Dan före dan före ÄBU

Tilbaka i Sverige och och på lördag är det dags för starten av Älvdalen backyard ultra. Så som jag skrivit tidigare går backyardkonceptet ut på att springa en slinga på 6,7 km med ny start varje timme. Det spelar alltså ingen roll hur snabbt eller långsamt du springer så länge du är redo för nästa varv och den som håller sig kvar längst i tävlingen vinner, medan alla andra slutar på DNF. För egen del har jag hittills aldrig sprungit längre än 100 miles och max dryga 21 timmar så allt därefter är okänd mark. Så vad förväntar jag mig av helgen? De första 24 timmarna ser jag som transportsträcka och sköter jag mina kort rätt bör jag inte bli särskilt sliten under dessa. Att sköta korten rätt har dock alltför många gånger (senast på TEC) gått käpprätt åt skogen och några olycksfåglar siar om att det kommer att bli så även denna gång. Min tanke är att de har fel. Jag ser ÄBU som ett utmärkt tillfälle att öva på att förvalta mina resurser, växa in i ett lopp, fylla på med vätska och salter samt att öva på att springa i värme då det ser ut att bli en solig helg. Startlistan med profiler så som Johan Steene, Rune Larsson och Lisa Amundsson indikerar att detta kan bli en utdragen historia. Själv har jag inget specifikt distansmål utan jag ser det som en tävling och ska försöka vara kvar till dess att min fysiska kapacitet är uttömd. Om jag lyckas med det och det ändå är 245 deltagare som kommer längre så kommer jag ändå att vara nöjd, däremot INTE om jag kliver av bara för att det tar emot lite inne i skallen.

Nåja, jag ser fram emot detta! Jag känner mig varken snabb eller i särskilt bra form och har under veckan tränat kortare och färre pass för att försöka få bort slitenheten sedan Slovakien. Mat, godis, gels, sportdryck, juicee, cola, smoothies är packat för vad som känns som en jäkla massa dagar och imorgon är det bara jag, Roger och hundarna som ska in i bilen innan det är dags för Älvdalen.

See you on the other side!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ultralöpare som helst springer stig och obanat. Skriver om charmen med att springa långt och länge, om att försöka förflytta mina egna gränser samt livet på fjället tillsammans med min malamute Scout.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Att springa längre och snabbare och ha så roligt som möjligt längs vägen.

Motto: Det går aldrig som man tänkt sig men det blir bra ändå!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Senaste blogginläggen

 • När dagisbacillerna vinner... Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Välkommen på swimrunträning Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vertical K Bo Johansson
  Läs mer
 • Swimrun på hemmaplan Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X