Inför backyard premiären

Det är fascinerande hur omväxlande det kan vara i vårt avlånga land.
Från vårsol och blomster bar det av till Jämtland för jobb och jag hade tänk på några sköna fjällmil i benen. Visst jag vet att våren kan komma sent där uppe men inte hade jag väl räknat med så mycket snö och snöfall! Jag fick mig en fin runda runt

 

Nånstans i Mösseberg

Totthummeln i Åre. Det var en trailrunda så som man vill att den skall vara….bara jag o naturen! Mötte inte en själ, kunde njuta av de vackra vyerna, utsikten från toppen, bli utmanad av underlaget och känna mig riktigt nöjd efteråt. Det blev inte alls så
mycket fjällöpning och upptäcktsfärd som jag hade hoppats men det är inget att gräma sig över. Jag blev desto nöjdare med att få upptäcka nya områden Västra Götaland. När jag kom hem efter att ha varit uppe i norr blev det väldigt uppenbart att jag fått en släng av pollen allergi! Eftersom jag ville vara pigg och fräsch på stundande Göteborgsvarv så beslöt jag mig för att testa allergimedicin, tack o lov för det! Det gjorde susen. Det gjorde det möjligt att njuta av Mössebergs friluftsområde. Här tror jag säkerligen det finns massor av fina trailstigar om man har tid att utforska – det får jag dock ta en annan gång. När man inte hinner utforska kan man ju alltid springa längs mtb stigarna… ha lite ögon i nacken bara! Jag kan se mig själv åka hit igen och både springa och cykla. Det finns en skidbacke att nöta lite meter i också.

Efter att ha avklarat Göteborgsvarvet i maklig takt (platt asfalt är inte mig grej…framkallar alla skavanker) var Skövde mitt nästa stopp. Min bloggkollega Gunilla har ju skrivit ett fin fint inlägg om Billingeleden och jag kan bara instämma i att detta är ett riktigt trevligt område! Jag bodde på campingen och hade bokstavligt talat typ 50 m till löpspåret. Mycket folk i rörelse denna härliga majkväll. Det var hundpromenader, mtb cyklister och löpträningar. Spåret jag följde upplevde jag som väldigt kuperat och det fanns riktigt många möjligheter till intervallträning av olika slag.

Detta lite om tiden som varit, nu tittar jag framåt! Jag kan ha mycket svårt med motivationen i perioder. Att få komma till nya ställen och få uppleva nya stigar eller uppleva favoritställen som man inte besöker så ofta gör att jag får lite nytändning och hopp om framtiden. Nu i helgen skall jag testa något som är helt nytt för mig, Backyard Ultra, närmare bestämt Granans Backyard Ultra i Kroppefjäll. 6,7 km slinga och start varje timme, sista personen vinner. Jag hörde talas om konceptet för några år sedan men förstod inte riktigt hur det gick till. Sen dess poppar det upp nya lopp lite överallt och jag tror mig fått lite mer kläm och nu blir det premiär!

Min förberedelse har varit lite annorlunda kan man säga. Jobbet i sommar innebär långa pass med mycket tid på benen och obekväma arbetstider. Det har redan blivit några mil i mina nya Altra Escalante så de skall definitivt packas med tillsammans med vapendragarna Lone Peak. Tror inte banan är jätte ’trailig’ men det visar sig. Allt spring men framförallt arbetstiderna har testat kroppen och inte minst huvudet. Jag har inte riktigt vågat sätta upp nåt mål med loppet. Det brukar ju vanligtvis vara ’att ta mig i mål’. Efter Göteborgsvarvet har jag lite odefinierade känningar i vänster knä men om det inte blir värre så borde i alla fall 3-4 varv kunna avklaras hyfsat lätt tänker jag. Skulle jag kunna klara mig över maragränsen så är jag nöjd och klarar jag uppemot 10 varv dvs över 6 mil så lever jag nog på det ett tag. Men….allt kan hända så jag återkommer med rapportering efter helgen!

Ut o njut med er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Mitt mål är att finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Om allt det fungerar så hoppas jag stå på startlinjen till Åre Extreme 2019 och ta revansch på Eiger Ultra 51km

Född: 1977

Kontakt: [email protected]

Mål: Finna balans i tillvaron, hålla mig frisk och inte dra på mig mer skador. Att få uppleva nya stigar ger mig energi och inspiration. Största målet 2019 kommer vara 2XU Idre Fjällmarathon!

Motto: Kliv, kliv överlev!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • När träningslusten dör Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Upplevelslöpning Linda Doktar
  Läs mer
 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X