Jakten på våren

Förra året vid den här tiden bilade jag runt Sverige och var med på löparfesten Vårruset o sken ikapp med sommarsolen vi då hade. Även i år tar jobbuppdrag mig runt i landet. Det var den typ av aktivitet jag behövde för att hitta löpar- och upptäckarglädje igen. Tänkte dela med mig lite av vad jag upplevt senaste veckorna.

Malmö

Jag började nere i söder, i Malmö. Tidigare har jag sprungit i boksskogen i Torup men dit hade jag inte chansen att ta mig utan fick nöja mig med en liten runda runt campingen jag bodde på. Hade räknat med att få harva asfalterad cykelbana så gissa om jag blev positivt överraskad när jag såg att det fanns markerade mtb stigar i området precis vid Öresundsbrons fäste. Okej okej…vi snackar inte mil av flowiga härliga trailstigar här men man tager vad man haver! Det var nån liten backe, lite rötter och ojämnheter. Såg inte en cyklist i sikte så jag kunde springa på rätt obehindrat. Naturligtvis får man visa hänsyn och vara vaksam när man delar stig. Vet själv hur läskigt det kan vara o tro att man cyklar själv i godan ro och så kommer en överraskning.

Kullaberg

Sen fick jag en eftermiddag i ett av mina absoluta favoritområden i Sverige – Kullaberg! Detta mytomspunna område. Här sprang jag mitt första traillopp och jag har återvänt flera gånger. Kullaberg är som en ända stor lekplats. Jag hade inte tid att försöka ta hela ’Dödens zon’ så jag parkerade vid golfbanan och följde de markerade lederna. Ute på udden var det stilla och tyst. Inte många besökare så här mitt i veckan en tidig aprildag och vädret visade sig från den soliga sidan. Då jag alltid sprungit lopp har jag aldrig fått chans att utforska grottorna som finns där ute. Det blev en koll på fotstabiliteten och några höjdmeter till och från Silvergrottan. Sen härligt flowig stig tillbaka till bilen.
Mycket har skrivits om Kullaberg men här kan man verkligen träna höjdmeter och tufft underlag om man vill. Har ofta haft funderingar på att åka ner som en förberedelse inför lopp som Tromsö Skyrace och Eiger Ultra. På Tromsö Skyrace består delar av banan av rena stenpartier och ordet ’obanat’ får ett helt nytt begrepp för en som tror att det betyder en tur genom blåbärsriset.

I sommar hoppas jag verkligen jag kan få till en helg här nere som förberedelse inför 2XU Idre Fjällmarathon!

Gävle

Från Skåne till Gävle! En arbetsvecka som ställde lite mer krav på huvud, kropp och tålamod men Gävle bjöd på bra väder och trevliga omgivningar. Ena rensa huvudet rundan gick några kilometer längs ’Kustleden’ som jag förstår är nyanlagd. Grus/asfalt men väldigt fint längs med kusten, många pittoreska hus och fin utsikt på sina ställen.

Med några timmar ledigt mitt på dagen lyckades jag hitta Hemlingby! Jag tycker det är jätteroligt att springa omärkta stigar i terrängen men när jag inte känner till området och vet hur dålig jag är på orientering så finns det inget bättre än friluftsområden med markerade stigar. Tanken var att springa 5km och ta en vända eller två i skidbacken men när stigen delade sig och det ’varnades’ för stockar o sten så var jag bara tvungen att ta milen istället. Nu ska jag inte vara sån…men.. mer tillrättalagt underlag får man nästan leta efter. Inte någon jättestor risk att fastna i nån rot om man tittar när man springer. Fin runda blev det i alla fall.

Våren hade inte hunnit lika långt här och det låg nån snöklump här o var men det var inget mot vad som väntade….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Formsvacka och självtvivel Anna Carlsson
  Läs mer
 • Vlog V28 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Vägen till 100 miles #2 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Sommar på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00Öved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00Härnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

X
X