Ett snabbt besök i Idre

I helgen fick jag chansen att smita hemifrån och samla lite höjdmeter / kilometer på annan ort. En sån chans kan man ju inte låta gå till spillo, speciellt när det bara är fem veckor kvar till Lavaredo och högsta punkten här hemma hos mig är Tornberget med sina hisnande 111 meter över havet. Så, mot fjällen! Efter nästan 7h i bilen landade jag äntligen utanför Wibergs hotell i Idre, jag har ju lite revansch att hämta här så lika bra att träna lite på banan oxå.

När jag gav mig ut på lördagen så var himlen blå och man kunde ana att det skulle bli en bra dag på fjället. GPX-filen för Idre Fjällmaratons 45km-bana plockades fram och utan den pompa och ståt som det bjöds på under starten för förra årets första upplaga så startade jag dagens tur och tog sikte på Burusjön, banans första sevärdhet.

Strax efter sjön så börjar man äntligen klättringen upp på fjället. Först genom tät skog, förbi fäbodar och översvämmade bäckar. Men meter för meter så blir det glesare mellan träden och ögonen dras mot den fantastiska utsikten med snötäckta berg långt bort i horisonten.

Ännu finns tecken kvar från årets vinter och fortfarande hade jag inte mött en enda människa, ett helt fjäll bara till mig.

Vidare runt Nipfjället och jag väljer att hålla mig uppe på fjället istället för att följa banan ner mot de blöta delarna, det kan jag gott spara tills augusti.

Snart visar sig Städjan i fjärran, dit ska vi!


Tar ännu en avstickare och tar raka vägen mot Städjan, den här gången hela vägen upp till toppen. Efter väntade en lång nedförslöpning på relativt stökigt underlag, perfekt träning inför Lavaredo.

En skidbacke kvar innan man kan rulla på nedför sista kilometern, säga hej till getterna som nyfiket spanar från hustaket och strax efter tunneln kan man nöjt stoppa klockan, köpa sig en kall cola och bara mysa lite ensam på torget. Annat kommer det vara på loppdagen.

Om lördagens var löparmagi så var söndagen raka motsatsen. +1 visade termometern när jag gav mig iväg och det duggregnade/snöade om vart annat. Städjan hade fått ett nytt vitt täcke över sig. Jag sprang och fick gjort det jag behövde men det är lördagen som jag har kvar i minnet efter denna helg så vi nöjer oss här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Stockholmsbaserad prylnörd som gillar att testa gränserna med långa lopp och höga toppar. Tränar just nu för Lavaredo Ultra Trail. Skriver om träningen och valen på vägen mot målet.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Uppleva naturen så mycket jag kan tillsammans med mina löparskor

Motto: Om drömmar inte skrämmer så är dom inte stora nog

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Vill du lära dig pull-ups? Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Vinterpepp och Icebug fotografering Bröderna Backa
  Läs mer
 • Sörmlandsleden mellan jul och nyår Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X