Inför backyard premiären

Det är fascinerande hur omväxlande det kan vara i vårt avlånga land.
Från vårsol och blomster bar det av till Jämtland för jobb och jag hade tänk på några sköna fjällmil i benen. Visst jag vet att våren kan komma sent där uppe men inte hade jag väl räknat med så mycket snö och snöfall! Jag fick mig en fin runda runt

 

Nånstans i Mösseberg

Totthummeln i Åre. Det var en trailrunda så som man vill att den skall vara….bara jag o naturen! Mötte inte en själ, kunde njuta av de vackra vyerna, utsikten från toppen, bli utmanad av underlaget och känna mig riktigt nöjd efteråt. Det blev inte alls så
mycket fjällöpning och upptäcktsfärd som jag hade hoppats men det är inget att gräma sig över. Jag blev desto nöjdare med att få upptäcka nya områden Västra Götaland. När jag kom hem efter att ha varit uppe i norr blev det väldigt uppenbart att jag fått en släng av pollen allergi! Eftersom jag ville vara pigg och fräsch på stundande Göteborgsvarv så beslöt jag mig för att testa allergimedicin, tack o lov för det! Det gjorde susen. Det gjorde det möjligt att njuta av Mössebergs friluftsområde. Här tror jag säkerligen det finns massor av fina trailstigar om man har tid att utforska – det får jag dock ta en annan gång. När man inte hinner utforska kan man ju alltid springa längs mtb stigarna… ha lite ögon i nacken bara! Jag kan se mig själv åka hit igen och både springa och cykla. Det finns en skidbacke att nöta lite meter i också.

Efter att ha avklarat Göteborgsvarvet i maklig takt (platt asfalt är inte mig grej…framkallar alla skavanker) var Skövde mitt nästa stopp. Min bloggkollega Gunilla har ju skrivit ett fin fint inlägg om Billingeleden och jag kan bara instämma i att detta är ett riktigt trevligt område! Jag bodde på campingen och hade bokstavligt talat typ 50 m till löpspåret. Mycket folk i rörelse denna härliga majkväll. Det var hundpromenader, mtb cyklister och löpträningar. Spåret jag följde upplevde jag som väldigt kuperat och det fanns riktigt många möjligheter till intervallträning av olika slag.

Detta lite om tiden som varit, nu tittar jag framåt! Jag kan ha mycket svårt med motivationen i perioder. Att få komma till nya ställen och få uppleva nya stigar eller uppleva favoritställen som man inte besöker så ofta gör att jag får lite nytändning och hopp om framtiden. Nu i helgen skall jag testa något som är helt nytt för mig, Backyard Ultra, närmare bestämt Granans Backyard Ultra i Kroppefjäll. 6,7 km slinga och start varje timme, sista personen vinner. Jag hörde talas om konceptet för några år sedan men förstod inte riktigt hur det gick till. Sen dess poppar det upp nya lopp lite överallt och jag tror mig fått lite mer kläm och nu blir det premiär!

Min förberedelse har varit lite annorlunda kan man säga. Jobbet i sommar innebär långa pass med mycket tid på benen och obekväma arbetstider. Det har redan blivit några mil i mina nya Altra Escalante så de skall definitivt packas med tillsammans med vapendragarna Lone Peak. Tror inte banan är jätte ’trailig’ men det visar sig. Allt spring men framförallt arbetstiderna har testat kroppen och inte minst huvudet. Jag har inte riktigt vågat sätta upp nåt mål med loppet. Det brukar ju vanligtvis vara ’att ta mig i mål’. Efter Göteborgsvarvet har jag lite odefinierade känningar i vänster knä men om det inte blir värre så borde i alla fall 3-4 varv kunna avklaras hyfsat lätt tänker jag. Skulle jag kunna klara mig över maragränsen så är jag nöjd och klarar jag uppemot 10 varv dvs över 6 mil så lever jag nog på det ett tag. Men….allt kan hända så jag återkommer med rapportering efter helgen!

Ut o njut med er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mitt mål är att finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Om allt det fungerar så hoppas jag stå på startlinjen till Åre Extreme 2019 och ta revansch på Eiger Ultra 51km

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Att få uppleva nya stigar ger mig energi och inspiration. Största målet 2019 kommer vara 2XU Idre Fjällmarathon!

Motto: Kliv, kliv överlev!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Senaste blogginläggen

 • Arosa/Lenzerheide äventyr i Schweiz Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • När dagisbacillerna vinner... Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vertical K Bo Johansson
  Läs mer
 • Swimrun på hemmaplan Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X