Semester och träning

Semester och träning, kan man kombinera det? Självklart! En vecka på Rhodos med Linda och hennes barn planerades in som start på sommaren och ledigheten redan i vintras. Någon vecka innan vi ska åka hörde resebolaget av sig och ville boka om oss, vi fick då bo på grannhotellet men med tillgång till båda hotellen. Okej tänkte vi, det blir nog bra. Omjokade från familjehotell till sporthotell. Det här har vi ju sett fram emot så länge. Bad, sol, lata dagar i solen, umgås, mysa, må bra och träning. Det finns dock alltid ett litet om när det handlar om träningen. Om barnen vill slappa, vila från solen och slippa vuxna så gasar vi.

Vi fick nu bo på ett hotell med tre stora pooler och en 25:a. Tanken kring antal pass under veckan var att få till två simpass och kanske lika många kortare löppass. Sol och värme fick vi, ordentligt av! Temperaturen mitt på dagarna låg på 35 grader, i skuggan. Barnen tog oftast en paus vid lunch eller på eftermiddagen. Första dagen passade vi på att testa bassängen men andra dagen var det havet som gällde. Barnen ville slappa på rummet och få lite kyla. Vi drog till havet.

Det var dock väldigt oklart med vad som gällde i vattnet. Linor, bojar och andra flytdon i vattnet gjorde att vi funderade lite innan jag tog kommandot och bestämde att dit bort kan vi lätt simma. 1000 meter senare kände vi att det var läge att vända och ta oss tillbaka till mer säkert vatten. Tydligen så var det innanför vissa linor man skulle hålla sig, linorna som gick typ 100 m av de 1000 vi simmat. Utanför körde båtar och allt möjligt annat som gick på vatten. Det är fördelen med att göra först, fråga sen. Efter det höll vi oss i poolen.

På schemat från coachen stod det även löpning. Värmen var alldeles för brutal på dagarna så det fick vänta till efter att poolerna stängde kl 18. Planen med löpet var att köra på med en bra känsla. Inga krav eller måsten.

Vi hittade ner till en annan strand med fin utsikt. Vi passade på att stanna för att fota och njuta lite. Det handlar inte bara om att träna, träna och träna.

Efter upplysningen om linor och var i havet man rekommenderades att simma bestämde vi oss för att hålla till i 25:m poolen på hotellet resten av veckan. Att få ihop fem simpass när man hoppats på två blir en ren bonus!

Även om det var 35 grader eller mer i solen och över 30 i poolen så var det ren och skär njutning. För min del haglade även rekorden i min Fenix 5X. Kanske var det just för att vi inte hade några krav eller måsten på träningen. Eller så ligger coachen bakom det….

På löpfronten blev det tre pass. Inga krav på längd, inga krav på fart, inga krav på något mer än på njutning. Vi drog ner till stranden även under det andra passet. Vi kände att vi inte hade en massa tid, så vi fick på ett säkert kort. Tredje passet vi fick till så tittade vi på kartan våra klockor registrerat de tidigare passen. Vi såg från vår strand en udde ut i havet som vi tänkte att vi borde kunna hitta ut på. Efter lite studerande av kartan, mest från Linda, så hade vi en plan och det här hittade vi.

Ibland kan det vara klokt att dra ner förväntningarna. Planera mindre och sikta på att ta vara på tiden om den dyker upp. Alla hade en fantastisk vecka, poolerna på sprothotellet var oftast tomma och vi hängde sällan på det hotell vi från början hade bokat. Träningen är trots allt bara en del i livet, hitta balansen. Balansen där alla får vad de vill och behöver. Det gjorde vi verkligen under denna härliga vecka! Nu är vi hemma ett par dagar innan jag och Linda packar om väskorna och drar till Engadin för nästa äventyr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ultralöpare, swimrunner och traillöpare som ofta hakar på saker utan större eftertanke med mottot ”allt är möjligt”. Älskar äventyr och att sikta högt. Drivs av att göra allt på mitt eget sätt.

Född: 1980

Kontakt: [email protected]

Mål: Allt är möjligt, bara man har lite pannben och vågar flytta sin comfort zone

Motto: Att hela tiden uppleva nya saker genom äventyr. Årets stora mål om vi pratar lopp är underbara Kullamannen100miles

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X