Jakten på våren

Förra året vid den här tiden bilade jag runt Sverige och var med på löparfesten Vårruset o sken ikapp med sommarsolen vi då hade. Även i år tar jobbuppdrag mig runt i landet. Det var den typ av aktivitet jag behövde för att hitta löpar- och upptäckarglädje igen. Tänkte dela med mig lite av vad jag upplevt senaste veckorna.

Malmö

Jag började nere i söder, i Malmö. Tidigare har jag sprungit i boksskogen i Torup men dit hade jag inte chansen att ta mig utan fick nöja mig med en liten runda runt campingen jag bodde på. Hade räknat med att få harva asfalterad cykelbana så gissa om jag blev positivt överraskad när jag såg att det fanns markerade mtb stigar i området precis vid Öresundsbrons fäste. Okej okej…vi snackar inte mil av flowiga härliga trailstigar här men man tager vad man haver! Det var nån liten backe, lite rötter och ojämnheter. Såg inte en cyklist i sikte så jag kunde springa på rätt obehindrat. Naturligtvis får man visa hänsyn och vara vaksam när man delar stig. Vet själv hur läskigt det kan vara o tro att man cyklar själv i godan ro och så kommer en överraskning.

Kullaberg

Sen fick jag en eftermiddag i ett av mina absoluta favoritområden i Sverige – Kullaberg! Detta mytomspunna område. Här sprang jag mitt första traillopp och jag har återvänt flera gånger. Kullaberg är som en ända stor lekplats. Jag hade inte tid att försöka ta hela ’Dödens zon’ så jag parkerade vid golfbanan och följde de markerade lederna. Ute på udden var det stilla och tyst. Inte många besökare så här mitt i veckan en tidig aprildag och vädret visade sig från den soliga sidan. Då jag alltid sprungit lopp har jag aldrig fått chans att utforska grottorna som finns där ute. Det blev en koll på fotstabiliteten och några höjdmeter till och från Silvergrottan. Sen härligt flowig stig tillbaka till bilen.
Mycket har skrivits om Kullaberg men här kan man verkligen träna höjdmeter och tufft underlag om man vill. Har ofta haft funderingar på att åka ner som en förberedelse inför lopp som Tromsö Skyrace och Eiger Ultra. På Tromsö Skyrace består delar av banan av rena stenpartier och ordet ’obanat’ får ett helt nytt begrepp för en som tror att det betyder en tur genom blåbärsriset.

I sommar hoppas jag verkligen jag kan få till en helg här nere som förberedelse inför 2XU Idre Fjällmarathon!

Gävle

Från Skåne till Gävle! En arbetsvecka som ställde lite mer krav på huvud, kropp och tålamod men Gävle bjöd på bra väder och trevliga omgivningar. Ena rensa huvudet rundan gick några kilometer längs ’Kustleden’ som jag förstår är nyanlagd. Grus/asfalt men väldigt fint längs med kusten, många pittoreska hus och fin utsikt på sina ställen.

Med några timmar ledigt mitt på dagen lyckades jag hitta Hemlingby! Jag tycker det är jätteroligt att springa omärkta stigar i terrängen men när jag inte känner till området och vet hur dålig jag är på orientering så finns det inget bättre än friluftsområden med markerade stigar. Tanken var att springa 5km och ta en vända eller två i skidbacken men när stigen delade sig och det ’varnades’ för stockar o sten så var jag bara tvungen att ta milen istället. Nu ska jag inte vara sån…men.. mer tillrättalagt underlag får man nästan leta efter. Inte någon jättestor risk att fastna i nån rot om man tittar när man springer. Fin runda blev det i alla fall.

Våren hade inte hunnit lika långt här och det låg nån snöklump här o var men det var inget mot vad som väntade….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Mitt mål är att finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Om allt det fungerar så hoppas jag stå på startlinjen till Åre Extreme 2019 och ta revansch på Eiger Ultra 51km

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Att få uppleva nya stigar ger mig energi och inspiration. Största målet 2019 kommer vara 2XU Idre Fjällmarathon!

Motto: Kliv, kliv överlev!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • När träningslusten dör Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Upplevelslöpning Linda Doktar
  Läs mer
 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X