Ett snabbt besök i Idre

I helgen fick jag chansen att smita hemifrån och samla lite höjdmeter / kilometer på annan ort. En sån chans kan man ju inte låta gå till spillo, speciellt...

30 maj, 2019 |

I helgen fick jag chansen att smita hemifrån och samla lite höjdmeter / kilometer på annan ort. En sån chans kan man ju inte låta gå till spillo, speciellt när det bara är fem veckor kvar till Lavaredo och högsta punkten här hemma hos mig är Tornberget med sina hisnande 111 meter över havet. Så, mot fjällen! Efter nästan 7h i bilen landade jag äntligen utanför Wibergs hotell i Idre, jag har ju lite revansch att hämta här så lika bra att träna lite på banan oxå.

När jag gav mig ut på lördagen så var himlen blå och man kunde ana att det skulle bli en bra dag på fjället. GPX-filen för Idre Fjällmaratons 45km-bana plockades fram och utan den pompa och ståt som det bjöds på under starten för förra årets första upplaga så startade jag dagens tur och tog sikte på Burusjön, banans första sevärdhet.

Strax efter sjön så börjar man äntligen klättringen upp på fjället. Först genom tät skog, förbi fäbodar och översvämmade bäckar. Men meter för meter så blir det glesare mellan träden och ögonen dras mot den fantastiska utsikten med snötäckta berg långt bort i horisonten.

Ännu finns tecken kvar från årets vinter och fortfarande hade jag inte mött en enda människa, ett helt fjäll bara till mig.

Vidare runt Nipfjället och jag väljer att hålla mig uppe på fjället istället för att följa banan ner mot de blöta delarna, det kan jag gott spara tills augusti.

Snart visar sig Städjan i fjärran, dit ska vi!


Tar ännu en avstickare och tar raka vägen mot Städjan, den här gången hela vägen upp till toppen. Efter väntade en lång nedförslöpning på relativt stökigt underlag, perfekt träning inför Lavaredo.

En skidbacke kvar innan man kan rulla på nedför sista kilometern, säga hej till getterna som nyfiket spanar från hustaket och strax efter tunneln kan man nöjt stoppa klockan, köpa sig en kall cola och bara mysa lite ensam på torget. Annat kommer det vara på loppdagen.

Om lördagens var löparmagi så var söndagen raka motsatsen. +1 visade termometern när jag gav mig iväg och det duggregnade/snöade om vart annat. Städjan hade fått ett nytt vitt täcke över sig. Jag sprang och fick gjort det jag behövde men det är lördagen som jag har kvar i minnet efter denna helg så vi nöjer oss här.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X