Inför backyard premiären

Det är fascinerande hur omväxlande det kan vara i vårt avlånga land. Från vårsol och blomster bar det av till Jämtland för jobb och jag hade tänk på några sköna fjällmil...

14 juni, 2019 |

Det är fascinerande hur omväxlande det kan vara i vårt avlånga land.
Från vårsol och blomster bar det av till Jämtland för jobb och jag hade tänk på några sköna fjällmil i benen. Visst jag vet att våren kan komma sent där uppe men inte hade jag väl räknat med så mycket snö och snöfall! Jag fick mig en fin runda runt

 

Nånstans i Mösseberg

Totthummeln i Åre. Det var en trailrunda så som man vill att den skall vara….bara jag o naturen! Mötte inte en själ, kunde njuta av de vackra vyerna, utsikten från toppen, bli utmanad av underlaget och känna mig riktigt nöjd efteråt. Det blev inte alls så
mycket fjällöpning och upptäcktsfärd som jag hade hoppats men det är inget att gräma sig över. Jag blev desto nöjdare med att få upptäcka nya områden Västra Götaland. När jag kom hem efter att ha varit uppe i norr blev det väldigt uppenbart att jag fått en släng av pollen allergi! Eftersom jag ville vara pigg och fräsch på stundande Göteborgsvarv så beslöt jag mig för att testa allergimedicin, tack o lov för det! Det gjorde susen. Det gjorde det möjligt att njuta av Mössebergs friluftsområde. Här tror jag säkerligen det finns massor av fina trailstigar om man har tid att utforska – det får jag dock ta en annan gång. När man inte hinner utforska kan man ju alltid springa längs mtb stigarna… ha lite ögon i nacken bara! Jag kan se mig själv åka hit igen och både springa och cykla. Det finns en skidbacke att nöta lite meter i också.

Efter att ha avklarat Göteborgsvarvet i maklig takt (platt asfalt är inte mig grej…framkallar alla skavanker) var Skövde mitt nästa stopp. Min bloggkollega Gunilla har ju skrivit ett fin fint inlägg om Billingeleden och jag kan bara instämma i att detta är ett riktigt trevligt område! Jag bodde på campingen och hade bokstavligt talat typ 50 m till löpspåret. Mycket folk i rörelse denna härliga majkväll. Det var hundpromenader, mtb cyklister och löpträningar. Spåret jag följde upplevde jag som väldigt kuperat och det fanns riktigt många möjligheter till intervallträning av olika slag.

Detta lite om tiden som varit, nu tittar jag framåt! Jag kan ha mycket svårt med motivationen i perioder. Att få komma till nya ställen och få uppleva nya stigar eller uppleva favoritställen som man inte besöker så ofta gör att jag får lite nytändning och hopp om framtiden. Nu i helgen skall jag testa något som är helt nytt för mig, Backyard Ultra, närmare bestämt Granans Backyard Ultra i Kroppefjäll. 6,7 km slinga och start varje timme, sista personen vinner. Jag hörde talas om konceptet för några år sedan men förstod inte riktigt hur det gick till. Sen dess poppar det upp nya lopp lite överallt och jag tror mig fått lite mer kläm och nu blir det premiär!

Min förberedelse har varit lite annorlunda kan man säga. Jobbet i sommar innebär långa pass med mycket tid på benen och obekväma arbetstider. Det har redan blivit några mil i mina nya Altra Escalante så de skall definitivt packas med tillsammans med vapendragarna Lone Peak. Tror inte banan är jätte ’trailig’ men det visar sig. Allt spring men framförallt arbetstiderna har testat kroppen och inte minst huvudet. Jag har inte riktigt vågat sätta upp nåt mål med loppet. Det brukar ju vanligtvis vara ’att ta mig i mål’. Efter Göteborgsvarvet har jag lite odefinierade känningar i vänster knä men om det inte blir värre så borde i alla fall 3-4 varv kunna avklaras hyfsat lätt tänker jag. Skulle jag kunna klara mig över maragränsen så är jag nöjd och klarar jag uppemot 10 varv dvs över 6 mil så lever jag nog på det ett tag. Men….allt kan hända så jag återkommer med rapportering efter helgen!

Ut o njut med er!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X