på de andra. Allt för att orka med hela livet.

Utfall med precision, typiskt bra för höften.

Jag kan se att jag inte tappat alltför mycket resultatmässigt, men mentalt däremot är det lite värre. Förra året kände jag mig starkare än vad jag gör nu och det är väl framförallt det som jag ser som nackdel med att vara sin egna coach. När jag behöver bolla tankar är det svårt att göra själv. Annars har jag varit fantastiskt bra som coach till mig själv; lyhörd, uppfinningsrik, påhittig, ödmjuk. Jag vet vad jag behöver höra och vad jag behöver säga till mig själv. Helt klart över förväntan!

Vad hade du sagt till dig själv om du var din egna coach? Och vad hade någon annan kunnat hjälpa dig med?

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X