Höga Kusten Leden

Ända sen vi flyttade till Umeå och började röra oss i området kring Höga Kusten så har vi haft det som ett av våra absoluta favoritställen, som ni vet vi det här laget.
Vi har sprungit många delar av hela världsarvsleden som sträcker sig från den berömda bron vid Höga Kustens början och upp till Örnsköldsvik, en sträcka på ca. 13 mil och ca. 3000 höjdmeter vad vi hört. Längs hela leden får man väldigt bra traillöpning, otroliga utsikter, varierad löpning och framförallt en stor utmaning!
MEN, vi har aldrig gjort hela leden på en gång, och bara sneglat på tävlingen High Coast Ultra där man springer hela sträckan, men konstaterat att en startplats i den tävlingen innebär en för stor risk för skador. Ändå har den här leden legat i tankarna och ifjol började Joel fundera på om en uppdelning på ca. 2-3 dagar skulle vara lämpligt för att genomföra den i lugn takt och bara få vara! Dock stämde det inte ifjol för någon av oss, eller så var det bara så att vi inte prioriterade det tillräckligt. Men i år har Joel börjat fundera på detta på allvar igen.

Jag har kollat på några datum som skulle vara möjliga att genomföra den här strapatsen på, och även om David skulle kunna hänga på. Men av olika orsaker så fungerar det inte riktigt för honom så det är isåfall om jag skulle ta springa leden på egen hand.
Den här sommaren har vi någon tävling först på hösten och veckorna ligger helt öppna för eventuella äventyr och för mig har det börjat klia ordentligt i benen. Jag vill ha en utmaning som jag kan bestämma över själv, och en utmaning som är utanför min komfortzon och där jag får vara utomhus några dagar. En löpning längs Höga Kusten Leden skulle vara precis den utmaningen jag vill ha!

Jag kommer ha med mig all packning som tält, sovsäck, kläder och mat och största anledningen till att det inte skedde i somras var också för att det saknades viss utrustning. Men tillsammans med det vi samlat på oss tidigare år och som jag införskaffat under våren har jag nu det som behövs! Det skulle dessutom vara grymt bra träning, framförallt till tävlingen BAMM senare i höst.

Jag tror att jag har varit lite för feg för att göra det förut, det är lätt att tänka att det vore kul att göra en sådan sak men sedan tar man aldrig tag i det och veckorna passerar utan att man genomfört det mål man skulle vilja göra. Men här sommaren har jag även luckor där jag har dagar fria för att genomföra detta och varför skulle jag då inte ge det ett försök?
Jag har aldrig sprungit såhär långt på så få dagar, men tanken är att ägna 3 dagar med resor och löpning samt 2 nätter med tält. Det innebär att jag ska springa ungefär ett maraton per dag, och det är det enda jag ska göra. Planen att genomföra detta under 3 dagar är för att jag vill ha mycket tid till detta för att få vara ute, och jag har inte alls tänkt på att göra detta så snabbt jag kan, utan det är faktiskt upplevelsen som helhet jag tänkt på! Tanken att vara ute själv med all utrustning och få genomföra det här gör mig väldigt taggad, jag måste göra det! Det värsta som kan hända är att jag avbryter, och det är inte hela världen?

Det skulle säkerligen gå att göra leden på färre dagar, men det är inte vad jag fokuserar på. Vi får helt enkelt se hur lång tid det tar, men siktet är att åka buss och börja vid lunch dag 1, springa hela dag 2 och komma i mål dag 3.

Jag kommer ha med mig all packning och en del mat, men det finns fina ställen att äta på efter vägen, (t.ex. toppstugan på Skuleberget.. 🙂

Under den här veckan har jag planerat rutten och gått igenom packningen, nu  återstår det att se om jag kommer iväg men vädret ser helt ok ut!

Håll utkik på Instagram, @brodernabacka för att följa uppladdning och dagarna ute på leden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X