Eco Trail Stockholm - snart dags!

Nu är det mindre än en vecka kvar till ett lopp som jag ser fram emot med stor nyfikenhet - Eco Trail Stockholm som arrangeras av Team Nordic Trail....

Om en vecka byts Göteborgsskogen ut mot den Stockholmska!

Nu är det mindre än en vecka kvar till ett lopp som jag ser fram emot med stor nyfikenhet - Eco Trail Stockholm som arrangeras av Team Nordic Trail. Att springa en tävling i huvudstaden är speciellt, det är inte många gånger som jag har gjort det men nästan varje gång har jag klarat av en ny utmaning, en längre distans.

Mitt första lopp i Stockholm var Lidingöloppets Tjejmil för säkert tio år sedan. Spännande och roligt men det kändes som att kostnaden för resan med hotellnätter inte riktigt motsvarade upplevelsen av den knappa timmen det tog att springa loppet. Trots det var det bra att lära känna Lidingö för något år senare vågade jag mig på Lidingöloppets tre terrängmil och upplevde värsta runners high när jag gick i mål! Vilken känsla det ligger i att våga ge sig på en distans längre än sitt tidigare rekord och att få känna styrka och glädje hela vägen! Från tre mil var steget till marathon inte så långt och det var på Stockholms Stadion jag för första gången sprang i mål efter de klassiska 42 kilometrarna och längtan efter ännu längre men njutbarare distanser var född. (Länk till ett tidigare inlägg om att ta steget till ultra.)

Stockholm Marathon 2012

Springa långt på asfalt är svårt, det krävde mycket träning och fokus låg på fart och kilometertider. Springa långt i skogen kräver också mycket träning så klart, men belöningen ligger i upplevelsen, att klara av utmaningen med olika underlag, olika terräng och kupering. Helt klart ett större äventyr i min mening!

Den vackra medaljen! Bild lånad från Eco Trail Stockholms hemsida.

Därför ska det bli extra roligt att få se Stockholm från stigarna, skogarna och parkerna. 32 kilometer ska jag springa, deras nya distans i år. På loppets hemsida står det så fint, precis så som jag gillar, att vi springer för upplevelsen och gemenskapen. Även om träningen inte gått så som vi önskat är varje enskild löpare välkommen och efterlängtad. Reptiderna är väl tilltagna och det visar också en omtänksam inställning från arrangörerna som får löpare att våga prova en ny distans eller att för första gången springa trail. Naturligtvis månar loppet även om miljön, det hörs ju i namnet, så vi har egna kåsor att dricka ur och vegansk mat serveras i mål med den alkoholfria ölen. Åh jag längtar, det ska bli så roligt!

Trailrundan vid sjön

Häromkvällen saknade jag plötsligt pannlampslöpningen. Jag längtade efter att springa i pannlampans sken och bara uppleva den del av världen som ljuset visar. När skymningen föll vid 22.30 tog jag på mig min pannlampa och gav mig iväg längs sjön där jag bor. Solen gick ner långt bakom bergen men färgade himlen helt rosa vilket speglade sig på vattnet. Vackert! Jag tog en kort runda upp i skogen för att få tända lampan och njöt av stillheten och mörkret men tog sedan närmsta stigen hemåt igen, klockan var mycket.

Pannlampslöpning

Har du sprungit en hel natt någon gång? Det har inte jag, men jag vill väldigt gärna göra det. Och varför inte passa på nu vid midsommar när nätterna är som kortast? Jag har skapat ett Facebook-event tillsammans med Silva där vi löpare, var och en där vi befinner oss, springer på natten till midsommar. "Spring in Midsommar"( länk här) heter eventet och gå gärna med och dela dina upplevelser kring nattlöpning. Genom att springa så långt och länge du vill natten till midsommarafton kan du vara med och tävla om en pannlampa från Silva. Följ @silvaglobal och mig @trailbykidmark på Instagram och tagga inlägg från din nattlöpning med #silvaglobal, #trailbykidmark och #springinmidsommar så utser Silva och jag en vinnare. Det ska bli så spännande att springa från skymning till gryning i skogen, att höra ljuden stilla sig och sedan vakna några timmar senare. Jag hoppas få se dimman över mossarna och hur daggen gnistrar i spindelväv. Det skulle vara jättekul om du hänger med och springer in Midsommar där du är!

Njut av din löpning och ses vi på Eco Trail Stockholm får du gärna säga hej! Tjhoo, så roligt det ska bli!

Visst kan vi längta efter sol på Eco Trail Stockholm men leran är kul den med!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X