Eco Trail Stockholm – snart dags!

Om en vecka byts Göteborgsskogen ut mot den Stockholmska!

Nu är det mindre än en vecka kvar till ett lopp som jag ser fram emot med stor nyfikenhet – Eco Trail Stockholm som arrangeras av Team Nordic Trail. Att springa en tävling i huvudstaden är speciellt, det är inte många gånger som jag har gjort det men nästan varje gång har jag klarat av en ny utmaning, en längre distans.

Mitt första lopp i Stockholm var Lidingöloppets Tjejmil för säkert tio år sedan. Spännande och roligt men det kändes som att kostnaden för resan med hotellnätter inte riktigt motsvarade upplevelsen av den knappa timmen det tog att springa loppet. Trots det var det bra att lära känna Lidingö för något år senare vågade jag mig på Lidingöloppets tre terrängmil och upplevde värsta runners high när jag gick i mål! Vilken känsla det ligger i att våga ge sig på en distans längre än sitt tidigare rekord och att få känna styrka och glädje hela vägen! Från tre mil var steget till marathon inte så långt och det var på Stockholms Stadion jag för första gången sprang i mål efter de klassiska 42 kilometrarna och längtan efter ännu längre men njutbarare distanser var född. (Länk till ett tidigare inlägg om att ta steget till ultra.)

Stockholm Marathon 2012

Springa långt på asfalt är svårt, det krävde mycket träning och fokus låg på fart och kilometertider. Springa långt i skogen kräver också mycket träning så klart, men belöningen ligger i upplevelsen, att klara av utmaningen med olika underlag, olika terräng och kupering. Helt klart ett större äventyr i min mening!

Den vackra medaljen! Bild lånad från Eco Trail Stockholms hemsida.

Därför ska det bli extra roligt att få se Stockholm från stigarna, skogarna och parkerna. 32 kilometer ska jag springa, deras nya distans i år. På loppets hemsida står det så fint, precis så som jag gillar, att vi springer för upplevelsen och gemenskapen. Även om träningen inte gått så som vi önskat är varje enskild löpare välkommen och efterlängtad. Reptiderna är väl tilltagna och det visar också en omtänksam inställning från arrangörerna som får löpare att våga prova en ny distans eller att för första gången springa trail. Naturligtvis månar loppet även om miljön, det hörs ju i namnet, så vi har egna kåsor att dricka ur och vegansk mat serveras i mål med den alkoholfria ölen. Åh jag längtar, det ska bli så roligt!

Trailrundan vid sjön

Häromkvällen saknade jag plötsligt pannlampslöpningen. Jag längtade efter att springa i pannlampans sken och bara uppleva den del av världen som ljuset visar. När skymningen föll vid 22.30 tog jag på mig min pannlampa och gav mig iväg längs sjön där jag bor. Solen gick ner långt bakom bergen men färgade himlen helt rosa vilket speglade sig på vattnet. Vackert! Jag tog en kort runda upp i skogen för att få tända lampan och njöt av stillheten och mörkret men tog sedan närmsta stigen hemåt igen, klockan var mycket.

Pannlampslöpning

Har du sprungit en hel natt någon gång? Det har inte jag, men jag vill väldigt gärna göra det. Och varför inte passa på nu vid midsommar när nätterna är som kortast? Jag har skapat ett Facebook-event tillsammans med Silva där vi löpare, var och en där vi befinner oss, springer på natten till midsommar. ”Spring in Midsommar”( länk här) heter eventet och gå gärna med och dela dina upplevelser kring nattlöpning. Genom att springa så långt och länge du vill natten till midsommarafton kan du vara med och tävla om en pannlampa från Silva. Följ @silvaglobal och mig @trailbykidmark på Instagram och tagga inlägg från din nattlöpning med #silvaglobal, #trailbykidmark och #springinmidsommar så utser Silva och jag en vinnare. Det ska bli så spännande att springa från skymning till gryning i skogen, att höra ljuden stilla sig och sedan vakna några timmar senare. Jag hoppas få se dimman över mossarna och hur daggen gnistrar i spindelväv. Det skulle vara jättekul om du hänger med och springer in Midsommar där du är!

Njut av din löpning och ses vi på Eco Trail Stockholm får du gärna säga hej! Tjhoo, så roligt det ska bli!

Visst kan vi längta efter sol på Eco Trail Stockholm men leran är kul den med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Sjöloppet! Vinnare och banrekord! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Välkommen till Beech 2019, Nackheland och Bocksten Trailrun! Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Inför backyard premiären Karin Ådale
  Läs mer
 • Dan före dan före ÄBU Anna Carlsson
  Läs mer
 • Fem viktiga träningstips; #2 Bröderna Backa
  Läs mer
 • Eco Trail Stockholm - snart dags! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vilken go träningshelg i Idre! Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vlog v23 Tony Hoffstrom
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

tis18jun18:15Amazing Trail6 km, 10 km, 20 kmRegion:StockholmAnmälanDeltagare

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

sön07jul10:00Mora Trail8 km, 15 km, 30 kmRegion:Dalarna

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Österrike - Fullbokad

Sälenfjällen

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

Trailrunning-podden #3 – Lena Trillelv

25 april, 2019
Ironman, swimrun och framför allt - trail. Lena Trillelv tävlade mycket förra året, och hon gjorde det bra. Bland annat vann hon Dubbeldöden på Kullamannen.…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider
X
X