Höga Kusten Leden

Ända sen vi flyttade till Umeå och började röra oss i området kring Höga Kusten så har vi haft det som ett av våra absoluta favoritställen, som ni vet...

5 juli, 2019 |

Ända sen vi flyttade till Umeå och började röra oss i området kring Höga Kusten så har vi haft det som ett av våra absoluta favoritställen, som ni vet vi det här laget.
Vi har sprungit många delar av hela världsarvsleden som sträcker sig från den berömda bron vid Höga Kustens början och upp till Örnsköldsvik, en sträcka på ca. 13 mil och ca. 3000 höjdmeter vad vi hört. Längs hela leden får man väldigt bra traillöpning, otroliga utsikter, varierad löpning och framförallt en stor utmaning!
MEN, vi har aldrig gjort hela leden på en gång, och bara sneglat på tävlingen High Coast Ultra där man springer hela sträckan, men konstaterat att en startplats i den tävlingen innebär en för stor risk för skador. Ändå har den här leden legat i tankarna och ifjol började Joel fundera på om en uppdelning på ca. 2-3 dagar skulle vara lämpligt för att genomföra den i lugn takt och bara få vara! Dock stämde det inte ifjol för någon av oss, eller så var det bara så att vi inte prioriterade det tillräckligt. Men i år har Joel börjat fundera på detta på allvar igen.

Jag har kollat på några datum som skulle vara möjliga att genomföra den här strapatsen på, och även om David skulle kunna hänga på. Men av olika orsaker så fungerar det inte riktigt för honom så det är isåfall om jag skulle ta springa leden på egen hand.
Den här sommaren har vi någon tävling först på hösten och veckorna ligger helt öppna för eventuella äventyr och för mig har det börjat klia ordentligt i benen. Jag vill ha en utmaning som jag kan bestämma över själv, och en utmaning som är utanför min komfortzon och där jag får vara utomhus några dagar. En löpning längs Höga Kusten Leden skulle vara precis den utmaningen jag vill ha!

Jag kommer ha med mig all packning som tält, sovsäck, kläder och mat och största anledningen till att det inte skedde i somras var också för att det saknades viss utrustning. Men tillsammans med det vi samlat på oss tidigare år och som jag införskaffat under våren har jag nu det som behövs! Det skulle dessutom vara grymt bra träning, framförallt till tävlingen BAMM senare i höst.

Jag tror att jag har varit lite för feg för att göra det förut, det är lätt att tänka att det vore kul att göra en sådan sak men sedan tar man aldrig tag i det och veckorna passerar utan att man genomfört det mål man skulle vilja göra. Men här sommaren har jag även luckor där jag har dagar fria för att genomföra detta och varför skulle jag då inte ge det ett försök?
Jag har aldrig sprungit såhär långt på så få dagar, men tanken är att ägna 3 dagar med resor och löpning samt 2 nätter med tält. Det innebär att jag ska springa ungefär ett maraton per dag, och det är det enda jag ska göra. Planen att genomföra detta under 3 dagar är för att jag vill ha mycket tid till detta för att få vara ute, och jag har inte alls tänkt på att göra detta så snabbt jag kan, utan det är faktiskt upplevelsen som helhet jag tänkt på! Tanken att vara ute själv med all utrustning och få genomföra det här gör mig väldigt taggad, jag måste göra det! Det värsta som kan hända är att jag avbryter, och det är inte hela världen?

Det skulle säkerligen gå att göra leden på färre dagar, men det är inte vad jag fokuserar på. Vi får helt enkelt se hur lång tid det tar, men siktet är att åka buss och börja vid lunch dag 1, springa hela dag 2 och komma i mål dag 3.

Jag kommer ha med mig all packning och en del mat, men det finns fina ställen att äta på efter vägen, (t.ex. toppstugan på Skuleberget.. :)

Under den här veckan har jag planerat rutten och gått igenom packningen, nu  återstår det att se om jag kommer iväg men vädret ser helt ok ut!

Håll utkik på Instagram, @brodernabacka för att följa uppladdning och dagarna ute på leden!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X